Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.kolo EML 2008-09 : NHÚ - SK BUILDING CENTRUM VM 2:3

Podrobnosti z našeho utkání 16.kola EML 2008 - 09 s týmem SK Building Centrum VM ze dne 3.1.2009   
V neděli 3.1.2009 v navečer jsme začali náš další soutěžní zápas letošního ročníku 08/09 Extraligy ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.
V prvním novoročním zápase nás čekal zápas s týmem SK Building Centrum z Velkého Meziříčí. Tento tým se pohybuje s námi na chvostu tabulky extraligy  EML. Po patnáctém kole mu patří poslední dvanáctá příčka s nepříznivou bilancí jen dvou vítězství a třinácti porážek.
Jinak tým Buildingu patří ke stálým účastníkům soutěže ML..
S tímto týmem jsme v naší historii odehráli již několik zápasů ML, z kterých máme vyrovnanou bilanci. Statistika zápasů vypadá takto (8:3, 3:0, 1:12, 2:9, 1:8, 3:3, 9:3).
Jak je vidět, první náš vzájemný zápas v letošním ročníku jsme odehráli na výbornou a připsali jsme si vítězství 9:3.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Necid Josef
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Jaša Vlastimil
Strádal Radek (A)
Navrátil Michal
3.Útok
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří
Náhradníci
Mucha Jaromír(stopka)
Krejska Bořivoj(omluven)
Kubát Petr(omluven)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : SK BUILDING VM 2:3 (1:3) - STATISTIKY - více zde  

Do dnešního utkání jsme nastupovali po sérii 5 ligových porážek, kdy jsme si dokonce třikrát odnesli dvoucifernou prohru a jen jednou se nám podařilo vstřelit více než jeden gól. Už bylo na čase obrátit tuto sérii a kdy jindy by se to mohlo podařit, než-li v zápase týmem, který na tom byl tabulkově ještě hůře než my. Avšak na kdyby se nehraje, je to hokej a tak se mohlo stát cokoliv . 

Utkání začalo mírným náporem soupeře a než jsme se stačili vzpamatovat, už jsme prohrávali. Po chybě v naší obraně jsme nestačili reagovat na závar před naší bránou. Tento inkasovaný gól s námi otřásl a naše hra nebyla v této fázi  hry zcela ideální. Byli jsme ve všem pomalejší než soupeř a na některých hráčích byla snad znát ještě posilvestrovská únava. Přibližně v desáté minutě jsme již prohrávali dokonce o dva góly. Opět chyba v našem obranném pásmu, nevyhozený puk z pásma, střela soupeře a dorážka do odkryté brány. Stav 0:2 po deseti minutách jsme určitě nečekali. Paradoxně nás tento již druhý inkasovaný gól nabudil a od této chvíle jsme již byli minimálně vyrovnaným týmem soupeři. Čas plynul dál a tempo hry se zvyšovalo a postupem času jsme získávali mírnou převahu na naši stranu. Do třicáté minuty, kdy Building neproměnil tutovku, náš tým nevyužil kromě obvyklých šancí i sólový nájezd na bránu a téměř stoprocentní tutovku v podání elitní lajny. O prolomení střelecké nemohoucnosti se zasloužila až druhá lajna, po nahrávce Radka Strádala převzal puk Michal Navrátil a prostřelil svojí typickou střelou od modré brankáře Buildingu. Rozdílový stav o jednu branku v náš neprospěch trval jen necelé další čtyři minuty, kdy jsme inkasovali jak jinak, než-li opět po chybě v našem obranném pásmu. Nepodařilo se nám nadvakrát zase vyhodit puk z pásma a pro hráče Buildingu nebyl problém prostřelit našeho Karla Benáčka  bekhendovým blafákem. Do konce první části jsme si vytvořili minimálně ještě dva velké závary před bránou hostí, ovšem bez úspěchu a tak jsme odcházeli do šaten za nelichotivého stavu.  

V kabině jsme se snažili hlavně povzbudit, zápas nebyl určitě ještě ztracen.
Další průběh hry na ledě odpovídal konci první půle, měli jsme mírnou převahu, soupeř se více soustředil na bránění a vyrážel do nebezpečných brejků, na které měl určitě i stavěné hráče. O první gól v druhé části  a také poslední v zápase se zasloužila Balinka. To běžela teprve 44 minuta a naše první lajna sevřela Building do svého pásma. Po obléhání brány našel nezištně Pepa Vacula Pavla Pokorného, který dělovkou prostřelil hostujícícho brankáře.
Gól nás nabudil a ještě více jsme se snažili zápas zvrátit. Bohužel dnes nám nebylo již přáno. Vstřelili jsme dokonce vyrovnávací gól, který však nebyl uznán, bylo odpískáno ještě před překročením puku za brankovou čáru. A tak už kromě spousty šancí, výborných zákroků obou brankářů, zaujala jen potyčka Pavla P. s jedním ze soupeřů. Jinak utkání se neslo v dobrém hokejovém duchu, téměř bez tvrdé a zákeřné hry, za což je potřeba určitě oběma týmům poděkovat, v dnešní EML to není až tak každodenní jev. Bohužel dnes jsme prohráli, ale do kabin jsme určitě odcházeli s pocitem dobrého hokejového výkonu.      

Resumé utkání:
I když jsme prohráli, předvedli jsme dobrý výkon. Hlavně ve druhé půli byla vidět zlepšená herní činnost a to je určitě příslibem do dalších zápasů.

K hodnocení hráčů, nerad hodnotím hráče, když se prohraje. Dnes však zaslouží pochvalu všichni hráči, přece jen není každý den bodové "posvícení". A mně osobně se navíc líbila druhá útočná lajna (viz. sestava), která sice v úvodu byla u dvou branek, poté se však ohromně zvedla a odvedla opravdu výborný výkon. 

A příště jdeme na vedoucí tým EML, tým Technické Služby VM.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 6
Celkem: 690265
Měsíc: 12669
Den: 488