Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.kolo ML 2007-08 : NHÚ : SPL RADOSTÍN N/OSL 3:1

Podrobnosti z našeho utkání 10.kola ML 2007 - 08 s týmem SPL Radostín nad Oslavou ze dne 12.11.2007
V pondělí 12.11.2007 ve 20:30 hod jsme začali další zápas ML, tentokrát již 10.kola ML (toto letí, již máme odehráno více než třetinu zápasů z letošního ročníku).

V tomto 10.kole nás čekal zápas s týmem z Radostína nad Oslavou. S tímto týmem hráváme herně vyrovnané zápasy, což se také potvrdilo i dnes.
Tým SPL Radostín má zatím v letošním ročníku negativní bilanci, prozatím jen dvě vítězství se skórem 17:40 po devíti odehraných kolech. Již z této bilance je znát, že jsme do utkání nastupovali v roli mírného favorita.

S týmem SPL se setkáváme na ledě teprve od druhé sezóny ML (roku 2004-05), kdy se tento tým přihlásil do ML ve VM (dříve hrával ve Vesnické lize ve Žďáře nad Sázavou). Naše bilance je příznivá a výsledkově to v zápasech vypadalo takto (ML 5:3, 4:1, 2:2, 4:0, 2:3).
Dnešním zápasem jsme si bilanci ještě vylepšili.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes na 2 kompletní formace:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Strádal Radek
Jelínek Jiří
2.Pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj
Cink Lubomír
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
Náhradníci
Jaša Vlastimil (stopka)
Novotný Radek (stopka)
Požár Pavel (omluven)
Pokorný Pavel (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SPL RADOSTÍN N/OSL 3:1 (2:1) - STATISTIKY - více zde 

Ještě v ranních hodinách dne zápasu byl omluven jen jeden hráč (náš studentík Pavel) a tak naši trenéři prvně zvolili hru na tři útoky. Tato varianta se nám však nečekaně rozpadla v odpoledních hodinách, kdy jednoho z hráčů přemohla náhlá nemoc a tak jsme do zápasu nastupovali opět "jen" na dvě formace. Jinak docházka je stále velmi dobrá, což ukazuje i fakt, že "stopkaři" jsou většinou přítomni zápasu. Toto zaslouží pochvalu a snad to bude i nadále pokračovat.

A nyní již k samotnému utkání. Zápasy ve večerních hodinách, navíc po většinou "těžkém" pondělním pracovním zápřáhu, nikdo moc nemiluje a tak se v začátku zápasu nedalo očekávat ani příliš velké hokejové tempo. Náš tým si chtěl napravit reputaci z posledních tří kol a i to možná způsobilo, že jsme se v úvodu utkání zbytečně zatáhli dozadu a čekali, co předvede samotný soupeř. Ten však kromě pár individuálních akcí, které bezpečně pochytal náš Karel Benáček, až přílišnou aktivitou také nehýřil a tak se čekalo na úvodní gól utkání, který utkání mohl rozhýbat.
Postupem času se týmy vymanily z herní letargie a začalo se také hrát. Obranu soupeře z naší strany zaměstnávala hlavně naše první formace, která při svém pobytu na ledě, soupeře stále více přehrávala a zatlačila jej do obranného pásma. Pravým opakem byla naše druhá pětka, která v úvodních patnácti minutách hrála v útlumu, na což jsme mohli i doplatit, avšak náš brankář stále dokazoval, že chytá ve velké pohodě. Celý náš tým uklidnila až přibližně dvacátá minuta utkání, kdy se nám podařilo vstřelit konečně úvodní gól zápasu.
Podařilo se nám rozebrat soupeře v jeho obranném pásmu, v rohu se vyhnul soupeři náš centr Milan Strádal a milimetrově poslal přihrávku na Pepíka Vaculu. Ten ještě svou střelou brankáře hostí sice nepřekonal, dílo však dokončil dobře postavený Luboš Cink, pro něhož dorážka byla již jen lahůdkou. Od této doby z nás spadla velká nervozita a stále více jsme i my přispívali k vyššímu tempu utkání v následující fázi zápasu. I z toho vyplynulo, že na náš další gól jsme čekali "jen" přibližně osm minut. Kdo jiný mohl vstřelit gól, než-li opět velmi aktivní Pepík V., který po přihrávce Radka Strádala nechytatelně zakončil svůj nájezd na hostujícího brankáře. Ve zbytku první půle jsme se snažili už jen ubránit naše vedení o dva góly, což se nám, jak ji poněkolikáte, vymstilo. Zbytečně jsme se opět zatáhli a soupeř, který se snažil utkání zkorigovat, nám začínal zle zatápět. Při jednom z kontrů soupeře jsme faulovali a následnou přesilovku neubránili. Po prohranném buly v našem pásmu jsme nezabránili vystřelit hostujícímu obránci, jehož střela byla možná i nadvakrát tečovaná a skončila v naší bráně. Náš Karel B. měl zcela zakrytý výhled, takže se střelou mohl těžko něco dělat. I tak jsme však do kabin odcházeli za příznivého stavu.

Do druhé půle jsme nastupovali, stejně jak již v minulých zápasech, s jednoznačným cílem neinkasovat gól, který by mohl soupeře ještě více nastartovat. Tuto taktiku jsme sice dodrželi, ale nutno říci, že hlavně v první polovině druhé půle nás soupeř jednoznačně přehrával. Naše šance se rodily zřídka a většinou jen z protiútoků, příp. v našich přesilovkách. Soupeř si vytvářel šance, hrál však stále na první pohled trochu netakticky až příliš individuálně, což mu určitě škodilo. Pokud už nás přečíslil nějakou kombinací, všechny šance zlikvidoval náš brankář. Přibližně po dvaceti, možná pětadvaceti minutách se nám povedl jeden z rychlých přechodů do útoku, kdy až spoza naší brány našel centr první formace Radek S. na půlce najíždějícího Pepíka V., který své sólo zakončil perfektním blafákem. Skvělá akce, prostě paráda. Po třetím gólu se Radostín vrhl do posledního tlaku, který trval jen chvíli a poté opticky jakoby rezignoval, možná jeho týmu došly i síly. Posledních deset, patnáct minut hrálo NHÚ již s přehledem a brankář hostí si nemohl na práci určitě stěžovat. Náš Pepík V. mohl zkompletovat dnes svůj hatrick, avšak již překonaného brankáře dvakrát zachránily dobře postavené tyčky brány. Soupeř hrál už jen na protiútoky, příp čekal na naše chyby. Poněvadž se žádná z šancí na obou stranách už neujala, naše vítězství bylo na světě. Na všech našich hráčích bylo po konečném hvizdu vidět, že i přes ne zcela ideální výkon zavládla v našich obličejích velká spokojenost se zvládnuté koncovky.


Resumé utkání:
Dnes jsme sice nebyli herně lepší (pořád na nás jakoby ležela "deka" z předchozích nezdarů), ale vítězství se počítá a může nás nasměrovat k lepší formě a pohody do dalších zápasů.
Soupeř ukázal, že má v týmu dobré individuality, možná mu však chybělo větší kolektivní pojetí hry. Pro vývoj utkání byla také určitě rozhodující první vstřelená branka (naštěstí v hostující síti). Náš tým bojoval, dřel a určitě nám dnes nechyběl i ten kousek štěstíčka.

K hodnocení hráčů, opět kolektivní bojovnost a nasazení. Dnes pochvala patří všem, výborně však zahrála hlavně celá první formace v čele s naším brankářem Karlem B. a ofenzivní perlou Pepíkem V.. Z obrany bych vyzdvihl našeho kapitána Mirka M. (i když Miro za ty dvě namazané přihrávky nevím, nevím).
Ostatní hráči jak vpředu, tak vzadu však nezůstávali určitě o moc pozadu a doufám, že nám toto vítězství, hlavně po psychické stránce, hodně pomůže.

A příště jdeme na další "TOP" klub a to tým SK Building Centrum.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 689695
Měsíc: 12735
Den: 349