Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.kolo ML 2007-08 : AUTO DOBROVOLNÝ VM - NHÚ 2:6

Podrobnosti z našeho utkání 15.kola ML 2007 - 08 s týmem Auto Dobrovolný ze dne 17.12.2007
V pondělí 17.12.2007 jsme v pozdních večerních hodinách ve 21:45 hod. odstartovali další zápas ML, nyní v sérii zápasů s týmy, které nepatří k nejlepším TOP letošního ročníku. Tímto naznačuji, že nyní začínají teprve zápasy, které ukáží, kam tabulkově skutečně patříme.

V tomto 15.kole nás čekal tým Auto Dobrovolný VM, tedy soupeř, proti kterému umíme zahrát. Naše vzájemné zápasy jsme sice vždy vyhráli, herní průběhy hry jsou však většinou vyrovnané a v takovém duchu se očekávalo i dnešní utkání. Tým Auto Dobrovolný z Velkého Meziříčí patří ke stálým účastníkům soutěže ML (část kádru vzešla kdysi z týmu Výtahů). Tomuto týmu zatím v letošním ročníku patří po třináctém kole překvapivě až předposlední příčka s pouhým ziskem tří bodů..
S tímto týmem jsme v naší historii odehráli jak několik zápasů ML, tak přátelských. Bilanci máme přiznivou a výsledkově vypadá takto (PÚ 7:2) a (ML 4:1, 4:2).

Dnešní zápas ukázal, že momentálně se nám daří lépe než soupeři.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, zranění do utkání sice nepustilo několik hráčů, i tak jsme však hráli na kompletní dvě formace:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Burian Michal
Strádal Radek
Mucha Jaromír (A)
Novotný Radek
Vacula Josef
2.Pětka
Kubát Petr
Požár Pavel
Jelínek Jiří
Strádal Milan (C)
Cink Lubomír

Náhradníci
Mucha Miroslav (omluven)
Pokorný Pavel (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

AUTO DOBROVOLNÝ VM : NHÚ BALINKA 2:6 (1:0) - STATISTIKY - více zde 


Do zápasu s týmem Auto Dorovolný jsme nastupovali s odhodláním zvítězit a potvrdit tak dobré výkony z posledních našich dvou utkání. Tyto jsme sice prohráli, ale herně určitě překvapili a za soupeři o moc nezaostávali. Do brány se již vrátil náš Karel B., obranu jsme posílili opět naším univerzálem z útoku Radkem S., který se v obraně ve všech odehraných zápasech velice dobře zabydlel a hlavně osvědčil.

Na začátku "důležitého" utkání o body druhé poloviny tabulky ML nastoupil soupeř jen s počtem osmi hráčů v poli, což nám zvedlo určitě sebevědomí do zápasu. V úvodu jsme si sice vytvořili opticky mírnou převahu, z které však pramenili jen chabé střely na hostující branku. Tyto nemohly strážce svatyně týmu Auto Dobrovolný téměř ohrozit. O co jsme se my více tlačili dopředu, o to byl soupeř nebezpečnější před naší bránou. Několikrát jsme byli přečísleni a náš Karel B. musel předvést několik výborných zákroků.
Postupem času přerůstala naší mírná převaha v beznaděj, zahazování šancí a nedokončení slibně se rozvíjejících útoků. Když jsme nevyužili přibližně v polovině první půle další gólovku, potrestal nás soupeř z rychlého protiútoku a naplnil tak pravidlo nedáš, dostaneš. Od této chvíle existovalo na ledě již jen jedno mužstvo a to celek Auto Dobrovolný. Gól v naší síti naši hru natolik utlumil, že jsme do konce první půle téměř nic pozitivního, co by stálo za zmínku, v obranném pásmu hostí nevyprodukovali. U všech puků jsme byli později, z hráčů čišela nervozita a hlavně chyběla bojovnost, která nás vždy zdobila. Před naší bránou se toho dělo podstatně více, soupeř nás tlačil, několik slibných šancí nevyužil, zbytek pochytal i za přispění naší obrany skvěle náš brankář. Myslím, že většina našich hráčů byla ráda, když rozhodčí odpískali konec první poloviny ukání.

Po krátké pauze, kdy jsme si vyříkali pár poznatků, jsme vlétli do druhé půle utkání s předsevzetím, že musíme soupeře ujezdit a vývoj utkání otočit. Naši trenéři přeskupili částečně útočné formace, do první pětky se posunul náš střed Milan S.. Byl to dobrý tah, který pomohl hokejově se zvednout oběma formacím. Druhá fáze zápasu byla tedy z naší strany mnohem, mnohem lepší.
Hned po buly jsme rozehráli útočnou partii a naše první pětka vyrovnala. Po závaru před bránou hostí a střelách a nahrávkách Milana Strádala a Jary Mucha dorazil do brány puk, letící obloučkem nad brankářem, náš nejlepší střelec Pepík Vacula. Tento gól by se dal označit sice jako štastný, o to však byl pro nás více důležitý. V této chvíli se náš výkon zvedl o hodně velký kus a naše útočná hra nepřestávala. Po necelých pěti minutách předvedla opět naše první útočná formace svou sílu. Jednalo se rychlý přechod do obranného pásma hostí a po nahrávce Jardy M. krásně a hlavně nechytatelně vystřelil opět náš Pepík V.. Brankář hostí zaregistroval puk až za svými zády. Kdo by řekl, že tento gól soupeře v tento moment položí, zmýlil se. Za několik minut bylo opět srovnáno. Po našem netaktickém střídání nás tým Auto Dobrovolný přečíslil a vyrovnal střelou, jejíž směr dráhy změnil tečí jeden z našich obránců. A začínalo se odznova.
Netrvalo dlouho a ještě v první patnáctiminutovce druhé půle jsme utkání opět otočili na svou stranu. Výpad naší první formace nemohl zakončit nikdo jiný, než-li opětovně Pepík V. Byl to jeho již druhý hatrick v této sezóně (dva zápasy po sobě). Akci začal Jara M., střelu Milana S. po jeho nahrávce brankář hostí ještě chytil, na dorážku Pepíka V. však již nestačil. Dalo by se konstatovat, že tento gól nás zcela uklidnil a dále jsme předváděli dobrý výkon.
V další fázi jsme vstřelili ještě další góly. O ten čtvrtý se postaral náš druhý útok, respektivě Luboš Cink. Ten zakončil své sólo "alá Hemský" přes celé hřiště, kdy oklamal dva obránce a k tomu si dovolil přidat ještě blafák brankáři hostí. Pátý gól přidala naše první lajna, po závaru před bránou hostí a nahrávce Milana S. na Pepíka V., který předložil puk před prázdnou bránu, dokončil dílo Jara M.. Nutno pochválit výborné periférní vidění Pepíka V.. O poslední šestý gól se postarala opět druhá pětka. Gól padl v přesilové hře, po vyšachování obrany hostí a střelách či nahrávkách Petra Kubáta a Radka Strádala prostřelil brankáře soupeře Jirka Jelínek. Výborně zahraná přesilová hra.
Již v této fázi utkání bylo vidět, jak nám narostlo sebevědomí, všichni naši hráči předváděli kousky, které by jindy asi neprošly. Abych nezapomněl i na soupeře, ten v druhé půli měl také šance, vše však pochytal náš Karel B.. Týmu Auto Dobrovolný, jak bylo vidět, docházely síly, i tak však do konce utkání bojoval a stále se snažil zápas opět otočit na svoji stranu. Čas však velmi rychle běžel, a tak nám ulevilo, když rozhodčí dnes naposledy zapískali do píštalky a mohli jsme se odebrat do šaten.

Resumé utkání:
Myslím, že dnes se jednalo o "vydřenou", ale za druhou půli zaslouženou výhru. Náš výkon v první a druhé půli byl odlišný jak "den a noc".
K hodnocení hráčů, nerad bych někoho vyzdvihoval, všichni odvedli velmi dobrý výkon, pokud tedy hodnotím jen druhou půli. Všem patří dík za obrat v utkání.
Z jednotlivců těžko někoho vyjímat, každopádně jak již tradičně, náš superstřelec a všichni ví kdo, převedl vynikající výkon.
Doufám, že nás dnešek do dalších utkání povzbudí.


Další utkání sehrajeme s týmem HC Tasov, tedy tým, kterému máme hokejově co oplácet.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 690437
Měsíc: 12649
Den: 550