Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo PO ML 2012-13 : NHÚ - HC BORY B 6:3

Náš letošní 12. zápas v ML 2012-13.

Dne 27.12.2012 jsme ve večerních hodinách začali další zápas ML, tentokrát 1.kola PLAY OUT o konečné umístění 17.-23.místo ML 2012-13.

 
V tomto kole nás čekal po necelých 14 dnech opět zápas s týmem HC Bory B, tedy záložní tým sestavený z hráčů převážně "boráků". Minulý zápas jsme jednoznačně vyhráli a tak se neočekávalo žádné překvapení, i když nikdy nevíš.
 
První letošní zápas skončil výsledkem 12:2 pro NHÚ.


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu na tyto formace:

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Komínek David
Strádal Milan (C)
Vacula Josef
Novotný Radek
Mucha Jaromír
2.Pětka
Kubát Petr
 
Navrátil Michal
Hlaváč Lubomír
Jelínek Jiří

Náhradníci
Strádal Radek / Necid .Josef (zranění)
Mucha Miroslav (omluven)

Veselý Petr (omluven)

Jaša Vlastimil / Cink Lubomír (zranění)

Požár Pavel (omluven)

Badalík Miroslav (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - HC BORY B 6:3 (3:2) - STATISTIKY - více zde 

Po úspěšném výsledkovém zakončení základní části jsme opět nastoupili na led velkomeziříčské arény k dalšímu zápasu ML, nyní již Play out. Na led proti nám vyjel opět tým z Borů, oproti minulému zápasu posilněný o pár dopsaných hráčů na soupisku, zato my jsme se museli spokojit s nižší účastí hráčů z důvodu zranění a zimních dovolených. I tak jsme byli favoritem utkání, do PO jsme přece vstupovali z druhého místa po základní části.
 

Úvod utkání se nesl v oťukávání a čekání obou soupeřů, jak kdybychom spolu vůbec nedávno nehráli. Hra byla hodně nervózní, na týmu HC bylo vidět, že zápas nechce vůbec podcenit a oproti minule i jeho hra byla více koncentrovanější. Náš tým byl na začátku utkání dvakrát vyloučen, obě oslabení jsme přežili. Dokonce ve druhém, to běžela 10. minuta jsme skórovali. Vybojovali jsme naše útočné psámo, buly vyhrál Jara, přiklepl za sebe na dnes kapitána Mildu a ten se neukvapil a našel před brankou kanonýra Pepíka. Pepík zpracoval a otočkou zasunul puk po ledě do branky hostí. Hra plynula dále a na ledě se odehrával vyrovnaný souboj. Na konci první dvacetiminutovky se soupeři podařilo skóre otočit. Oba góly jak přes kopírák po rychlých protiútocích, kdy jsme nechali útočníkům až příliš mnoho prostoru pro zakončení. V této fázi utkání jsme přestáli hrát a vybrali si svoje "minuty". Naštěstí inkasované góly nás nastartovaly a začali jsme získávat postupně "půdu pod nohama či bruslemi". Gól visel ve vzduchu a tak jsme také ve 26.minutě vyrovnali. To se rozjel po zachycení útoku hostí z našeho obranného pásma Milda a projel celým kluzištěm. Zakončení k tyči bylo excelentní. Stále jsme se tlačili více do útočného pásma a měli více šancí. Těsně před půli jsme skóre opět otočili, to po závaru nadvakrát dorážel Pepík, nahrával či střílel Lubišák H.. Do konce první půle se nám naskytla přesilovka 5:3, která však z důvodu zdržení začala až na začátku druhé půle. A šlo se do kabin.

V šatně jsme se hlavně povzbudili, utkání bylo hodně vyrovnané a tak se nedalo nic podcenit. Navíc hned v úvodu početní výhoda nám nahrávala. Začátek druhé půle se lehce spozdil z důvodu porouchané rolby a tak zbytek utkání probíhal i na neupraveném ledě. Přesilovku 5:3 jsme začali hodně špatně, ale poté si vzal v našem obranném pásmu puk Pepík, zavezl jej k soupeři a po ose Jara, David na modré z leva na pravou stranu Mildovi a střela z první. No a gól, stav 4:2. Tým HC se snažil utkání vzrátit, my jsme však drželi hosty v pozornosti a nenechali obranu HC vydechnout. Přečkali jsme i pár závarů u nás a v 60.minutě skóre navýšili na 5:2. To Peťa K. vybojoval a zychytil na útočné modré puk a nahrál či vystřelil jej před branku hostí, Míša N. si věděl již rady a puk zasunul pod betony brankáře. Vedení o tři góly nám bohužel vydrželo jen minutu, ujel nám útočník a snížil stav utkání na 3:5. Od této minuty se utkání i hodně přiostřilo, bylo však stále v rámci fair-play. Čekalo se na další gól, my jsme hráli více zezadu a hodně se nám otevírala vrátka na protiútoky. V 70.minutě jsme navýšili skóre na 6:3, to při závaru v obranném pásmu hostí střílel Peťa, dorážel a opět střílel Pepík, až nakonec mezi betony prostřelil puk Jara. Na konci utkání tým z Borů otevřel svoji hru a nám se naskytly ještě další šance skóre navýšit, ale neumění, tyčky, brankář hostí a snad i v této fázi hodně špatný led nám nedovolilo již skóre navýšit. I tak vítězství hodně potěšilo a zlepšilo náladu v úvodu play out.

 

Resumé utkání:

K zápasu, tým HC dnes působil mnohem hokejovějším dojmem, vítězství jsme si však nenechali vzít a snad jsme zaslouženě zvítězili. Herně to z naší strany sice nebylo ideální, pokud však vezmeme v potaz "slepovanou" sestavu jen s jedním klasickým obráncem, vítězství je hodně cenné.


Nutno pochválit všechny hráče za vítězství a bojovnost. Z jednotlivců bych vyzdvihl Peťu K. a kluky M a D v obraně, kde zaskakovali. V útoku stálici Pepíka a Radka N..

 

A příště jdeme na druhý zápas Play out a tým HC Tasov.

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 692951
Měsíc: 12704
Den: 695