Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo ML 2012-13 : NHÚ - SK LAVIČKY 5:7

Náš první letošní zápas ML 2012-13.

Náš první mistrovský zápas našeho týmu v letošním ročníku ML 2012-13 jsme sehráli 6.10.2012, tedy v sobotu a to v ranních hodinách.
 
V tomto 1.kole nás čekal zápas s týmem SK Lavičky. S týmem z Laviček se střetáváme již velmi dlouho, týmy se velmi dobře znají a hráči SK také hrají podobný hokej našemu. Naše vzájemné zápasy jsou vždy velmi vyrovnané, dopředu nelze nikdy odhadnout vítěze.
 
Celkově z našich vzájemných zápasů máme s tímto týmem bilanci stále příznivou, výsledkově to vypadalo v ML či EML prozatím takto :2:3, 1:5, 5:1, 9:1, 3:2, 6:3, 0:9, 2:5, 4:3, 7:8, 0:6, 4:2, 3:2, 4:2, 2:4, 3:6, 6.0, 7:3, 3:8.
 
Zápasy minulového ročníku jsme odehráli s poměrem 3:6, 6:0, 7:3, 3:8.
 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu.

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Strádal Radek
Kubát Petr
Komínek David
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Necid Josef
 
Požár Pavel
Badalík Miroslav
Jelínek Jiří

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Mucha Miroslav (omluven)
Hlaváč Lubomír / Cink Lubomír(zranění)
Novotný Radek (omluven)

Veselý Petr (omluven)

Vacula Josef (zraněn)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SK LAVIČKY 5:7 (2:6) - STATISTIKY - více zde 

Do dnešního prvního zápasu ML sezóny 12-13 jsme nastupovali v nekompletní sestavě, naštěstí alespoň ve vyšším počtu hráčů než v předešlých přátelských zápasech. Na led jsme vyjeli tedy v nekompletních dvou formacích. Tým z Laviček nebyl pravděpodobně také kompletní, takže nás čekal předpokládaný vyrovnaný souboj.


Úvod zápasu se nesl v duchu prvního zápasu soutěže, takže oba týmy nepředváděly super hokej, spíše se těžilo z chyb obou týmů. A tu první jsme vyrobili hned ve 3.minutě, kdy jsme "namazali" soupeři v našem pásmu a střela po ledě překvapila našeho Karla B.. Stav 0:1 však nevydržel příliš dlouho, nám se v 5. minutě podařilo vyrovnat. To Peťa K. v našem obranném pásmu posunul puk k modré na Jaru M., ten křižným pasem našel najetého Davida K., který prosvištěl kolem obránců soupeře a nezištně zavěsil pod víko brankáře hostí. Kdo si myslel, že se nyní nebude nic dít, ten se mýlil. Náš tým nyní inkasoval další dva góly a to v 7. a 10.minutě, nejdříve opět po chybné rozehrávce z obrany a dále po rychlém brejku hned z buly z obranného pásma hostí. Stav 1:3 vydržel až do 17.minuty, kdy jsme korigovali. Na buly vybojoval puk Milda S, dnes kapitán a přihrál jej Davidovi, který opět pod víko zavěsil. Hned bylo trochu veseleji. Náš tým však v této části zápasu začal kupit další chyby, nemohli jsme se dostat do zápasu a soupeř toho do půle jednoznačně využil. Nejdříve ve 27.minutě jsme ztratili puk při rozehrávce, soupeř náš přečíslil a skóroval střelou po ledě. V 29.minutě jsme inkasovali v oslabení a v 34.minutě jsme již prohrávali 2:6, to opět chyba v rozehrávce, soupeř náš vyšachoval a zakončoval do prázdné brány. Pokud bychom měli zhodnotit první půli, katastrofální výkon a navíc netaktická hra. Slova před zápasem od trenéra Mildy, jak hrát, přišla jakoby úplně v "niveč".

 
V šatně jsme se snažili povzbudit, utkání však bylo patrně již rozhodnuto. Přeskupili jsme lehce formace a šli na to. Chtěli jsme se pokusit dát všechny síly do úvodu druhé části, hlavně do útoku a utkání tak pokusit se ještě zdramatizovat. A také se stalo, hned ve 41.minutě Jara sice nepřesně přihrál, puk se však odrazil k Davidovi, ten zavezl do útočného psámu, našel Mildu, který z první prostřelil brankáře týmu SK. V této fázi utkání jsme zatlačili Lavičky do defenzívy, měli jsme i šance, další gól se nám však podařil vstřelit až v 51.minutě. To jsme na konci přesilovky využili závar před bránou hostí a po přihrávce či střele Mirka B. dorážel po odrazu od zadního mantinelu Jara M.. Stav 4:6 z našeho pohledu vypadal už příznivěji. Na ledě probíhal nyní boj o každý metr ledu. Šance nyní byly na obou stranách, avšak bez využití. Další gól přišel až v 64.minutě, to bohužel jeden z našich obránců nešťastně podklouzl a soupeři se naskytla dálnice k naší bráně. Nájezd útočník soupeře využil a uklidnil tým SK. Do konce utkání jsme stále bušili na bránu soupeře, avšak mnoho šancí zůstalo bez využití. V 69.minutě jsme protrhli smůlu, to Raďa S. našel pasem přes dvě čáry najetého Jaru M., který se řítil na bránu hostí. Samostatný nájezd zakončil svojí "míchačkou" a nechytatelným blafákem. Stav 5:7 se do konce utkání již však nezměnil, nám ke konci už i docházely síly a soupeř si vedení již uhlídal.


Resumé utkání:
Myslím, že jsme dnes zaslouženě prohráli. Utkání jsme odehráli hlavně v první půli jak někde na veřejném bruslení a trvalo nám celou první půli, než jsme začali něco hrát. To však již bylo příliš pozdě. Soupeř sice nepředvedl nic "světoborného" a pro nás nového, byl však lepší a hlavně efektivnější. Nutno pochválit i rozhodčí, zápas zvládli velmi dobře.

K hodnocení hráčů, těžko hodnotit, když prohrajeme. Dnes bych opravdu nechtěl nikoho vyzdvihovat, všichni by si měli sami udělat měřítko svého výkonu.
 

A nyní nás čeká tým Stránecká Zhoř a to přesně za týden.

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 689893
Měsíc: 12658
Den: 310