Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.kolo EML 2008-09 : NHÚ - HC BORY 1:13

Podrobnosti z našeho utkání 12.kola EML 2008 - 09 s týmem HC Bory ze dne 7.12.2008  
V neděli 7.12.2008 v pozdních  21:15 hod jsme odstartovali naši druhou část základní části v EML ročníku 2008-09.

V tomto prvním kole druhé části (celkově dvanáctém kole) nás čekal zápas proti týmu HC Bory (tedy alespoň takto zní oficiální název týmu  jehož velká část hráčů  vzešla z líhně žďárského výkonnostního hokeje. Tam však své uplatnění nenašli a tak je nyní potkáváme alespoň na kluzištích ve VM a okolí).
S týmem Borů se setkáváme v Městské lize VM již pár roků, a přestože jsme poslední zápas prohráli 3:8, je naše celková bilance stále alespoň vyrovnaná.
Tým Borů je jeden z týmů, který patří do TOP špičky ML, v loňském ročníku skončil na celkovém druhém místě. Letos se po první fázi základní části nachází "až na pátém místě" s pozitivní bilancí zápasů.
Do utkání nastupoval soupeř tedy s vizitkou favorita zápasu, je však samozřejmé, že i tak jsme nechtěli prodat naši kůži lacino.

S týmem HC Bory máme tedy vyrovnanou bilanci, která vypadá takto (utkání ML 2:2, 2:1, 6:4, 3:1, 3:5, 5:9, 3:8). 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes ze začátku na 3 útoky a dvě obrany (navíc dvě stopky):
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Krejska Bořivoj
Vacula Josef
Necid Josef
Navrátil Michal
2.Pětka
Požár Pavel
Kubát Petr
Jaša Vlastimil
Strádal Radek (A)
Mucha Jaromír (A)
3.Útok
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří
Náhradníci
Strádal Milan (stopka)
Pokorný Pavel (stopka)
Burian Michal (omluven)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :
NHÚ BALINKA - HC BORY 1:13 (0:3) - STATISTIKY - více zde

Do nedělního zápasu jsme nastoupili nekompletní a ne zcela v nejsilnější sestavě, to nás však neomlouvá, konečný hrozivý výsledek hovoří za vše. To však předbíhám.

Hned po úvodním buly, na kterém jsme potkali v rozhodcovském i naše spoluhráče Milana a Pavla (bohužel jiní rozhodčí nebyli k dispozici), na nás soupeř vlétl a uzavřel nás do našeho obranného pásma. Na první gól se nemuselo ani dlouho čekat, hned v úvodu nás přečíslili útočníci soupeře a na zakončení blafákem byl náš Karel B. v bráně krátký. Bohužel gól nás nezvedl, a i když jsme v poli nehráli špatně, do první vážnější šance (před bránu Borů) jsme se dostali téměř až po dvaceti minutách hry. To svědčilo také o tom, že naše útočná hra nebyla dobrá. V obranné hře jsme přece jenom na tom byli  o něco lépe a tak se hráčům Borům dařilo poměrně stěží navyšovat stav utkání. Naše obranná ulita však postupem času nevydržela a tým Borů nám do konce první půle ještě nasázel dva góly. V první části jsme moc šancí neměli a tak vedení o tři góly bylo zcela pro tým Borů zasloužené.
 
O přestávce v naší kabině jsme se snažili hlavně povzbudit, herně jsme na Bory nestačili, ale přece jen jsme neměli ve druhé půli co ztratit. Taktika zůstala stejná, chtěli jsme co nejdéle vydržet bez dalšího inkasovaného gólu a hlavně zlepšit hru dopředu.
Obraz hry se od začátku druhé půle nesl ve stejném "duchu" jak první fáze. Stále jsme se bránili, i když naše hra dopředu byla přece jen lepší. První gól druhé půle vstřelili hosté, tedy tým HC. My jsme však nedlouho poté odpověděli. O náš první a také v tomto utkání poslední gól se postarala třetí lajna. Dobrým napadáním jsme se dostali k puku, Luboš Cink svoji střelou či přihrávkou našel před bránou Radka Novotného, pro kterého dorážka znamenala protrhnutí své letošní střelecké "smůly". Vstřelený gól byl vyústěním určitě velmi dobré hry této naší třetí formace.
Kdo si myslel, že se po vstřeleném gólu můžeme vyrovnat herně hráčům Borů, mýlil se. To co přišlo v následujících minutách, se velmi těžko popisuje. Nastala naše "tragická" dvacetiminutovka, ve které jsme inkasovali neuvěřitelných devět branek. Góly do naší sítě padaly jak po "máku", naše taktika a hra zcela zkolabovala (nepomohl ani time-out). Hostující hráči si s námi hráli jak "kočka s myší", vylepšili si určitě své statistiky a hlavně sebevědomí do dalších zápasů. A tak se nebylo ani čemu divit, že jsme závěrečný hvizd utkání přijali s velkou úlevou. Do kabin se nám tedy nešlo určitě v dobré pohodě.   
 
 
Resumé utkání:
Dnešní výkon lze charakterizovat jedním slovem a to "hrůza". Tým Borů je herně bohužel někde jinde.
Co se týče našich hráčů, i přes prohru a hrozivé skóre bych rád vyzdvihl výkon třetí formace, která se herně i statisticky jako  jediná dokázala týmu soupeře vyrovnat. Na klucích je vidět, že spolu nyní stabilně hrají (jen tak dále).

A příště jdeme na tým Březky, tedy další soupeř z první pětky minulého ročníku.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 689944
Měsíc: 12649
Den: 325