Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo ML 2014-15 : HC LUKÁŠ - NHÚ 10:3

1.kolo ML 2014-15.

 

Ve čtvrtek 2.10. v podvečer jsme odstartovali naši "pouť" městskou ligou a tedy extraligou sezóny 2014-15.
 

 

Po postupu do extraligy se budeme potkávat s týmy, jejichž úroveň je daleko vyšší, než jsme byli zvyklí a tak každý dobře odehraný zápas je pro nás plus.

Hned na začátek nás čekal zápas s týmem HC Lukáš, tedy celkově druhým "manšaftem" minulého ročníku. V rámci NHÚ to byla naše premiéra proti tomuto soupeři. Dnes se nedaly čekat asi žádné body, těšili jsme se však na dobrý a svižný férový hokej.
 
 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu :

Gólman
Filip Radek
1.Pětka
Necid Josef
Požár Pavel
Navrátil Michal
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Kubát Petr
Badalík Miroslav
Veselý Petr
Novotný Radek
Necid Jan

 

Náhradníci

Mucha Miroslav
--
--



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :


HC LUKÁŠ - NHÚ BALINKA 10:3 (3:1) - STATISTIKY - více zde 

K dnešnímu prvnímu zápasu sezóny 14-15 jsme nastoupili nakonec v deseti hráčích, i když po několika omluvenkách jsme ještě v úvodu nevěděli, zda všichni přijdou. Nakonec bylo vše v pořádku a šlo se na věc. Měřítko extraligy bylo postaveno hodně vysoko, však na led proti nám vyjel tým z Třebíče, HC Lukáš, tedy žádná "ořezávátka", nýbrž elita extraligy.
 

Od prvních minut bylo na ledě poznat, kdo bude pánem utkání, hrál se však svižný hokej a tak i my jsme ukazovali útočné akce. Tým HC nás dostával postupně pod tlak, kterému jsme i za velkého přispění Raďasa v brance (začíná jako jednička při momentálním zranění Karla) docela odolávali. Při hře 4:4 v 16.minutě jsme však inkasovali poprvé a to po objetí branky útočníkem domácích a jeho střelou pod víko. Hned minutu poté po naší nekoncentrovanosti to bylo již 2:0. V 19.minutě jsme prohrávali o tři góly po přečíslení a střele za modrou. Soupeř poté trochu zvolnil, či my jsme začali více hrát a tak se gólově nic nedělo až do 27.minuty, kdy Radek N. vybojoval puk ve středním pásmu, projel mezi dvěma obránci a nájezd zakončil střelou mezi betony brankáře. Soupeř byl stále lepší, chvílemi jsme však i my něco předvedli a tak jsme si do konce první půle vypracovali i další šance. Hlavně dva naše nájezdy volaly po gólu. A nás stále držel Radek. A to již byl konec první půle, do šaten se šlo za stavu 3:1 pro tým HC.

 

O přestávce jsme se snažili povzbudit, nebylo potřeba nic měnit. Úvod druhé půle jsme přežili, když jsme odolali přesilovce domácích. Hra plynula dále podle daného scénáře, my jsme vystrkovali růžky a tak byly vidět šance překvapivě na obou stranách. V 60.minutě jsme podcenili útočný výjezd a soupeř nás z protiútoku potrestal. A hned z buly to bylo již 5:1. V 65.minutě jsme se připomněli zase my, Michal zkopíroval náš první gól, vybojoval puk a dovezl jej až k brance. zde využil prostor mezi pravým betonem a tyčkou, zasunul touš tam, kam měl. Tým HC kontroval a utekl nám na skóre 8:2, když góly padly v minutách 67., 68. a 74. Všechno po pěkných akcích až z obranného pásma a přečísleni. V 75. minutě se nám podařilo snížit, to Pepa N. si vydal dopředu a po nájezdu, střele, dorazil puk zpět do branky. To bylo skóre 8:3. Do konce utkání jsme ještě dvakrát inkasovali, nyní po našich hrubkách, to však již nemělo na průběh zápasu žádný vliv. Do šaten jsme odcházeli sice za nepříznivého skóre, avšak dobře naladěni, protože hokejový dojem z našeho pohledu byl velmi dobrý.

Resumé utkání:

Co říct závěrem, soupeř byl daleko lepší a dovolil nám to, co si mohl i dovolit. Hra byla oboustrannně velmi korektní, za což nutno oběma týmům poděkovat. No a náš pocit byl docela pozitivní, tak uvidíme v dalším zápase, kdy nás čekají po dlouhé době zase "omegáci" z pronovie vb.

 

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 690340
Měsíc: 12644
Den: 504