Jdi na obsah Jdi na menu
 


13.kolo EML 2010-11 : HC RIVER VM - NHÚ 3:3

Podrobnosti z našeho 12.utkání v EML ročníku 2010 - 11 s týmem HC River ze dne 27.12.2010.

V povánočním pondělí 27.12.2010 v podvečerních hodinách jsme začali další zápas o umístění ML, tentokrát 13.kola.

 
V tomto 13.kole nás čekal zápas s týmem HC River VM. Proti tomuto týmu jsme hráli naposledy před 3 roky a zápas nedopadl zrovna přeslavně. Dnešní zápas měl však být docela jiný, přece jen se týmy hodně pozměnily.
 
Tým River skončil po základní části ML na 4.místě s pozitivní bilancí 6 vítězství a 3 proher.  Oba týmy své první zápasy prohrály, tak se dal tedy čekat vyrovnaný zápas.

S tímto týmem se setkáváme na ledě od startu ML, naše bilance je příznivá, výsledkově to vypadalo prozatím takto 6:1, 1:1, 6:0, 2:1, 6:3, 4:1, 0:3 (5:0).


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu na 2 formace:

Gólman
Fiala Jiří
1.Pětka
Strádal Radek
Cink Lubomír
Vacula Josef
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Necid Josef
Badalík Miroslav
Veselý Petr
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Požár Pavel (omluven)
Mucha Miroslav (omluven)

Komínek David (omluven)

Hlaváč Lubomír (omluven)

Benáček Karel (omluven)

 



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HC RIVER - NHÚ BALINKA 3:3 (0:1) - STATISTIKY - více zde 

Na povánoční zápas, který začínal v podvečerních hodinách jsme se všichni těšili, přece jen už bylo na čase se provětrat a protáhnout svá těla, vánoční svátky daly určitě všem co se týče dobrot zabrat.
Na zápas jsme se dostavili v počtu deseti hráčů do pole, takže trenéři i přes některé absence neměli problém složit alespoň dvě formace.

Naše taktika do úvodu zápasu byla jednoznačná, zkusit zatlačit tým Riveru k jeho bráně a vstřelit co nejdříve nějaký ten gól. Bohužel tým Riveru na nás "vlítl" a hned během úvodních minut nás přišpendlil k naší bráně. Jirka, který dnes zaskočil za naši jedničku Karla, nás opravdu vícekrát podržel. Utkání se odehrávalo dále a my jsme začali vyrovnávat hru. Čím dál více jsme se tlačili před branku domácích, což byla zase voda na mlýn pro tým Riveru, pro něž herní hokejový prvek "rychlé protiútoky" není určitě neznámý. Hra se tedy možná více odehrávala na půlce domácích, avšak rychlé kontry opticky hru vyrovnávaly a dokonce na šance by v první půli vyhrál tým Riveru. Samotná hra byla sice rychlá, avšak také s množstvím chyb na obou stranách. Ale abych jen nepsal negativa, oba týmy srdnatě bojovaly a ukazovaly, že chtějí vyhrát. V první půli padl jen jeden gól a to do sítě týmu Riveru. To běžela 35.minuta a našemu týmu se podařilo využít přesilovou hru. Naše první lajna si vyměnila za bránou puk v podání Jára a Pepík, puk směřoval k modré, kde si najel elitní centr Milda a stačilo jen přesně zamířit. A pak už nastala ohromná radost z naší branky. Utkání směřovalo do první půle, domácí se snažili vyrovnat, my zase skóre navýšit, takže o šance nebyla vůbec nouze, oba brankáři však své týmy vícekrát podrželi. První půle tedy skončila naším jednogólovým náskokem.   

V šatně jsme si řekli, že je nutno ještě zvýšit naše úsilí, hra nebyla sice úplně špatná, ale přece jen hodně chyb a nepřesností by se našlo.  Tým Riveru ukázal dravost a rychlost, hra byl postavena převážně na rychlých kontrech, takže naše obrana se musela mít stále na pozoru.  Bohužel hned ve 42.minutě jsme inkasovali, když soupeř využil naší  chyby v rozehrávce. Pět minut poté jsme už dokonce prohrávali, to jsme pykali za naše vyloučení. Naštěstí jsme na vyrovnávací gól nemuseli dlouho čekat, už v 51.minutě byl stav opět nerozhodný. To se opět naší první lajně podařilo výborně napadat rozehrávku soupeře, jeden z domácích hráčů namazal Milanovi téměř do stejného místa jak při první brance a Mílda se se svojí střelou opět nemýlil. Nyní svůj projektil okořenil i tvrdou střelou. Hned to bylo veselejší. A když se nám podařilo utkání v 54.minutě zcela otočit, byla radost převeliká. To jsme zatlačili domácí do obranného pásma, naše lajna roztančila kolotoč, nahrávka Milana skončila na modré u Josefa N.,ten vystřelil a Jara natřikrát dorazil vyražený puk do branky přes bránící hráče domácích. Stav 3:2 v náš prospěch vypadal nadějně, čekalo nás však ještě dalších 25 minut zápasu. Utkání se odvíjelo ve stejném rozpoložení jak celý zápas, domácí vyrážely do rychlých protiútoků, my jsme se snažili držet více puk. Šance se střídaly na obou stranách. Když se blížil závěr utkání, byl vyloučen domácí hráč, to běžela 78.minuta. Naše přesilovka však po minutě skončila, za faul jsme pykali i my. Přibližně 30 sekund před koncem se nám po vyhraném buly v našem obranném pásmu nepodařilo vyhodit puk a tak jsme téměř se sirénou inkasovali,. Asi 3 sekundy před koncem vstřelili domácí vyrovnávací gól po umístěné střele k tyči.    
 
Je to jen sport, takže utkání skončilo nakonec nerozhodně, i když jsme se viděli v šatně již s prvním vítězstvím v sezóně.


Resumé utkání:

Utkání nakonec remíza slušela, i když ztratit zápas s hvizdem sirény je téměř nepochopitelné. Tým Riveru se představil jako velmi rychlý tým, který nám hlavně v přechodu přes střední pásmo dělal velké problémy.
My jsme se trochu hledali, výkon mohl být určitě lepší, i tak si však hráči zaslouží  pochvalu za bojovný výkon. Přece jen to byl dnes náš první bod v sezóně!
Co se týče jednotlivců, nerad bych někoho vyzdvihoval, myslím si ale, že Jirka dnes Karla zaskočil výborně a za svúj výkon si zaslouží pochvalu.

A příště jdeme na tým z EML a to klub z nedaleké Vídně.

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 689993
Měsíc: 12650
Den: 351