Jdi na obsah Jdi na menu
 


13.kolo EML 2008-09 : MM BŘEZKA-STANOVIŠTĚ - NHÚ 9:3

Podrobnosti z našeho utkání 13.kola EML 2008 - 09 s týmem Březky ze dne 13.12.2008   
V sobotu 13.12.2008 něco popolední jsme začali náš další zápas EXTRALIGY ML 2008-09 ve Velkém Meziříčí.

V tomto 13.kole nás čekal zápas opět s týmem Březky. Tento tým je po 12.kole na druhé příčce s výbornou bilancí osmi výher, jedné remízy a tří proher. Hráči Březky tedy patří určitě k aspirantům na vítěze ML (minulý ročník skončili v první pětce).
V první fázi letošního ročníku základní části jsme tomuto týmu podlehli 2:4.
Ani letos jsme si naši bilanci tedy nevylepšili, v předchozích ročnících jsme proti Březce nezískali ještě ani bod. Naše bilance je tedy negativní a to 3:6, 2:5, 0:6, 0:17, 2:4.
Do dnešního zápasu jsme tedy nastupovali opět v roli velkého outsidera.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Necid Josef
Krejska Bořivoj
Jaša Vlastimil
Strádal Radek (A)
Navrátil Michal

3.Útok

Cink Lubomír

Novotný Radek

Jelínek Jiří


Náhradníci
Mucha Jaromír (omluven)
Požár Pavel (omluven)
Kubát Petr  (omluven)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

MM BŘEZKA-STANOVIŠTĚ - NHÚ BALINKA 9:3 (3:0) - STATISTIKY - více zde 

Vzhledem k tomu, že v utkání jsme měli tři omluvenky a zápasu se nemohl zúčastnit náš sporťák jára, dnešního komentáře jsem se dovolil zhostit já. Do zápasu jsme nastoupili v čerstvě nových dresech a zároveň jsme si byli vědomi, že po minulé ostudné porážce od „žďárských“ boys nás nemůže snad nic horšího potkat. Vyrukovali jsme v tradiční sestavě na tři útočné formace a dvě obrany. V zápase se opět sesešla naše nejúdernější formace, od které jsme si hodně slibovali, což se v průběhu zápasu také potvrdilo.

V prvních deseti minutách se hrálo nahoru dolů s šancemi na obou stranách. Bohužel tu největší jsme zahodili a tak při přesilovce soupeře jsme ve dvanácté minutě obdrželi první gól. Ty se soupeřům velice dařily a tak prakticky zápas, jak se v dalším průběhu utkání ukázalo, rozhodlo využití souhry při nestejném počtu hráčů na ledě. I přes nepříznivý stav jsme se snažili soupeři herně vyrovnat, což se nám podařilo i gólově a to ve 14minutě, kdy po vynikajícím obranném zákroku Milan vypíchl na modré rybičkou puk soupeři a PepíkV se v nájezdu nemýlil. Od této chvíle nás soupeř zatlačil a prakticky převážná část hry se odehrávala v našem obranném pásmu. Netrvalo dlouho a skóre začalo narůstat v náš neprospěch, 17,23,26min a na stav utkání byl rázem 1:4. Soupeř výborně clonil především před naším gólmanem, s čímž jsme si nevěděli rady a tak každá střela směřující na naši branku zaváněla průšvihem. Škoda především čtvrtého gólu, který jsme obdrželi při naší početní výhodě, kterou jsme zahráli prach bídně a po školáckém nedorozumění v obranném pásmu jsme zbytečně inkasovali. Ještě, že máme v týmu bojovníky a nezlomil nás nepříznivý stav, na rozdíl od minulého utkání. Při naší přesilové hře ve třicáté minutě Pepík výborně zavezl puk do pásma soupeře, kde si s Pavlem za brankou vyměnili puk a po zpětné přihrávce nebylo problém pro Pepíka snížit. Snížení stavu nás nabudilo a již za tři minuty po nádherné akci všech tří forwardů prvního útoku jsme snížili na příznivých 3:4, kdy zakončovatelem po souhře Pavel, Pepa byl Milan.  V této fázi se hrálo nahoru dolů a utkání se muselo líbit. Těsně pře půli jsme však při dalším oslabení inkasovali gól, když náš obránce zrovna opouštěl trestnou lavici, gól takzvaně do šatny nám moc optimismu před druhou půlí do žil nevlil. 


O přestávce jsme se snažili hlavně upozornit na zbytečné vylučování a pokusit se pokračovat hlavně ve hře na brejky. Hned na začátku druhé půle se naše taktika rozsypala jako domeček z karet, oslabení, výborně zahraná přesilová hra soupeře a ve čtyřicáté druhé minutě 3:6. Od této chvíle jsme se snažili soupeře zatlačit, což se nevyplatilo o pět minut později, kdy po výborně zahraném brejku soupeře se opět třepetal puk v naší síti, stav 3:7. O chvilku později další skvěle sehraná přesilová hra soupeře a skóre se navýšilo na hrozivých 3:8. V této chvíli šlo o to jen odehrát zápas se ctí a nepoložit se jako v minulém zápase. Na řadu přišla dvacetiminutovka, kde gól nepadl, hrálo se však nahoru dolů. Za zmínku však stojí především dva naše neproměněné nájezdy a neuznaný gól soupeře. Stav se nám však nepodařilo korigovat a tak přišlo další zbytečné vyloučení a v 74minutě zápasu soupeř v přesilové hře upravil na konečných 3:9.

MM
 
Resumé utkání:
Dle průběhu zápasu soupeř vyhrál zaslouženě, skóre jsme však ovlivnili sami především zbytečným vylučováním. A přesilové hry šly našemu soupeři opravdu báječně. Každopádně náš výkon má vzestupnou tendenci, a jestliže budeme v aktivní hře pokračovat, můžeme se dobře připravit především na zápasy nadstavby, kde půjde o všechno.
Nerad vyzdvihuji po prohře naše hráče, ale dnešní výkon Miry M. a celé první lajny stojí určitě minimálně za povšimnutí.


No a příště nás čeká další tým z TOP špičky ML, utkání s týmem SK Omega VB.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 691737
Měsíc: 11972
Den: 329