Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.kolo EML 2008-09 : SK VÍDEŇ - NHÚ 2:5

Podrobnosti z našeho utkání 10.kola EML 2008 - 09 s týmem SK Vídeň ze dne 19.11.2008 
Ve středu 19.11.2008 ve večerních hodinách v 20:45 hod jsme začali náš již desátý zápas 6.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň. Tým Vídně je nám dosti známý, vždy se jedná s tímto týmem o zápasy sice vyhecované, ale korektní a v přátelské atmosféře.
V letošním ročníku patří týmu Vídně zatím desátá příčka, když má negativní bilanci se skórem 23:42 a počtem pěti bodů. V tabulce je tým z Vídně tedy těsně před námi, mělo se tedy jednat o vyrovnaný zápas. 

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme z předchozích ročníků ML velmi vyrovnanou bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2). 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Požár Pavel
Necid Josef
Navrátil Michal
Strádal Radek
Mucha Jaromír (A)
3.Pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)







PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK VÍDEŇ : NHÚ BALINKA 2:5 (1:2) - STATISTIKY - více zde

Úvod zápasu začal sice ve svižném tempu, ale také s velkou spoustou nepřesností. Na hře obou týmů byla "vidět" nervozita, puk častokrát poskakoval  z hokejek hráčů. Vícekrát si také nenašly přihrávky ani svého adresovaného spoluhráče, takže rozhodčí měli velmi často příležitost odpískat zakázaná uvolnění, naštěstí však hru nekouskovali a nechávali tedy hře volný průběh, za což si zaslouží pochvalu. V samotném hokeji jsme nemuseli čekat ani dlouho na gól. Jak je u našeho týmu v letošní sezóně obvyklé, rozvlnila se síť nejdříve za zády našeho brankáře Karla Benáčka. Všemu napomohla naše nedisciplinovanost při střídání, kdy se na ledě objevilo našich šest hráčů. Snad to bylo způsobeno i po dlouhé době hrou na tři kompletní formace, což bylo vidět i na střídačce, kde jsme museli použít obě lavice,  abychom se vůbec na střídačku nějak vměstnali. První náš inkasovaný gól padl tedy v oslabení, na vyšachování naší obranné čtverky jsme nestačili zareagovat. Naštěstí nás gól nezlomil a soupeři jsme oplatili úvodní gól zanedlouho. O gól se postarala naše první útočná lajna, do které se vrátil konečně  rekonvalescent Pepík Vacula. Byl to také on, kdo se postaral o úvodní trefu. Akce začala u Pavla Pokorného, který individuálně přešel do obrany Vídně a před bránou nezištně nahrál po pravé ruce zcela volnému Pepíkovi, V., pro kterého byla dorážka již jen třešničkou na dortu. Gól nás nastartoval a naše hra  začala mít známky konečně větší kvality. Totéž se dalo říci o hře Vídně, až tedy na jejich obrovskou minelu před vlastní bránou. To nám samozřejmě nevadilo a tak se podařilo naší třetí lajně pohodlně skórovat a utkání otočit.  Domácí brankář si neporozuměl s vlastním obráncem, k puku se "nachomýtl" Luboš Cink a snad ani on přesně neví, jak se puk dostal do brány.  Na této brance bylo přesně vidět, jak se vyplácí účinně napadat rozehrávku soupeře.
Do konce první části se již nic na skóre nezměnilo, i když šance včetně samostatných nájezdů byly na obou stranách kluziště. Pochvala tedy pro oba brankáře, kteří vyřešili několik nebezpečných akcí před svými brankami. Na ledě se odehrával útočný, "beztarostný" a hlavně korektní  hokej.   

V kabině o přestávce jsme se snažili hlavně povzbudit, a i když nás čekala ještě polovina zápasu, určitě jsme se dnes hokejově "cítili" na to konečně bodovat. Do druhé části utkání jsme vstoupili sice herně opatrněji, ale když nás podržel v úvodu náš Karel B., začali jsme si věřit a začali opět ohrožovat minimálně ve stejné míře jak soupeř branku domácích. Hra se tedy přelévala z obou polovin kluziště a čekalo se na gól, který mohl utkání buď rozlousknout nebo zdramatizovat. Přibližně v polovině druhé části jsme však udělali chybu v útočné třetině při rozehrávce a na rychlý kontr domácích  jsme již nestačili zareagovat. Přesně řečeno se jednalo při přechodu do našeho obranného pásma o přízemní střelu těsně za modrou a tak bylo vyrovnáno. Opět se budu opakovat, ale gól nás naštěstí nepoložil, herně jsme nepolevili, za což jsme byli odměněni našimi gólovými trefami. V následujících momentech se ukázala síla hlavně naší první formace, která utkání dokonale zase obrátila. Nejdříve podobná akce jak náš první gól, tedy souhra Pavel P. a Pepík V.. Zakončovatelem byl opět Pepík V.,a opět vychutnávka domácího brankáře (perfektně nahrával Pavel P.). Zanedlouho předvedl zase svou parádu Pavel P. (blafák těsně před brankářem do protipohybu),  kterému nahrával "pro změnu" Pepík V.. To už jsme vedli tedy o dva góly a přece jen se nám dýchalo na ledě podstatně lépe. Netrvalo opět dlouho a utkání jsme navýšili dokonce až o tři góly. Nyní pro změnu druhá formace, rychlé založení útoku z našeho pásma. Nahrával Jarda Mucha a rychlý kontr zakončil perfektní střelou z levé strany Michal Navrátil. Tento gól nás definitivně uklidnil a i když šance stále na obou stranách pokračovaly, skóre se již do konce utkání nezměnilo. Oba brankáři stále dokazovali své kvality a tak se  i bez gólů bylo stále na co dívat. Utkání rychle uběhlo a tak se všichni na ledě i divili, že už je konec. S konečným hvizdem byla tedy větší radost na naší straně, přece jen každá výhra se počítá.      


Resumé utkání:
Myslím si, že dnes jsme si vítězství zasloužili. Dalo by se říci, že jsme mu šli také více naproti. Pochvala však patří i hráčům Vídně, hráli velmi dobře a hlavně korektně a čistě (to my jsme i párkrát víc přitlačili).
Nerad se vyjadřuji k hodnocení hráčů, od toho máme spíše trenéry. K dnešnímu výkonu bych však dle mého názoru řekl, od přibližně patnácté minuty velmi kompaktní kolektivní výkon, z kterého vyčnívala hlavně první formace (od brankáře, přes obranu, přes centra až po naše mladíky na krajích). Nutno podotknout, že taktické sestavení naší úderné první lajny dnešní zápas rozhodlo.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 690235
Měsíc: 12680
Den: 465