Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.kolo ML 2011-12 : NHÚ - SK LAVIČKY 6:0

Náš čtvrtý zápas úvodního celého kola nadstavby o 17.-21.místo.

Poslední zápas celého prvního kola nadstavby nás čekal 14.1.2012, tedy v sobotu a to v ranních hodinách. Na led jsme vyjeli k našemu čtrnáctému letošnímu zápasu ML 2011-12.
 
V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Lavičky. Tým Laviček se drží na prvním místě nadstavby bez jedinné prohry. S tímto týmem se samozřejmě velmi dobře známe, naše hokejové cesty se téměř kopírují ( z ML do EML a zpět). V posledních zápasech se nám proti týmu SK nedaří, styl hry týmu z Laviček je pro naši hru nepředvídatelný a hokejově nepříjemný.
 
Celkově z našich vzájemných zápasů máme s tímto týmem bilanci stále příznivou, výsledkově to vypadalo v ML či EML prozatím takto :2:3, 1:5, 5:1, 9:1, 3:2, 6:3, 0:9, 2:5, 4:3, 7:8, 0:6, 4:2, 3:2, 4:2, 2:4, 3:6.
 
Letošní první zápas jsme prohráli 3:6.
 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu.

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Strádal Radek
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Komínek David
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
 
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří

Náhradníci
Necid Josef (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Hlaváč Lubomír / Cink Lubomír(zranění)
Badalík Miroslav (omluven)

Veselý Petr (omluven)

Novotný Radek (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SK LAVIČKY 6:0 (1:0) - STATISTIKY - více zde 

Hned při nástupu na led a pohledu na obě střídačky bylo jasné, že sobotní ranní utkání nejsou ani u jednoho z týmů obzvlášť oblíbená. My jsme se nakonec sešli v devíti lidech v poli, což bylo oproti původním variantám ještě krásné. Dva útoky a tři obránci, to jsme již zažili letos několikrát.

Tým SK Lavičky "okupuje" první místo nadstavby a tak se dalo dnešnímu zápasu nazývat "boj o čelo". V případě našeho vítězství jsme se mohli dostat na první místo, v případě prohry by to byl zlatý střed tabulky a tým SK mohl upevnit svoji dominantní pozici v nadstavbové části.


Úvod zápasu se nesl vyčkávací taktikou, netrvalo však dlouho a my jsme našlápli na první "výkonnostní stupeň". Stále více jsme se tlačili před bránu týmu z Laviček a šance začali narůstat. Pár jsme jich ještě "zazdili", avšak ta v 7.minutě byla již gólová. To Raďa S. z našeho pásma našel svoji přihrávkou na modré Vlastíka J., ten křižným pasem nabídl šanci Jarovi M.. Ten z levého křídla vymetl růžek branky týmu SK. Gól nás povzbudil a stále jsme drželi své "vysoké" tempo. Tým z Laviček se v této fázi hry soustřeďoval spíše na rychlé kontry, naše obrana však pracovala na výbornou. Ve 20.minutě se nám naskytly přesilovky a dokonce i jedna pět na tři. V této fázi se však utkání začalo hodně kouskovat, i nedisciplinovaností hráčů hostí na trestné lavici a tak z přesilovky nebylo nic a navíc se minimálně pět minut nehrálo. Tento moment oba týmy natolik rozhodil, že další patnáctiminutovka neměla s hokejem moc společného (tedy hlavně z naší strany). Hra se hodně přerušovala a tempo výrazně polevilo. Soupeř hru herně vyrovnal a náš Karel se musel vícekrát v naší bráně hodně ohánět. Do konce první půle však gól již nepadl a tak jsme odcházeli do šaten za příznivého stavu 1:0.

 

 
V šatně jsme se snažili povzbudit, utkání nebylo rozhodnuto, oba týmy věděly, že druhý gól bude rozhodující. Sestavu jsme ponechali a šli na věc. Na led jsme opět vlétli a snažili jsme se soupeře přitlačit před jeho bránu. Tým SK si nenáchaval nic líbit a tak byl na ledě vidět rychlý svižný hokej se šancemi na obou stranách kluziště. Přibližně ve 46.minutě jsme vstřelili náš druhý gól, který nás hodně uklidnil. To nahrával kapitán Mira z našeho pásma o mantinel dalekonosnou přihrávku, Milda si puk krásně zpracoval a z nájezdu umístil střelu do spodního levého rohu branky hostí. Netrvalo ani minutu a už jsme vedli 3:0. To z našeho pásma vyjel David K. a našel svým pasem Pepíka V., který si svojí střelou věděl už rady. Naše hra v této fázi byla už zklidněná, na ledě jsme si dovolili i víc parádiček" a soupeře jsme se snažili držet hlavně daleko od naší branky. V 54.minutě našel Raďa S. najetého Pepíka v brejku a bylo to 4:0. Akce jak z učebnice hokeje. Na 5:0 jsme navýšili v 67.minutě při naší přesilovce, Opět akce "dvojčat" David a Pepík, kteří dnes hráli snad "poslepu". Pepíkovi střely jsou vyhlášené, nebylo co řešit. V 70.minutě jsme vstřelili již šestý gól, rozhodčím však nebyl uznán pro posunutí branky. Utkání se již dohrávalo, oba brankáři měli více práce, hrál se pěkný útočný hokej. Téměř s hvizdem rozhodčího jsme nakonec ten šestý gól vstřelili, byl to opět Pepík po nahrávce Radka S., stejná akce, stejný gól. Pepík si tedy v tomto zápase připsal zásah číslo čtyři, co  tedy stojí za velké povšimnutí a pochvalu. A to už byl konec a my jsme odcházeli do šaten v hodně dobré náladě.


Resumé utkání:
Myslím, že jsme dnes zaslouženě zvítězili. Hra sice nebyla úplně ideální, alespoň tedy ve fázi nejasného skóre, jak jsme však již vedli o dva góly, uklidnili jsme se, efektivně jsme navyšovali skóre a předváděli dobrý výkon. Soupeř neodehrál špatný zápas, neměl však dnes to štěstí, které se více obrátilo na naši stranu.

K hodnocení hráčů, opět super výkon celého týmu. Nutno pochválit všechny hráče, navíc bych rád vyzdvihl super výkon čtyřgólového Pepíka a Radka S., kteří byli na ledě hodně vidět. Navíc je základ Kája v brance, to bych se však již opakoval.
Neusnout však na vavřínech, teď nás čeká zápasové volno, což se na nás určitě projeví. Doufejme, že opět v pozitivním světle. 


A po pauze nás čeká zápas s týmem Pikárec.

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 692099
Měsíc: 12112
Den: 537