Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo ML 2015-16 : NHÚ - Benetice 5:3

1.kolo ML 2015-16.

V sobotu 10.10.2015 v dopoledních či ranních hodinách jsme sehráli první mistrovský zápas ML sezóny 2015-16.
 
V tomto prvním kole nás čekal zápas s týmem Benetice, tým který skončil tesně za námi v nadstavbě v minulé sezóně 2014-15 a také mu tedy utekl těsně postup do extraligy.
S týmem z Benetic jsme v historii ML sehráli jen 5 utkání a to s výsledky 5:4, 1:4, 2:1, 5:4 a 3:2.
 
Minulý rok jsme oba zápasy vyhráli a to poměrem 5:4 a 3:2.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu :

Gólman
Filip Radek
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Necid Josef
Požár Pavel
Navrátil Michal
Komínek David
2.Pětka
Strádal Radek (A)
...
Cink Lubomír
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír
 
 
   



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :


NHÚ BALINKA - HC BENETICE 5:3 (2:1) - STATISTIKY - více zde 

V téměř ranním čase druhý říjnový víkend jsme otevírali naši sezónu ML 2014-15, nyní již opět v 1.lize. Proti nám vyjel soupeř, který se pohybuje na hraně extraligy a ligy, tým z Benetic. Čas oběma týmům moc nevyhovoval, my jsme nastoupili v devíti lidech v poli, soupeř dokonce v sedmi.

 

Nic však nebránilo tomu, hrát dobrý hokej a ten se také hrál. Hned po buly nás soupeř zatlačil, ale byli jsme to my, kdo otevřel skóre utkání. To běžela teprve 3.minuta, Mira střílel od modré, brankář puk vyrazil a David spoza branky puk zaštouchl vedle betónu brankáře hostí. Úvod brankově dobrý, hra byla poměrně vyrovnaná, oba soupeři si hlídali střední pásmo a tak nebylo vidět příliš mnoho kombinací, ale hra byla kvalitní. V 16.minutě tým z Benetic vyrovnal, po střele dorážel volný hráč před naší brankou. Zápas plynul dále, hra byla stále vyrovnaná. I když jsme se snažili tlačit více dopředu, byly vidět na obou stranách hlavně brejkové situace a oba brankáři ukazovali své dovednosti. V 31.minutě se nám podařila pěkná souhra, když jsme nejdříve jeli na branku ve dvou a poté jsme naštěstí využili útočný kolotoč, když David nahrával a Pajin dorážel do poloprázdné branky. Do konce první půle se již více brankového nedělo, nutno ještě zmínit, že jsme přežili i dvě oslabení, které jsme odehráli velmi zodpovědně.

 

Na začátku druhé půle se podařilo soupeři vyrovnat, to po závaru u nás a po tečované střele od modré. Stav 2:2 vydržel do 50.minuty, kdy naše první lajna vytvořila krásné přečíslení, nahrával Pepa, Michal projel středním pásmem až k brance a nabídl Davidovi tutovku, která se nedala neproměnit. Hra plynula dále, na týmu Benetic byla lehce znát hra v nekompletním počtu lidí, avšak i tak každý závar u nás hrozil gólem. V 59.minutě se naplnilo pravidlo nedáš dostaneš, když jsme nejdříve ze závaru pykali a tým z Benetic jel ve dvou na naši branku, naštěstí nás Radek podržel, puk sebral Pepa a našel na modré za bukem Mildu, který svůj nájezd chladnokrevně zakončil. Skóre 4:2 vypadalo nadějně, toto byl pravděpodobně i okamžik utkání. Hned minutu poté jsme navýšili na 5:2, když po buly a závaru Radek našel Davida a ten se nemýlil. V této fázi jsme byli v euforii a hráli jsme i dobrý hokej, avšak zase jsme vyprodukovali chybu, nyní při střídání a útočník soupeře se to řítil na naši branku, no a nemýlil se. To běžela 64.minuta a soupeř snížil na 5:3. V další fázi jsme se snažili hru kontrolovat, bohužel jsme se zbytečně dostávali sami pod tlak, když místo toho, abychom puk podrželi, tak jsme se nechali unášet útočnou hrou a soupeř měl hodně nebezpečných brejkových situací. Týmu z Benetic však docházeli i síly a my jsme nakonec dovedli utkání do zdárného vítězného konce.

 

Resumé utkání: 

Co k zápasu dodat, ve vyrovnaném, rychlém a slušně hraném zápase se štěstěna obrátila k našim hokejkám. Skóre odpovídalo počtu hráčů na ledě, když jsme měli přece jen nakonec více sil. Herně to nebylo špatné na první zápas, hlavně se vyvarovat těch taktických chyb, i tak však nutno brát hru a utkání pozitivně, přece jen nestál proti nám ledajaký soupeř.

Za dnešek nutno pochválit všechny, snad ale přece jen bych lehce navíc vyzdvihl výkony Davida a Radka v naší brance, kteří byli opravdovými oporami týmu.


  
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 

 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 689997
Měsíc: 12653
Den: 354