Jdi na obsah Jdi na menu
 


11.kolo EML 2008-09 : NHÚ - SANBORN VM 1:4

Podrobnosti z našeho utkání 11.kola EML 2008 - 09 s týmem Sanborn VM ze dne 30.11.2008  
V neděli 30.11.2008 v 20:30 hod jsme odstartovali náš další zápas letošního ročníku, ML, nyní se jednalo již o utkání uzavírající první polovinu základní části extraligy.

V tomto kole nás čekal zápas s jedním z aspirantů na vítěze letošního ročníku ML a mimo jiné i vítězem předchozích dvou ročníků ML, tedy zápas s týmem Sanbornu VM. Tento tým je letos zatím za očekáváním, po desátém kole mu patří nezvykle až sedmá příčka s vyrovnanou bilancí vítězství a proher.
Na tento tým poslední ročníky sice neumíme zahrát, i  tak však naše celková bilance není  až tak hrozivá (statistická bilance 5:5, 4:3, 1:7, 2:8).
Dnešním zápasem jsme si však bilanci pohoršili .

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Strádal Milan
Pokorný Pavel
2.Pětka
Požár Pavel
Necid Josef
Jaša Vlastimil
Navrátil Michal
Mucha Jaromír (A)
3.Pětka
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Krejska Bořivoj (omluven)
Kubát Petr (stopka)
Strádal Radek (omluven)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : SANBORN VM 1:4 (0:3) - STATISTIKY - více zde 

Dnešním zápasem "lámaly" oba týmy první polovinu základní části ML 2008-09 a tak samotný výsledek utkání mohl v tabulce napovědět, jak jsou a pravděpodobně i budou hokejově rozloženy síly týmů do další fáze ML.

I když jsme těsně před zápasem dostali narychlo omluvenky, přece jen jsme i tak mohli nasadit do hry tři útočné formace jistící dvěma obranami a v bráně s naší stálicí KB.

V úvodu zápasu na nás tým Sanbornu vlétl (typický začátek NHÚ) a výrazně nás zatlačil do našeho obranného pásma. Naše útočné akce končily hned ve svém zárodku a tak jsme se zaměřovali převážně na obrannou hru. Naše taktika nevydržela však dlouho, protože soupeř velmi brzy otevřel skóre a následně utkání navýšil ve vedení od dva góly. Ze začátku tedy takticky nasazené naše tři vyrovnanější útočné formace museli naši trenéři přeskupit a snažili jsme se hlavně zvýšit naši útočnou sílu a  efektivitu. Sestavili jsme tedy opětovně nejlepší první lajnu "blue line pa-mi-pe", zbývající útoky se měly starat hlavně o udržení skóre. Útočná hra se sice zlepšila, avšak souhra hráčů Sanbornu nepolevovala, takže šance se rodily hlavně před naší bránou. To co vychytal náš Karel Benáček však bylo někdy až neskutečné, takže hlavně díky němu jsme se stále drželi ve hře. Hráči Sanbornu se tedy předháněli v zahazování šancí a v první části utkání naše poměrně ojedinělejší akce "úrodu" také nepřinášely. Čas plynul, hra stále nabírala na obrátkách a nutno říci také na tvrdosti. Vícekrát se docela jiskřilo, ale vše bylo stále v rámci fair-play. Do konce první části se týmu hostí podařilo utkání navýšit na rozdíl tří branek, takže se nám do šaten určitě neodcházelo v dobré pohodě.

O přestávce jsme se snažili hlavně povzbudit, přece jen bylo stále o co hrát. Druhá půle byla z naší straně herně o již něčem "jiném". Možná tomu pomohlo i lehké herní polevení týmu Sanbornu, i tak se však na naši hru dalo již konečně i dívat. Na začátku druhé půle jsme sice dostali opět gól, ten nás však spíš "nabudil", takže jsme nastěhovali do pásma hostů. Z útočnější hry přicházely i šance (hlavně blue line), bohužel těch "stoprocentních" nebylo tolik, příp. úřadoval brankář Sanbornu. Přibližně v polovině druhé části se nám podařilo snížit. O gól se postarala naše nejúdernější lajna (č.1). Založili jsme rychlý protiútok z našeho pásma, Pepík Vacula nastartoval svoji kolmicí do přečíslení Pavla Pokorného s Milanem Strádalem. Ti se řítili na jen jednoho z obránců, Pavel naznačil střelu a nezištně nahrál doleva Milanovi. Ten z první vymetl levý roh branky soupeře. Krásná akce, jak z učebnice hokeje.
Do konce zápasu jsme se snažili utkání neustále zvrátit, bohužel navíc než na jeden gól jsme dnes asi neměli. Tým Sanbornu již zaměřoval svoji hru jen na rychlé kontry, což nás stále i tak však dosti zaměstnávalo a patrně i síly chyběly k tomu, abychom utkání více zdramatizovali. Čas plynul velmi rychle, takže jak z nenadání se ozval hvizd oznamující konec zápasu. Do šaten jsme dnes odcházeli se sklopenými hlavami. 


Resumé utkání:
Bohužel dnešní prohra ukazuje spravedlivé vyjádření poměru sil na ledě. Utkání jsme nezvládli a až druhá půle přinesla naše herní zlepšení.
K hodnocení hráčů, dnes jsme se kolektivně zasloužili o konečné nepříznivé skóre. I tak bych však na naší straně rád vyzdvihl výkon našeho brankáře, tedy Karla B.. Ostatní hráči předvedli svůj standart, samozřejmě někomu se dařilo více, někomu méně.

A příště startujeme druhou polovinu základní části EML, narazíme opět na HC Bory.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 10
Celkem: 692303
Měsíc: 12256
Den: 648