Jdi na obsah Jdi na menu
 


11.kolo EML 2009-10 : NHÚ - BŘEZKA-STANOVIŠTĚ 3:7

Podrobnosti z našeho 11.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem BŘEZKY ze dne 6.12.2009.
V neděli 6.12.2009 ve večerních hodinách jsme začali náš již 11. zápas EXTRALIGY ML 2009-10 ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal další tým z popředí tabulky, tým Březky. ,Minulý rok skončil tento tým na celkovém druhém místě a každoročně patří k nejlepším, takže jsme opět neměli co ztratit a mohli jsme předvést beztarostný hokej.
S tímto týmem jsme v předchozích ročnících nezískali ještě ani bod, Naše bilance je tedy negativní a to 3:6, 2:5, 0:6, 0:17, 2:4, 3:9.
Minulý ročník jsme prohráli s poměrem 2:4 a 3:9

Do dnešního zápasu jsme tedy nastupovali opět v roli outsidera.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Jelínek Jiří
Pokorný Pavel
2.Pětka
Strádal Radek (A)
Požár Pavel
Navrátil Michal
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Cink Lubomír (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek  (omluven)
Požár Pavel (omluven)
Komínek David (omluven)
Kubát Petr (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : BŘEZKA-STANOVIŠTĚ  3:7 (1:3) - STATISTIKY - více zde 

Do dalšího utkání městské ligy jsme nastupovali v roli outsidera proti soupeři, s kterým jsme v minulém ročníku obdrželi více jak deset gólů. Cíl pro zápas byl tedy jasný, znesnadnit soupeři cestu za vítězstvím.

Již od prvním minut se do nás soupeř zakousl a prakticky se hrálo jen na jednu branku. To umocnilo navíc naše dvojí vyloučení. První jsme s obtížemi přečkali, ale již v druhém oslabení, kdy probíhala 6minuta zápasu jsme poprvé inkasovali. Soupeř při přesilové hře po pěkné kombinaci nedal našemu gólmanovi žádnou šanci. Tlak soupeře stále pokračoval a tak již v desáté minutě se měnilo skóre podruhé v náš neprospěch. Vypadalo to na vhození ručníku do ringu. Naštěstí se nám ve třinácté minutě z rychlého ojedinělého brejku podařilo snížit stav utkání na 1:2 po kombinaci mezi pepikem a pavlem, který pěknou střelou zavěsil. Toto snížení nás povzbudilo a tak se hra na hřišti vyrovnala. Bohužel okolo dvacáté minuty jsme nevyužili dvě naše přesilové hry a tak prakticky po návratu soupeřova hráče po rychlém brejku soupeř opět zvýšil stav na rozdíl dvou branek. Běžela 25minuta zápasu. Do konce úvodní části se nám podařilo ještě přežít dvě přesilovky soupeře včetně několika šancí a tak jsme do kabin odcházeli s příznivým stavem 1:3.


Do druhé půle jsme nastupovali oslabeni o jednoho hráče v poli, takže především ubránění rozdílu skóre a disciplína, to znělo kabinou o přestávce. Soupeř nás opět uzavřel v obranné třetině a tlak navíc umocnilo další vyloučení. Po výborných zákrocích Karla jsme se tlaku ubránili a vzápětí po návratu našich hráčů z trestné lavice jsme udeřili my. Pavel výborným napadáním donutil soupeře k chybě a samostatnou akci zakončil nádhernou střelou na 2:3. V této fázi začal být soupeř nervózní, jen na chvíli. Dvě naše další vyloučení opět ustálili skóre ve prospěch soupeře. Přesilové hry v padesáté a padesáté čtvrté minutě soupeř zužitkoval a skóre opět narostlo na rozdíl tří gólů na 2:5.  Proti výborně sehraným kombinacím v našem pásmu jsme neměli šanci. Od této chvíle soupeř lehce polevil a opět se hra vyrovnala. Toho jsme využili i k několika našim příležitostem. Jedna taková nám přinesla i gólovou radost, kdy se trefil RadaS po pěkné samostatné akci, kdy střelou od modré prostřelil soupeřova gólmana, to běžela 61minuta zápasu. Cítili jsme šanci, která však byla utnuta vzápětí po dalších 2minutách, kdy po našich chybách soupeř nezaváhal a zvýšil skóre opět na třígólový rozdíl 3:6. V těchto fázích se hrálo nahoru dolů se šancemi na obou stranách. Nás se vstřelit gól nepodařilo a tak soupeř trestal pět minut před koncem zápasu na konečných 3:7. Na skóre již nezměnila nic ani naše dvouminutová přesilovka 5ku3, která končila se závěrečným hvizdem utkání.

MM

 
Resumé utkání:

Co k zápasu dodat, výsledek na hřišti je pro nás přívětivý, soupeř vyhrál zcela zaslouženě. Do dalších zápasů je třeba zlepšit disciplínu na kluzišti, každé zbytečné vyloučení soupeři těchto formátů trestají.

První polovina základní části je za námi, co dodat, jedno vítězství na hřišti není žádná sláva, na druhou stranu jsme ani v jednom zápase vyloženě nepropadli, tak jak se stávalo často v loňském ročníku. Uvidíme co nás čeká v druhé polovině, doufejme, že alespoň marodka se vyprázdní.


 

No a příště jdeme již na odvety základní části, čeká nástým HC Bory.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 6
Celkem: 691695
Měsíc: 11958
Den: 310