Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo PO ML 2013-14 : SK VÍDEŇ - NHÚ 2:2

Náš první v PO a celkově dvanáctý zápas ML 2013-14.

V sobotu v předvánoční atmosféře dne 21.12.2013 ve večerních hodinách jsme vyjeli na led již k dvanáctému letošnímu ligovému zápasu, nyní k prvnímu zápasu Play-off o extraligu.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň, který skončil v první fázi extraligy na 10.místě. S tímto týmem se na ledě setkáváme dlouhodobě, avšak poslední náš vzájemný zápas se datuje už na rok 2011.

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme z předchozích ročníků ML bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2, 5:2, 3:3, 3:1, 2:5, 5:6, 3:6, 5:6, 1:5, 1:4). 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Necid Josef
Vacula Josef
Komínek David
Mucha Jaromír
2.Pětka
Strádal Radek
Strádal Milan (A)
Navrátil Michal
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
 ---
 ---
 ---



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK VÍDEŇ : NHÚ BALINKA 2:2 (1:1) - STATISTIKY - více zde

Do již zmiňovaného letošního prvního zápasu nadstavby, čili play-off jsme nastoupili na dvě kompletní formace. Akorát z důvodu nedostatku obránců se musel Milda posunout dozadu.

Úvod utkání jsme překvapivě hýřili aktivitou, asi jsme chtěli ukázat, že  náš postup do horních pater ligy nebyl náhodný. Na ledě byl z obou stran vidět rychlý náročný hokej, zápas se dal z našeho pohledu porovnat se zápasy s týmy z horní poloviny základní části. Hned ve 4.minutě jsme využili náš rychlý kontr, když David ujel obráncům a mířil si to na branku. Obránce ještě stihl zabránit v jeho dorážce po první střele, naštěstí se však od změti bruslí dorazil puk do branky. Vedení 1:0 bylo příjemné a hlavně jsme se trošku uklidnili. Hokej to byl stále však hodně bojovný a ostrý. V 8.minutě bylo vyrovnáno. My jsme nejprve nevyužili tutovku, jíž zabránila tyčka branky soupeře a soupeř hned předvedl rychlý přechod do našeho pásma a střelou za modrou nad rameno Karla rozvlnil rozjetý útočník naši síťku. Hra plynula dále, bohužel se hokej začal i hodně kouskovat, když se na obou stranách začalo hodně vylučovat. Oba týmy tak hrály nespočet přesilovek, v první půli byl poměr vyloučení 4 ku 4. My jsme se ubránili i přesilovce 5:3. V dalším průběhu zápasu, jsme si vytvořili více šancí, rozezvonili i několikrát železnou konstrukci svatyně domácích, bohužel bez gólového efektu. Soupeř hrál na rychlé kontry a hodně nás trápil, museli jsme být stále ve střehu. Brankáři obou týmů předváděli výborný um. První půle skončila tedy poměrem 1:1.

O přestávce jsme se sanažili povzbudit a hrát stále svoji hru. Od začátku druhé půle jsme na to zase, tak jako i soupeř, vlétli a tak se na ledě odvíjel stále svižný hokej. Bohužel i ostrost soubojů se více a více hrotila, rozhodčí měli co dělat. Bohužel hra tímto trpěla, na obou stranách přibyla další vyloučení, rozhodčí chtěli udržet hru na uzdě (to se podařilo) a hru vyloučeními hodně kouskovali. V 51.minutě se nám podařilo využít jednu z přesilovek, to po buly Radka N. nalevo, nahrávce zpět od Michala na Miru a jeho střele do šibenice přes útočníka uviděl brankář domácích puk až v síti. Pěkně sehrané a zasloužené zúročení naší mírné převahy z úvodu druhé půle. I poté oba týmy nepolevovaly a nyní se hra soustředila hlavně na ubránění přesilovek obou soupeřů. My jsme nevyužili přesilovku 5:3, za to soupeř využil převahu jednoho hráče v poli v 69.minutě. Do konce zbývalo ještě deset minut, hrálo se kdo z koho. My jsme nevyužili do konce dvě až tři tutovky a tak jsme nakonec byli rádi, že jsme neinkasovali. Karel s naší obrannou nás však podrželi. Těsně před koncem, když jsme se řítili do šance, zápas přerušila a ukončila menší potyčka mezi naším a soupeřovým hráčem, nutno říci, že v těchto chvílích byla hra už hodně "ostrá". Škoda nepřiměřené reakce soupeře, který ještě po zápase místo chlapského pozdravu neudržel své emoce a snížil se k ubohým posměškům, které neměl určitě zapotřebí (je mladý a snad si to alespoň uvědomí). Ale to už je jiná písnička a k hokeji nepatří. Hra dnes byla sice vyhrocená, ale zápas snesl vysoké měřítko kvality a byl odehrán stále na hranici fair play.

Resumé utkání:

Gratulace oběma týmům, bod byl nakonec pro oba týmy asi spravedlivý. Sice jsme měli o něco více šancí, soupeř byl však moc nebezpečný svými kontry a nenechával nás ani na chvíli vydechnout.

Za jednotlivce, dnes nutno pochválit všechny hráče od Karla, přes obránce až po naše útočná komanda. Jen tak dále.

 
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 5
Celkem: 681303
Měsíc: 11369
Den: 639