Jdi na obsah Jdi na menu
 


13.kolo EML 2009-10 : SK OMEGA VB - NHÚ 1:4

Podrobnosti z našeho 13.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem SK OMEGA ze dne 14.12.2009.  
Hned v pondělí 14.12.2009 ve večerních hodinách jsme nastoupili k našemu již druhému letošnímu zápasu druhého kola základní části letošní sezóny EML.

V tomto kole nás čekal zápas s dalším týmem z první pětky loňského ročníku ML (skončil na 4.místě) a tedy další aspirant na nejvyšší mety. Dnes se proti nám postavil tým SK Omega  Velká Bíteš.
Po první fázi základní části patří týmu SK pátá příčka.

S tímto týmem jsme v naší historii odehráli již více zápasů, naše bilance je negativní. Statistika zápasů vypadá takto (1:4, 7:3, 9:5, 7:3, 6:4, 2:3, 6:5, 5:3, 5:2, 2:6, 3:11, 1:5, 1:6, 2:8, 1:7, 1:14, 1:2).
Úvodní letošní zápas proti tomuto soupeři jsme tedy prohráli po boji 1:2.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu :
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Necid Josef
Vacula Josef
Cink Lubomír
Pokorný Pavel
2.Pětka
Strádal Radek

Navrátil Michal

Strádal Milan (A)

Mucha Jaromír


Náhradníci
Jelínek Jiří (omluven)
Požár Pavel (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Jaša Vlastimil(omluven)
Novotný Radek(omluven)
Komínek David (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)


V dalším zápase MHL jsme se utkali s odvěkým rivalem z Velké Bíteše, týmem SK Omega. Poslední výkony našeho soupeře a především náš mizerný výkon z posledního zápasu o poměru sil před zápasem jednoznačně napověděl. Každopádně stmelovací víkendová akce balinkovský „ježíšek“ nás před zápasem nabudila a cílem bylo hodit za hlavu naše poslední výkony, což se nakonec i podařilo. I v dnešním zápase jsme bojovali s velkou absencí, takže jsme do utkání nastoupili jen o 9hráčích.

Od úvodních minut se hrálo ve svižném tempu nahoru dolů, což nejspíš zaskočilo i soupeře, který určitě takový odpor nečekal. Již ve čtvrté minutě utkání jsme soupeři v jeho obranném pásmu zatopili, a i když prvotní samostatný únik pepíka gólman soupeře ještě bravurně zneškodnil, po kombinaci se opět však dostal puk k pepíkovi, který nezištně uvolnil Milana a ten se nemýlil. Tento gól nás povzbudil do další části zápasu a tak se tlak soupeře stále nedostavoval. Obstojně jsme zvládli i oslabení, kdy jsme soupeři odolali ve zdolání naší svatyně. Opět tak udeřilo z našich holí, kdy v útočném pásmu rozpoutal kombinaci náš papírově druhý útok a po ose milan, jara, mišan se následně podařilo jardovi zasunout puk do soupeřovi klece zpoza branky za pomocí soupeřovi obrany. V 19minutě na pomyslné tabuli časoměřičů svítilo příznivých 2:0. A to nebylo vše, již za pár minut po výtečném přechodu do útočného pásma a po excelentní střele probudivšího střelce raďase, nádherné teči Pavla se rozvlnila síťka za gólmanovými zády potřetí. Běžela 23minuta zápasu a stav utkání se zastavil na překvapivých, ale zasloužených 3:0 v náš prospěch. Soupeř se však nevzdával a přidal na obrátkách, čemuž mu dopomohla i další přesilová hra. Oslabení jsme však zvládli bravurně, kdy jsme prakticky soupeři nepůjčili puk. Následně jsme měli i my možnost dvou přesilových her, ale ani tyto na změnu stavu  neměly vliv a tak zápas doputoval do poloviny se zaslouženým vedením v náš prospěch. Na tento stav měl vliv i spolehlivý výkon celého týmu v obranné hře a perfektní zákroky gólmana Karla.

Bylo nám však jasné, že soupeř se jen tak nevzdá a druhá půlka bude o úplně něčem jiném. Což se ihned potvrdilo, neboť i přes zahrávání dvou po sobě jdoucích přesilových her na začátku druhé půlky jsme místo tlaku odolávali smrtícím brejkům soupeře. Toto varování jsme nerespektovali a tak při druhé přesilové hře soupeř v oslabení udeřil a z brejku snížil ve 45minutě na 3:1. Na hřišti v tuto chvíli existovalo jen jedno mužstvo, a proto v následných minutách jsme odolávali drtivé převaze soupeře. Kritickou pětiminutovku jsme však přestáli a po jednom brejkovém výletě jsme udeřili opět my. Nádherný přechod do útočného pásma, nezištná příhra pavla a famózní teč pepíka, velká radost na naší straně a vedení 4:1 ve 52minutě. Tento gól soupeře zchladil a hra se opět vyrovnala.  V této fázi se bojovalo o každou píď ledu a hra se přelévala na obě strany. V polovině druhé části měl soupeř možnost přesilové hry, která však skončila záhy nezaviněným zákrokem na druhé straně a otřesem našeho kapitána. Hra v počtu hráčů na ledě se sice vyrovnala, ale následující dlouhé minuty jsme museli  přečkat v osmi lidech k dispozici pro hru, to se navíc znásobilo osobním trestem našeho hráče, a tak jsme soupeři museli vzdorovat dokonce v sedmi hrajících hráčích. I toto oslabení po dobu cca 15minut jsem s bravurou a bez újmy zvládli a tak o vítězství dnešního zápasu již nebylo pochyb. Před koncem zápasu se do hry vrátil nejen kapitán Mira, tak i vyloučený RadaS a všichni společně jsme si tak mohli vychutnat pocit z překvapivého, ale zaslouženého vítězství.

MM


Resumé utkání:

Klobouk dolů před výkonem všech hráčů na ledě, vymáčkli jsme ze sebe vše a výsledek se dostavil. Uvidíme jak se nám povede v dalších zápasech, a jestli potvrdíme náš výborný výkon, čeká nás další favorizovaný soupeř a to Agromotor.

 


 
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 692724
Měsíc: 12519
Den: 725