Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.kolo ML 2011-12 : SK STRÁNECKÁ ZHOŘ - NHÚ 2:5

Náš již pátý letošní zápas nadstavbové části o 17. a ž 21. místo.

V sobotu 28.1.2012 jsme ve večerních hodinách začali další zápas ML.

Letos již potřetí, podruhé v rámci nadstavby jsme se střetli s týmem SK Stránecká Zhoř.

Tým ze Stránecké Zhoři patří ke stálým účastníkům soutěže ML a v posledním ročníku 2010-11 skončil na celkovém 21. místě. 

V nadstavbě má zatím tým SK bilanci dvě vítězství a tři porážky.

S tímto týmem jsme v naší historii odehráli několik zápasů ML. Bilanci máme vyrovnanou a výsledkově vypadá takto 2:3, 2:4, 2:4, 0:3, 6:4, 4:0, 7:3, 9:2.

Letošní první dva zápasy jsme vyhráli 7:3, 9:2.


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, bylo nás o jednoho hráče do pole navíc, tak jsme točili více útočníků.

Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Strádal Radek
Požár Pavel
Jelínek Jiří
Komínek David
Vacula Josef
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Necid Josef
 Mucha Jaromír
Novotný Radek
Jaša Vlastimil
3.levé křídlo

 

 Strádal Milan (A)

 

Náhradníci
Badalík Miroslav (omluven)
Kubát Petr  (omluven)
 Cink Lubomír / Hlaváč Lubomír (zranění)
Veselý Petr (omluven)
 

 



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

 SK STRÁNECKÁ ZHOŘ : NHÚ BALINKA 2:5 (0:4) - STATISTIKY - více zde 

Do dalšího zápasu nadstavby jsme nastupovali s jedním hráčů v poli nad "rámec" a tak jsme se rozhodli vyzkoušet novou variantu střídání, kdy centr Milda rotoval postupně všechny hráče v útočných liniích.
Zápas proti týmu SK se měl nést ve vyrovnaném duchu, tomu také odpovídají dlouhodobě naše vzájemné zápasy. Pokud se však podíváme na letošní sezónu, měli jsme být favoritem, první dva vzájemné zápasy jsme vyhráli. 

Úvod utkání se nesl v rychlém tempu, dnes domácí tým SK si nechtěl nechat "ujet" úvod zápasu a tak se na ledě začala odehrávat bitva nahoru dolů. Šance se střídaly na obou stranách, my jsme v úvodu přežili dvě tutovky soupeře, které nás paradoxně ještě více nastartovali. Takže naše šance začaly také přicházet a tak se dnes dalo na ledě na co dívat. Postupně jsme přebírali mírnou iniciativu na naši stranu a více šancí se tak začalo rodit před brankou domácích. K tomu nám pomáhali i naše přesilové hry, kdy soupeř hrál v některých případech nad rámec povolených pravidel. Přibližně ve 17.minutě zápasu jsme vstřelili úvodní gól zápasu, kdy po akci Milda, David, Pepík jsme jásali. Naši akci prvního komanda téměř na jeden dotek domácí nezachytili, Pepík si se zakončením už věděl rady. Neuběhly ani tři minuty a vedli jsme o dva góly. To jsme bleskurychle využili přesilovku, když Jara napadáním vybojoval puk v útočném pásmu a Raďa N. střelou po ledě k tyčce překvapil domácícho brankáře včetně zkoprnělé obrany. Utkání gradovalo, hra v nasazení neustávala, obě mužstva si  vytvářela další obrovské šance. O některých se dalo hovořit jako téměř stoprocentních, jak však všichní aktéři viděli, dá se "zahodit" cokoliv, nebo není nutno podceňovat brankářské schopnosti (brankáři na obou stranách předváděli "skvostné" zákroky). Do konce první půle jsme skóre ještě navýšili. Ve 28. minutě vypíchl David K. puk při rozehrávce soupeři, našel Pepíka a náš ostrostřelec se nemýlil. A zásah číslo 20 v této sezóně byl na světě. Ve 32.minutě jsme navršili utkání na 0:4, to byla na ledě zase druhá útočná lajna, po ose Jara M., Raďa N., Vlastík, zasunul Raďa puk za bezmocného domácího brankáře, kterému obránci moc nepomohli (a to si Radek ještě "nabil" o Vlastíka). Do konce první půle se domácí snažili skóre ještě zdramatizovat, náš Karel s naší obranou však nedovolili žádný dramatický konec první čtyřicetiminutovky. Do šaten jsme odcházeli se skórem 4:0, nic však nebylo ještě rozhodnuto.
 
V šatně jsme se snažili povzbudit, nálada však byla až podezřele moc pozitivní, nebylo nutno však nic podcenit. V úvodu druhé půle jsme nevyužili přesilovou hru a utkání tak pokračovalo v duchu konce první půle. My jsme se lehce zatáhli a vyráželi do rychlých kontrů. Domácí se snažili "zabrat" a skóre změnit či zdramatizovat. To se týmu SK také povedlo. Nejprve v 50.minutě jsme podcenili vyhození puku z našeho obranného pásma a naše ležérnost byla potrestána. Po gólu jsme se začali strachovat a netrvalo dlouho a bylo to o dva góly. V 57.minutě jsme zrovna ne ideálně vystřídali a naší rozhozené obraně  ujel domácí útočník. Blafák byl již třešničkou na "dortu". Stav 2:4 začínal být pro nás kritičtější. My jsme se však nezalekli a taktikou, že nejlepší obranou je útok, jsme se začali na ledě opět "zvedat". Více šancí se začalo opět rodit hlavně před brankou domácích a tak jsme čekali na uklidňující gól. Ten přišel v 65.minutě, kdy jsme zatlačili po buly domácí před jejich brankou, Jara vybojoval puk za bránou, předložil před bránu Davidovi, ten posunul ještě doleva na Pepíka a konec již znáte. Pepík ranou z první nedal pražádnou šanci domácím. Stav 2:5 už vypadal opětovně radostněji. Konec utkání jsme i přes některé naše nepřesnosti naší bojovností dotáhli do vítězného konce. Navíc jsme si vybrali i oddechový čas, čímž jsme ještě navíc uklidnili naši hru těsně před koncem a utkání tak nedovolili soupeři vůbec zdramatizovat. A protože se dnes objevili na stadiónu někteří naši fanoušci, již podruhé v řadě jsme si skočili hokejovou "rybičku".

Resumé utkání:

Dnes jsme předvedli opět výkon hodný pochvaly, soupeř odehrál určitě mnohem lepší utkání než naposled, my jsme však ukázali více odhodlanosti a možná i zkušenosti. Myslím, že celkové skóre vyjadřuje i herní projev na ledě.

K hodnocení hráčů, dnes zaslouží pochvalu všichni hráči na ledě, byl to super výkon a nelze nikomu nic vyčíst. A kdybych měl někoho přeci jen vyzdvihnout, tak snad náš druhý centr a dnes dvougólový Radek N. a třígólový Pepík ukázali, že se jich výborná forma hodně dlouho již "drží". A doufejme, že se jen tak neodlepí.

A opět doufám, že neusneme na vavřínech.


Další utkání sehrajeme s týmem HC Pikárec za již necelých osm dní.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 13
Celkem: 692340
Měsíc: 12282
Den: 659