Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.kolo EML 2009-10 : NHÚ - EUROBAGGING VM 2:5

Podrobnosti z našeho 16.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem EUROBAGGING VM ze dne 9.1.2010. 
V sobotu 9.1.2010 v podvečerních hodinách jsme nastoupili do velkomeziříčské arény k našemu již patnáctému zápasu Extraligy ML 2009-10.

V tomto 16.kole nás čekal zápas s týmem Eurobagging VM.
Tým Eurobaggingu se usadil v letošním ročníku těsně za námi v ligové tabulce. Tak jako my má i Eurobagging nepříznivou bilancí vítězství a porážek. Utkání s týmem Eurobaggingu jsou vždy vyrovnaná, končí však většinou v náš neprospěch. Za celou novodobou historii Eurobaggingu (dříve Lesy) jsme jen jedinkrát vyhráli a uhráli remízu, zbytek zápasů jsme prohráli.
S týmem Eurobaggingu máme tedy negativní bilanci a statisticky vypadá  takto :1:4, 2:4, 1:5, 3:7, 1:3, 1:2, 4:5, 2:3, 4:4, 1:3, 8:4..
Letošním prvním zápasem jsme tedy prolomily letitou šňůru porážek a vyhráli jsme 8:4.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes poprvé od začátku sezóny téměř kompletní sestava.
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef 
Požár Pavel
Vacula Josef
Komínek David
Pokorný Pavel
2.Pětka
Krejska Bořivoj
Mucha Miroslav (C
Navrátil Michal
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
3.Pětka
Cink Lubomír
Strádal Radek (A)
Jaša Vlastimil (Cink Lubomír)
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Kubát Petr (omluven)







PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : EUROBAGGING VM 2:5 (1:2) - STATISTIKY - více zde

Do dnešního zápasu jsme nastoupili poprvé v sezóně kompletní (chyběl jen Peťa K.). Alespoň dle tabulky nás čekal vyrovnaný duel a souboj o deváté místo základní části letošní EML.
V prvním letošním zápase jsme prolomili smůlu a tým Eurobaggingu konečně porazili, takže jsme do dnešního utkání nevstupovali v roli outsidera.

Zápas začal ve svižném tempu a tým Eurobaggingu se do nás v úvodních minutách "pustil". Úvodní minuty jsme byli zaskočeni a nemohli jsme vyprodukovat žádnou "kloudnou"akci. Čas pomalu plynul, utkání bylo bez gólů, až se naskytla první přesilová hra. Bohužel v oslabení jsme byli my a inkasovali jsme také první gól. Po nenápadné akci jsme nechali trestuhodně projet jednoho z hostujících obránců až před naši branku. Bohužel Kája v naší bráně už nestačil zareagovat. Gól v naší síti nás spíše uspal, než-li probudil z předchozí letargie, takže naše hra byla taková "nemastná, neslaná". Do útočných akcí jsme se dostávali velice kostrbatě, tým Eurobaggingu zavřel svoji modrou čáru a střední pásmo a my jsem se nemohli dostat do pořádné akce. Naši bezmocnost ještě navýšila 23.minuta, kdy jsme inkasovali podruhé a jak jinak než-li z přesilové hry soupeře. Hra v poli v plném počtu hráčů na ledě se od tohoto momentu vyrovnala, my jsme si pár šancí sice vypracovali, ale efektivita zakončení byla nulová. Našemu úvodnímu gólu tak musela pomoct opět hra v početní nevýhodě, naštěstí jsme to nyní byli my, kdo měl přesilovku. Na ledě byla naše první úderná lajna a po vyšachování soupeře se objevili před bránou hostí samotní Pepík s Pokecem. Byl to nakonec Pavel, který dostal puk před prázdnou bránu a také se nemýlil. Kdo čekal, že zápas se rozběhne, mýlil se. Utkání bylo stále přerušované, nemohli jsme se dostat do tempa a tým Eurobaggingu perfektně bránil své obranné pásmo a vyrážel do bleskových protiútoků. Tyto jsme sice eliminovali, avšak stálo nás to také spoustu sil. Do konce první půle se již nic gólového neudálo a tak jsme odcházeli do kabin za nepříznivého, avšak stále hratelného skóre.

V šatně moc dobrá nálada nebyla, bylo vidět, že nás náš výkon "štve". Bořek nemohl hrát dál (obnovené zranění) a tak jsme zredukovali sestavu na dvě obrany a tři útoky.
Do druhé půle jsme nastupovali s tím, že do toho musíme dát všechno. A úvodní minuty tomu také nasvědčovali. Naše hra byla o poznání lepší té předchozí, bojovali jsme, dřeli, avšak góly nepřicházeli. Několikrát jsme si vytvořili veliký závar před bránou hostí, tým Baggingu však hrál s přehledem a všechny naše útočné pokusy likvidoval bez úhony. Uběhlo prvních patnáct minut druhé půle a padl další gól. To, co se nepodařilo využít nám, tím hosté nepohrdli. Jeden ze závarů před naší bránou "přetavili" ve dvougólové vedení. O dalších pět minut později, to už běžela 61. minuta utkání to již bylo o tři góly. Z nenápadné akce přelstil hostující útočník naši obranu s brankářem téměř z nulového úhlu v pohledu brankové čáry. Naše hra byla podstatně lepší první půle, paradoxně jsme však gólové propadli. Téměř v 70.minutě jsme inkasovali popáté a to při hře čtyři na čtyři. To jsme nepřesně vyhodili či nahráli puk a naši útočníci čekající na brejk si nepohlídali střílející obránce. Dorážka již byla jen "třešnička na dortu" pro hostující tým. Po tomto gólu to s námi začalo již vypadat hrozivě. Hra se však již otevřela, takže jsme mohli začít produkovat náš ten lepší hokej a šance jsme si stále vypracovávali. Bohužel bez úspěchu. Tým Baggingu nás nenechával si odpočnout a stále se také tlačil svými rychlými kontry dopředu. Těsně před koncem zápasu jsme stačili ještě skóre zkorigovat, to běžela 77.minuta a po přesilovkovém závaru v pásmu hostí po ose Mira, Pepík, David a střílející Pepé N. od modré jsme snížili na konečných 2:5.
Po konečném hvizdu jsme udělali ještě společné foto a do šatny odcházeli v "prachbídné" náladě.
 

Resumé utkání:
Celkově shrnuto, dnešní utkání se nám vůbec nepovedlo, soupeř nám nedovolil praktikovat naši hru. Také po dlouhé době sestava na tři kompletní lajny se neukázala jako ta "pravá", utkání se často přerušovalo a tak jsme nebyli vůbec v tempu. Tým Eurobaggingu si za svoji předvedenou hru vítězství zasloužil.
Těžko někoho pochválit, dnes jsme všichni podali podprůměrný výkon, nikdo si nezaslouží (snad jen kromě rozhodčích) pochvalu. Vždycky však není posvícení, takže hlavu vzhůru do dalších utkání.


A příště nás čeká tým Horních Heřmanic.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 690986
Měsíc: 11761
Den: 164