Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podrobnosti z našeho prvního utkání v EML ročníku 2010 - 11 s týmem HC Bory ze dne 26.9.2010. 

V neděli 26.09.2010 v 11:45 hod jsme nastoupili k našemu prvnímu zápasu letošního  ročníku EML 2010-11.
 
Stejně tak, jak již poslední dvě sezóny, v úvodním zápase proti nám nastoupil tým HC Bory. Jak již bylo vícekrát napsáno, s tímto týmem se setkáváme v Městské lize VM již pár roků a tým Borů patří poslední sezóny k absolutní TOP špičce ML.
Do utkání nastupoval soupeř tedy s vizitkou jasného favorita zápasu.

S týmem HC Bory máme již nepříznivou bilanci, která vypadá takto (utkání ML 2:2, 2:1, 6:4, 3:1, 3:5, 5:9, 3:8, 1:13, 5:0 kont.(3:9), 2:9). 

Loňský ročník v EML jsme tedy odehráli utkání v poměrem skóre 2:9 a kontumačním víítězstvím 5:0 (na ledě prohra 3:9).


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes jen na 2 kompletní formace. Bohužel omluvenky nám nedovolily hrát s více hráči:

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Strádal Radek
Vacula Josef
Komínek David
Strádal Milan (A)
2.Pětka
Mucha Miroslav (
Cink Lubomír
Jelínek Jiří
Novotný Radek
Mucha Jaromír (A)
Náhradníci
Požár Pavel (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Veselý Petr (omluven)
 
 


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HC BORY - NHÚ BALINKA 11:2 (4:1) - STATISTIKY - více zde

Pro začátek letošní sezóny MHL jsme vyfasovali již jako tradičně tým HC Bory. Vzhledem k ukončení činnosti dvou dlouholetých opor našeho týmu, snajpra Pavla P. a Michala N. si pro letošní ročník velké cíle nedáváme a půjdeme takzvaně od zápasu k zápasu.  Z důvodu změny systému MHL jsme nakonec akceptovali vybojovanou pozici z loňského ročníku a zůstáváme v Extralize MHL. Až po rozdělení soutěže uvidíme, kam výkonnostně patříme. A teď již k samotnému zápasu.
 
Neměli jsme prakticky co ztratit a tudíž taktiku stanovenou ze šatny (pepíkem) jsme dodrželi a na soupeře jsme vlétli. Tudíž prvních dvacet minut se hrálo nahoru dolů a prakticky nebyl vidět žádný rozdíl mezi kvalitou obou týmu. První tři veliké příležitosti jsme ještě nevyužili, ale přeci jen jsme se dočkali a v 18. minutě jsme se ujali vedení z nenápadné akce. Prosadil se náš nový lídr pepík, který zakončil výlet do útočné třetiny. Spravil si tak chuť po dvou předcházejících neproměněných nájezdech. V této fázi jsme dodržovali všechny pokyny, stačili se soupeřem bruslit a sami byli překvapeni vývojem zápasu. Gól však soupeře vybičoval k přepnutí na vyšší obrátky a miska vah se začala obracet, přestali jsme bruslit, a začali si vypomáhat fauly. V rozmezí od 22 do 30minuty jsme byli 4x vyloučeni a soupeř toho dokázal využít k otočení překvapivého stavu. Po dvou precizně sehraných přesilových hrách se stav otočil na 1:2 ve prospěch týmu borů, to běžela 28 minuta zápasu. Po otočení stavu se hra oboustranně uklidnila a opět jsme se dostali do hry. Bohužel několik slibných akcí jsme nedotáhli do konce a tak soupeř trestal, v poslední pětiminutovce jsme obdrželi ještě dva góly a do šaten jsme odcházeli za stavu 1:4. Góly jsme obdrželi v 35, při další přesilové hře soupeře a v 38 minutě.  Především druhý gól byl naprosto zbytečný. Stav po první půli byl pro nás příznivý, ale po průběhu první půle až nezasloužený, rozdíl na ledě výsledku určitě neodpovídal. O přestávkové pauze jsme si opět stanovili za cíl na soupeře zkusit „vlétnout“ a pokusit se zápas alespoň trochu zdramatizovat. Což se nám dařilo asi deset minut, kdy se hrálo nahoru dolů a rozdíl mezi týmy opět nebyl vidět. Postupem času se však soupeř rozehrál a začal nás znovu přehrávat. Z čehož pramenily naše chyby, které soupeř trestal, v rozmezí dvou minut v 50 a 51minutě po dvou inkasovaných brankách bylo o vítězi zápasu rozhodnuto, 1:6. V dalších deseti minutách jsme hru opět vyrovnali, ale soupeř dvakrát trestal, z brejku a v přesilové hře, nám se podařilo zkorigovat po chybě soupeřovi obrany, po gólech v 62, 66 a 67 minutě bylo skóre 2:8. Náš gól vstřelil opět pepik po samostatné akci. Utkání se pomalu přibližovalo konci a naším cílem bylo již jen zápas dohrát se ctí. Bohužel se projevila nedostatečná fyzička týmu a v posledních pěti minutách jsme trestuhodně odpadli, zbytečné tři branky pokazili prakticky celý zápas, po gólech v 75, 77 a 79minutě jsme obdrželi postupně až potupných 11 branek.  
 
 MM
 
Resumé utkání:
 
Utkání se nehodnotí dobře, výkon snad debaklu ani neodpovídal, ale i hokej se hraje na branky a v tom byl největší rozdíl mezi soupeři. Nezbývá než pogratulovat soupeři, s kterým jsme se v letošním ročníku viděli naposledy a pokusit se v dalším zápase „o ničem, myšleno nedostat další výprask“ napravit dojem z pokaženého konce dnešního zápasu.
  
A příště nás čeká tým Technických služeb.
 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 691885
Měsíc: 12013
Den: 408