Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.kolo ML 2007-08 : NHÚ - HC TASOV 1:1

Podrobnosti z našeho utkání 16.kola ML 2007 - 08 s týmem HC Tasov ze dne 23.12.2007
V neděli 23.12.2007 ve 17:45 hod jsme začali další zápas ML, tentokrát již 16.kola ML.

V dalším, tedy již 16.kole nás čekal zápas s týmem HC Tasov. Tento tým patří ke stálým účastníkům městské ligy ve VM, naše vzájemné zápasy jsou vždy vyrovnané, i když výsledkově pro nás většinou nelichotivé.
Tým Tasova patří v letošním ročníku k týmům okupující střed tabulky. Po patnáctém kole mu patří jedenácté místo s počtem čtrnácti bodů a s téměř vyrovnaným skórem 61 : 63. V poslední době se výkony týmu Tasova zlepšily, což mohlo být způsobeno i příchodem nových hráčů, tým Tasova využil možnost aktualizace soupisky a svůj tým doplnil. Do utkání nastupoval soupeř tedy s vizitkou nepatrného favorita zápasu. Je však samozřejmé, že my jsme šli do utkání také s jednoznačným cílem a to vyhrát, s dodatkem hlavně se nezranit. Přece jen se jednalo o téměř vánoční den..

S týmem HC Tasov máme nepříznivou bilanci, která vypadá takto (PÚ 3:4, 3:3) (utkání ML 6:2, 4:5, 1:1, 1:2).

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes ze začátku na 2 kompletní formace a opět s naším brankářem Karlem Benáčkem:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Strádal Radek
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
Kubát Petr
Cink Lubomír
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří
Náhradníci
Burian Michal (stopka)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - HC TASOV 1:1 (0:0) - STATISTIKY - více zde 

I když se sice naše marodka stále nevylepšila, nastoupili jsme do dnešního zápasu v počtu s jedním náhradníkem do pole, což ukazuje, že docházka v předvečer štedrého dne byla vynikající.

V kabině jsme se snažili nechat stranou vánoční atmosféru a navnadit se do utkání tak, abychom oplatili soupeři neštastné prohry z minulých ročníků.
A na ledě to bylo vidět, soupeře jsme hned od začátku "přišpendlili" na jeho polovinu a začali se rodit i šance. Naše obě formace fungovaly výtečně, takže se šance před brankou soupeře střídaly téměř při každém pobytu našich formací na ledě. Nutno podoknout, že po několika šancích a postupem času, kdy "čaroval" brankář hostí, se na nás začala dostávat nervozita. Tým Tasova se také začal více osmělovat a občas nás kromě rychlých protiútoků zavřel i v našem obranném pásmu. Naše obrana v čele s brankářem však fungovala výborně, takže jsme vše bez problémů vyřešili. Stále tedy trval stav bez branek, i když hokej nebyl určitě špatný, svižnost na ledě nechyběla. Pokud bych měl vyjmenovat všechny naše hráče, kteří nevyužili své šance, asi bych nikoho ze sestavy neopomenul. Výsledek však byl stále nulový. Na konci první půle byla již hra téměř vyrovnaná, šance se střídaly na obou stranách, brankáři však vše vyřešili bez inkasovaného gólu. Do kabin oba týmy odcházely za stavu bez branek.

V kabině jsme se snažili týmově povzbudit, utkání jsme chtěli co nejdříve rozhodnout ve svůj prospěch. V sestavě žádné změny nenastaly, nebylo nic, co by se dalo hráčům vyčíst. Tedy kromě nevyužívání šancí.
Na začátku druhé půle jsme soupeře zatlačili ještě více, bohužel však stále bez kýženého efektu. Čas poposkočil opět dále a hra plynula ve stejném rozpoložení jak v úvodu první a druhé půle. Přibližně po patnácti odehraných minutách jsme se konečně dočkali. Jeden z obránců soupeře chyboval, puku se zmocnil Pepík Vacula a svoji akci zakončil vstřeleným gólem. Po rychlém přechodu do obranného pásma soupeře jeho první střelu stačil brankář soupeře ještě vyrazit, na dorážku byl však již krátký. Většina nášich hráčů si v této chvíli určitě oddychla, stále se však jednalo jen o jeden rozdílový gól a tak jsme museli být stále v pozoru a v utkání nepolevovat. Soupeř od vstřeleného gólu vrhl všechny síly do útoku a také nepatrně přitvrdil hru. My jsme nechtěli zůstat pozadu a tak se začalo na ledě i více jiskřit. Stále více však převažovaly hokejové akce a tak se bylo pořád na co dívat. Jak my, tak soupeř nevyužil i samostatné nájezdy vzniklé ve hře a tak utkání směřovalo k poslední desetiminutovce. Nejprve jsme si vybrali oddechový čas na uklidnění hry. Hned poté jsme však byli vyloučeni (myslím, že po něštastném vyhození puku z našeho pásma). Bohužel následnou přesilovku Tasova se nám nepodařilo ubránit a tak se přibližně sedm minut před koncem začínalo od znova. Další sled utkání ještě na chvíli přerušila neplánovaná šarvátka a pokračovalo se dále. Poslední tutovou šanci jsme opět nevyužili a na více už nezbyl čas. Do šaten jsme my a soupeř odcházeli za remízového stavu, který byl pro nás po průběhu zápasu nepatrným zklamáním. Dnes však bylo nejdůležitější, odehrát vše bez zranění.


Resumé utkání:
Utkání ukázalo nevyužívání šancí, brankáři dnes na ledě dominovali. Myslím, že jsme byl přece jen o krůček lepší, bohužel na krásu se v hokeji nehraje.
I tak je však nutno náš tým pochválit, herně se dala na ledě kvalita určitě najít.

K jednotlivcům, herně dnes pochvala patří všem, počínaje brankářem, přes obranu, konče útokem. Z jednotlivců bych nerad nikoho vyzdvihoval, dnes předvedli všichni dobrý výkon.


A příště jdeme na tým SK Stránecká Zhoř, tedy další důležité utkání.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 692041
Měsíc: 12070
Den: 501