Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.kolo EML 2010-11 : NHÚ - FARMA MĚŘÍN 2:5

Podrobnosti z našeho 11.utkání v EML ročníku 2010 - 11 s týmem Farma Měřín ze dne 18.12.2010.

V sobotu 18.12.2010 v podvečer jsme začali další zápas ML, tentokrát již  nadstavby o umístění  (9.-16.místo).
 
V tomto 1.kole nadstavby nás čekal zápas s týmem Měřína, tedy Farma Měřín. S tímto týmem jsme odehráli soutěžní utkání naposledy před 2 roky, od té doby jen přátelské zápasy. Zápasy s Měřínem byly vždy vyrovnané,  korektní a svižné.. Všichni aktéři se tedy určitě těšili na dobrý hokej.
Tým Farmy skončil v základní části 1.ligy na 3.místě s pozitivní bilancí 7 vítězství oproti 3 prohrám. Skóre se zastavilo na 44:29, bodů tedy 14.
Na led vyjeli tedy oba týmy v očekávání, co se bude dít, přece jen jsme dlouho proti  sobě mistrovský zápas nehráli.

 

S tímto týmem se setkáváme na ledě již dlouho, naše bilance je lehce příznivá a výsledkově to v zápasech vypadalo prozatím takto : ML 1:2, 8:3, 0:0, 3:2, 0:3, 2:1, 4:4.
 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, vlastně nebylo ani na výběr, byli jsme rádi, že jsme se sešli:

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Strádal Radek (A)
Vacula Josef
Strádal Milan (C)
Komínek David
2.Pětka
Požár Pavel
 
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

 

Náhradníci

Mucha Miroslav (omluven)
Mucha Jaromír (omluven)
Veselý Petr (omluven)
Hlaváč Lubomír (omluven)
 Badalík Miroslav (omluven)
 



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :


NHÚ BALINKA - FARMA MĚŘÍN 2:5 (1:3) - STATISTIKY - více zde 

 

A tak nám začala konečně městská liga. Pod tímto dojmem jsme vstupovali do našeho prvního zápasu nadstavby. Jako je již zvykem, před zápasem jsme opět řešili účast na ledě, v jednu chvíli to vypadalo, že nastoupíme snad v šesti lidech, ale nakonec se nás sešlo devět statečných. Zato je třeba dát díky RadkoviN a PepoviN, kteří nás nenechali na holičkách a odřekli pro ně důležité záležitosti. A teď už k samotnému zápasu.

 

Od prvních minut se začalo utkání odvíjet ve velkém tempu, ale převážná část hry se odvíjela na naší polovině. Soupeř výborně napadal a prakticky nám znemožnil rozvinout jakoukoliv akci směrem dopředu. Naštěstí několik závarů u naší branky jsme přežili a o tlak se soupeř připravil vlastním vyloučením v sedmé minutě. A to se také poprvé měnil stav utkání. Přestože převážná část přesilovky byla odehrána z naší strany velice špatně, podařilo se nám rozvlnit síťku za soupeřovým gólmanem. Po několika šťastných přihrávkách se prosadil Jirka. Tento gól nás povzbudil a i hra v poli se od desáté minuty vyrovnala. A tak jsme začali vystrkovat růžky i my. Šance se začaly střídat na obou stranách. Ty naše zůstaly nevyužity a tak soupeř trestal. Chyby dnes zápas rozhodly a těch jsme udělali více. Postupně se tedy stav otočil až na nepříznivých 1:3. Góly padly v 15, 28 a 32 minutě. A mohlo být ještě hůře, ale jako zázrakem jsme dokázali odolat i přesilovce 3:5. V posledních pěti minutách první půle jsme ještě párkrát ohrozili soupeřovu branku, ale změnu stavu to nepřineslo. Do šaten se tedy šlo s tímto nepříznivým skórem.

 

V šatně jsme dlouho zvažovali, co s naší nepřesvědčivou hrou předvést, ale nakonec došlo jen k úpravám se změnou postů v prvním útoku mezi milanem a davidem.

Do druhé půle jsme vlétli plni odhodlání a hrálo se nahoru dolů. Bylo vidět, že slova vyřčená v kabině nezůstala bez povšimnutí. Konečně jsme začali místo krasobruslení a stínování  celoplošně bruslit a především napadat soupeřovu rozehrávku. Ten neměl čas na kombinaci a dopouštěl se chyb. Toho jsme využili v 46minutě, kdy David vybojoval puk a nekompromisně zavěsil. Hra se v této fázi odvíjela ze strany na stranu. I přesto, že bylo vidět na obou stranách mnoho nepřesností, museli se činit i oba gólmani. O osudu utkání se rozhodlo v půlce druhé poloviny, kdy jsme soupeři nabídli dvě přesilovky po sobě. V obou případech nás soupeř rozebral a využil obě nabízené šance. Po gólech v 57 a 62 minutě se tedy stav zastavil na nepříznivých 2:5. I přesto, že jsme se snažili v následující fázi ze stavem něco provést, bohužel již změna tohoto skóre nenastala. Nic nám nebylo platné, že jsme začali soupeře přehrávat. Na nic víc než na dvojnásobné zvonění soupeřových tyčí jsme se nezmohli.  Utkání tak ve férovém duchu dospělo až do konce. Bohužel s nepříznivým výsledkem.

MM




Resumé utkání:

Co říct závěrem, sami jsme se přesvědčili, že i v nastavbové části nám nikdo nic zadarmo nedá. Je třeba se naučit hrát jiným stylem hry, už to není jen o bránění. Především pak zlepšit jednoznačně koncovku, se kterou jsme letos naštíru.

Nezbývá než pogratulovat našemu tradičnímu soupeři z Měřína, který byl dnes lepší a vyhrál zaslouženě.

 

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 8
Celkem: 696394
Měsíc: 12688
Den: 616