Jdi na obsah Jdi na menu
 


14.kolo ML 2007-08 : NHÚ - HC BORY 5:9

Podrobnosti z našeho utkání 14.kola ML 2007 - 08 s týmem HC Bory ze dne 9.12.2007
V neděli 9.12.2007 ve 20:30 hod jsme začali další zápas ML, tentokrát již 14.kola ML.

V tomto 14.kole nás čekal zápas s týmem HC Bory. S tímto týmem se setkáváme v Městské lize VM již dlouho, naše bilance je spíše příznivější.
Tým Borů je jeden z dalších týmů, který patří v letošním ročníku do TOP špičky ML. Po třináctém kole mu patří čtvrté místo s počtem dvaadvaceti bodů a skórem 101 : 39. Hlavně útočná síla v čele s nejlepším střelcem městské ligy je více než vynikající. Do utkání nastupoval soupeř tedy s vizitkou favorita zápasu, je však samozřejmé, že jsme nechtěli prodat naši kůži lacino.

S týmem HC Bory máme příznivou bilanci, která vypadá takto (utkání ML 2:2, 2:1, 6:4, 3:1, 3:5). Tým Borů se v letošním ročníku posílil a tak jsme vyjeli na led s očekáváním, co předvedeme.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes ze začátku na 2 kompletní formace a opět bez našeho brankáře Karla Benáčka:
Gólman
Maleček Tomáš
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal / Požár Pavel
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Požár Pavel / Mucha Jaromír
2.Pětka
Krejska Bořivoj
Strádal Radek
Cink Lubomír
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří
Náhradníci
Mucha Jaromír (stopka)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Benáček Karel (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - HC BORY 5:9 (3:4) - STATISTIKY - více zde 

Do dnešního zápasu jsme nastoupili již s některými uzdravenými marody, i tak však stále v nekompletní sestavě, marodka ne a ne se pořád vyprázdnit. Pozitivum však určitě bylo, že konečně po dlouhé době odehrál zápas náš studentík Pavel a nutno podotknout, že patřil k nejlepším na ledě.

Nyní však k zápasu. Úvod utkání se nesl v "oťukávání" obou týmů, čekalo se na první gól zápasu. My jsme naši první šanci nevyužili, soupeř však ano a to dokonce dvakrát. Překvapivě nás obdržené góly nepoložily a v co největší míře jsme soupeři opláceli útočné pojetí hry. Hra se odehrávala v rychlém tempu, útoky převyšovaly obrany. Do deseti následujících minut se nám podařilo vyrovnat. Dvakrát se trefil náš ostrostřelec Pepík Vacula. Nejprve usměrnil puk po nahrávce Jirky Jelínka při naší přesilové hře, podruhé sám vybojoval puk a svoji samostatnou akci perfektně zakončil. A začínalo se znova. Soupeř nedlouho po vyrovnání opět výsledkově utekl, když se trefil ve svojí přesilové hře. Nám se podařilo opět vyrovnat. Opět k tomu dopomohla početní výhoda a kombinace dvou mladíků v našem týmu, nahrával Pepík V., zakončení zůstalo na Pavlovi Pokorném. Utkání se dále odehrávalo ve vysokém tempu a se šancemi na obou stranách. Jak při nás, tak při soupeři stálo při některých šancích i štěstí, tyčky a břevna dnes zvonily vícekrát (více však v naší brance). Do konce první půle jsme ještě jednou inkasovali, myslím, že to bylo opět při hře v oslabení. Do kabin jsme však odcházeli i tak za přijatelného stavu, se kterým se dalo něco udělat.

V kabině jsme se patřičně týmově povzbudili a na led vyjeli s chutí utkání otočit. V kabině musel zůstat další z našich marodů a tak jsme nepatrně přeskupili útočné a obranné řady.
Na začátku druhé půle jsme soupeře zatlačili, bohužel bez efektu. A tak nás soupeř, který uchvacoval svým rychlým přechodem do útoku, potrestal a bylo to opět o dva góly. V další fázi jsme vrhli vše do útoku, většina hry se nyní odehrávala v obranném pásmu týmu z Borů. Ten však využíval každou možnost k protiútoku a tak i nás musel vícekrát podržet brankář. Naše nátlaková hra však nesla větší "ovoce" a tak se nám podařilo opět vyrovnat. Nejprve po střele Bořka Krejsky dorazil, kdo jiný, než-li Pepík V. puk do sítě. Stalo se to opět v přesilové hře, pro Pepíka znamemal tento gól dnes hatrick. Srovnávací gól přišel opět v naší přesilovce, po výměně puku mezi Lubošem Cinkem a Jardou Muchou, našel druhý jmenovaný nezištně před bránou Pavla P., který nedal brankáři hostí žádnou šanci. Za tohoto nerozhodného stavu jsme nevyužili následnou "tutovou" šanci a potvrdilo se pravidlo nedáš/dostaneš. Hostující tým založil rychlý protiútok a střelou od modré čáry překonal našeho brankáře, který měl zakrytý výhled. Tento gól nás jakoby zlomil, možná nám už i docházely síly. I když jsme se stále snažili utkání zvrátit, brankáře hostí jsme již nepřekonali. Jen pro upřesnění, rozhodující gól jsme obdrželi přibližně deset-patnáct minut před koncem utkání. Nedlouho poté jsme inkasovali další gól, který utkání víceméně ukončil. To však nebylo vše, v naší síti skončily ještě dva další góly, paradoxně oba při našich přesilových hrách. Patrně již nekoncentrovanost, každopádně ne dobrá vizitka. Konečný hvizd ukončil utkání za pro nás možná až příliš krutého výsledku, prohráli jsme nakonec tedy o čtyři góly.


Resumé utkání:
V utkání převyšovaly útoky obrany, hra se odvíjela až v celkem vysokém tempu na úroveň městské ligy. Soupeř byl přece jen o ten krůček lepší. Náš tým je nutno ovšem i tak pochválit, doufám, že nám vzrůstající forma vydrží i do dalších "důležitějších" utkání.

Pochvala dnes patří všem, počínaje brankářem, konče útokem. Z jednotlivců bych vyzdvihl výkon Pepíka V. a Pavla P. Je vidět, že spolupráce v útoku jim svědčí.


A příště jdeme na tým Opel Auto Dobrovolný, tedy velmi důležité utkání.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 5
Celkem: 681600
Měsíc: 11575
Den: 542