Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.kolo ML 2011-12 : NHÚ - HC BENETICE 5:4

Náš devátý zápas ML 2011-12.

V neděli 4.12. v předvečer mikuláše jsme sehráli další zápas ML, tentokrát již  desátého kola ML 2011-12.
 
V tomto kole nás čekal zápas s týmem HC Benetice, tedy pro nás velkou neznámou. S týmen z Benetic jsme se ještě nikdy naledě nepotkali.
Tým HC byl po 9.odehraných kolech na 4.místě s pozitivní bilancí výher.
 
Jak již bylo řečeno, dnešní zápas byl prémiérový pro oba týmy.
 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu :

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Kubát Petr
Vacula Josef
Komínek David
Jelínek Jiří
2.Pětka
Strádal Radek (A)
Požár Pavel
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír
3.Pětka

---

Badalík Miroslav

Veselý Petr

Novotný Radek

Mucha Miroslav (C)

 Náhradníci

Hlaváč Lubomír/Cink Lubomír (zranění)
Burian Michal (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :


NHÚ BALINKA - HC BENETICE 5:4 (4:2) - STATISTIKY - více zde 

K dnešnímu zápasu jsme nastoupili v dostatečném počtu hráčů, na led jsme dokonce vyjeli téměř na tři kompletní formace, v počtu 14 hráčů v poli. Utkání se pro nás neslo, jak již i ty minulé, v existenčním duchu, pokud tak tedy nazýváme pokus o postup do play-off o EML. Dnešní prohra by nás již jistě poslala do suterénu ML. 
 

O týmu HC Benetice jsme toho moc nevěděli, snad jen, že hrají velmi dobrý hokej, z hráčů měli vyčnívat dvě až tři "hvězdičky", které prošli výkonostním hokejem. To nás však nějak nerozhodilo, nechtěli jsme se nechat zahanbit (zatlačit do obranné ulity) a tak jsme dnes šli utkání hned od začátku z plných sil. Na ledě se odehrávala urputná bitva, oba týmy si vypracovaly hned v úvodu několik šancí. Čekalo se na úvodní gól, a i když jsme nechtěli inkasovat jako první, byl to tým soupeře, kdo se ujal vedení v zápase. To běžela 9.minuta utkání. Naštěstí netrvalo dlouho a my jsme se oklepali, ve 13.minutě si našlápl až z našeho pásma Pepík V. a svojí akcí ala "Ovečkin" propálil brankáře hostí. Ve 21.minutě jsme strhli vedení na naši stranu. O gól se přičinilo útočné duo KOVAC, David a Pepík, kteří si vyměnili nadvakrát puk a byl to David K., který protrhl své "střelecké" trápení z posledních zápasů, nyní se trefil střelou pod víko náramně. Skóre v náš prospěch však bohužel vydrželo jen do 26.minuty, to jsme nezachytili protiútok hostí a jejich nejlepší hráč nám ukázal, že hokej pravděpodobně nehrál jen někde na "rybníku". Ve 29.minutě se však opět předvedl náš David, které nezadržitelně již dnes podruhé skóroval po své samostatné akci (kromě gólů však přišel dnes i ke zranění, tak mu přejeme hodně brzké uzdravení). Do konce první půle se hrál stále svižný hokej, skóre se mohlo změnit na obou stranách. My jsme ještě před přestávkou stihli dát čtvrtý gól a to při přesilovce. To na ledě úřadovala nyní naše druhá formace, soupeře uzavřela a svůj trojúhelník využila po ose Milda S., Vlastík J. a před brankou zakončující bekhendem Jara M. Stav 4:2 jsme už udrželi do konce první části, těsně před sirénou to před naší bránou však "hodně hořelo (naše oslabení).

V šatně jsme se snažili povzbudit, zápas to byl vyrovnaný, tak jak jsme my vedli o dva góly,mohlo být i obráceně.

Do druhé půle jsme nastoupili v našem pokračujícím oslabení, naštěstí jsme se opět ubránili tlaku hostí za přispění všech sil a hlavně umění našeho mága Karla v bráně. Během prvních deseti minut druhé půle se hra hodně kouskovala a my jsme se nemohli dostat stále do hry. Museli jsme čelit dalšímu oslabení, které však již soupeř využil, když puk zasunul spoza naší brány pro nás nešťastně o beton Káji. Gól nás tak rozhodil, že jsme o minutu později, tedy v 49.minutě zápasu inkasovali již podruhé (ve druhé části). Nyní jsme nezachytili přečíslení soupeřem. Stav 4:4 na ledě trval ještě nějakou chvíli a čekalo se, co se bude dít. Nám se naskytla přesilovka v 56.minutě a tu jsme využili. To naši útočníci pro změnu třetího komanda napadali rozehrávku soupeře, vybojovali puk, Radek N. puk převzal, vyměnil si s Mirou M., ten posunul na Petra V., který svůj projektil zamířil pod horní tyčku do protipohybu brankáře. Na naší střídačce a na ledě zavládla velká eurofie, která se efektivně přenesla i na naši hru. Do konce utkání jsme výborně forčekovali, bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Blížil se konec a nám se vkrádala opět myšlenka neztratit zápas. Byli jsme dokonce vyloučeni ve dvou hráčích a tak se v poslední minutě před naší bránou objevilo seskupení 6:3 hráčů na ledě v náš neprospěch. My jsme odolali velkému tlaku a i za přispění štěstíčka (náš kapitán vyrážel střelu za překonaným Kájou z brankové čáry) nám bylo odměnou vítězství 5:4. A to už byl konec, byli jsme plni dojmů z vítězství a tak jsme si šli ještě "pokecat" do hokejové hospůdky.

 

Resumé utkání:

Co říct závěrem, dnes jsme předvedli výborný výkon a soupeře, který by byl patrně v jiný den či zápas nad naše síly, jsme udolali krásným vítězstvím. Za naši hru jsme dnes jednoduše sklízeli "ovoce".

Z našeho týmu těžko někoho vyzdvihovat, opravdu všichni předvedli výborný výkon, každý si najde svoji "třešničku na dortu".

Nakonec zbývá snad ještě poděkovat rozhodčím a našemu "novému" soupeři v ML za férové výkony. I když bylo utkání hodně vyhecované, oba týmy udržely své nervy na "uzdě" a v rámci možností jsme dohráli utkání ve fair-play tónu.
 
A příště další zápas o "bytí či nebytí", poslední ligové kolo proti týmu z Radostína n/Osl.

  
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 9
Celkem: 681499
Měsíc: 11508
Den: 547