Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.kolo EML 2010-11 : NHÚ - AUTO DOBROVOLNÝ VM 1:5

Podrobnosti z našeho 16.utkání v EML ročníku 2010 - 11 s týmem AUTO DOBROVOLNÝ ze dne 24.1.2011.

V pondělí 24.1.2011 jsme v podvečerních hodinách začali již šestý nadstavbový zápas o postup do EML.
 
V tomto již 17.kole nás čekal tým Auto Dobrovolný VM, tedy soupeř, proti kterému jsme  hráli naposled před třemi roky. Zápasy s týmem Opel byly vždy herně vyrovnané, i když dopadly vždy v náš prospěch. Týmy se však za tu dobu změnily, takže se nedalo dopředu nic usuzovat či předvídat.
Tým Auto Dobrovolný skončil v základní části ML na prvním místě, takže určitě papírově byl favoritem utkání.
 
Pro oživení paměti, s tímto týmem jsme v naší historii odehráli jak několik zápasů ML, tak přátelských. Bilanci máme přiznivou a výsledkově vypadá takto (PÚ 7:2) a (ML 4:1, 4:2, 6:2).
 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Strádal Radek
Hlaváč Lubomír /
Mucha Jaromír
Strádal Milan
Vacula Josef
2.Pětka
Necid Josef
Mucha Miroslav (C)
Cink Lubomír
Novotný Radek
Veselý Petr

Náhradníci
Jelínek Jiří (omluven)
Mucha Jaromír (stopka)
Komínek David (omluven)
 
 
 



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : AUTO DOBROVOLNÝ VM 1:5 (1:3) - STATISTIKY - více zde 

Do zápasu s týmem Auto Dobrovolný jsme nastupovali sice s odhodláním zvítězit a potvrdit tak dobré výkony z posledních zápasů, i tak jsme však již před zápasem cítili veliký respekt k soupeři, za který se "prohání" nejeden výborný hokejista.
Do brány se opět vrátil náš Karel B., obrana zůstála při "starém", útok jsme lehce přeskupili,

Na začátku utkání a po celý zápas byl z naší strany cítit již zmíněný velký respekt k soupeři. V úvodu zápasu nás hostující tým "přišpendlil" před naši bránu, my jsem však odolali. Všímali jsme si hlavně klíčového hráče soupeře, kterému jsme se snažili hodně znepříjemňovat "život". A snad právě proto jsme neměli moc času na nějakou velkou kombinaci, takže naše útočné výpady se v první desetiminutovce týkaly většinou jen  samostaných akcí některých jednotlivců. Naše protiútoky byly sice i tak nebezpečné, ale bez gólového efektu.  V desáté minutě jsme přežili tutový nájezd elitního útočníka hostí, poté jsme my kontrovali nadějným "šachováním" v obranném pásmu hostí, avšak také bez úspěchu. A tak přišla 15.minuta zápasu, to jsme doslova namazali na nájezd soupeři, první pokus se sice nepovedl, po obkroužení brány  se však hostující útočník již trefil. Ve 20.minutě jsme pykali za naše vyloučení. Nestačili jsme nadvakrát vyhodit puk z našeho pásma, puk se odrazil před bránu, kde již dorážka nebyl problém, skóre naskočilo na 0:2. A aby toho nebylo málo, ve 22.minutě jsme již prohrávali o tři branky, to Benyho prostřelil hráč Opelu od modré. My jsme se sice snažili, ale naší hře chyběla jiskra. Od poloviny první půle se začala naše hra zlepšovat, už i více jsme si "věřili", což nakonec vyústilo ve snížení stavu na 1:3. To běžela 30.minuta a my jsme využili přesilovku. Pepík V. si našlápl do našeho útočného pásma, obkroužil bránu a předložil skvostnou přihrávku na modrou Milanovi S. Milda si ještě popojel a golfovým nápřahem prostřelil brankáře hostí. Hned se nám "dýchalo" lépe.  Do konce první půle se již však na skóre nic nezměnilo, nutno ještě zmínit neštastný střet či naražení našelo Luboše H. na mantinel, které bohužel odnesl zraněním. Zápas již nedohrál a tímto mu přejeme brzké uzdravení.   
  
Po patnáctiminutové pauze, kdy jsme se snažili mimo jiné i povzbudit, jsme vlétli do druhé půle utkání s předsevzetím, že musíme začít hrát naši hru. Útočné formace byly pozměněny, zraněného Luboše H. nahradil náhradník Jara.
Hned po buly se zdálo, že jsme nechali všední starosti v kabině, ale asi tomu tak nebylo. Naše hra se podobala té z první půle, více než na rozvíjení útočných akcí, jsme se soustředili na zastavování individuáních průniků útočníka, či útočníků soupeře. A tak není divu, že jsme inkasovali ještě další dva góly. Nutno podotknout, že předtím hosté nevyužili dvě až tři tutové šance. Naší hrou naháněním "soupeře" jsme sice ve druhé půli uspěli, tím se však otvírala vrátka ostatním hráčům Opelu. A tak jsme v 53. a 56.minutě obdrželi góly na 1:4 a 1:5. Oba góly padly opět po našich chybách, jednou nepřesná rozehrávka, druhý gól po ztrátě puku, když jsme byli zatlačeni do našeho obranného pásma, puk jsme sice vybojovali, ale nakonec opět ztratili s již zmíněným koncem. Do konečného hvizdu zbývalo ještě něco přes dvacet minut, a když se nám nepodařilo využít ani přesilovku 5:3, bylo jasné, že zápas se nám již nepodaří zvrátit. Nějaké šance jsme si vytvořili, vždy tomu chyběl ten pověstný "krůček", či brakář hostí předvedl efektní a účelný zákrok. Bohužel dnes i přes srdnatý výkon obrany a brankáře jsme navíc neměli. Naše útočná hra nenesla až na pár okamžiků známky výrazné kvality či efektivity a s jedním gólem se málokdy vyhrává. A pak již následoval konečný hvizd, do šaten jsme odcházeli sice zklamáni, ale asi s očekáváným výsledkem.

Resumé utkání:

Myslím, že dnes se jednalo o zaslouženou výhru hostí. O naší hře jsme se již psal, z celkového pohledu bych možná ještě zmínil, že celkový průběh zápasu se nesl v rychlejším tempu, ve hře až však moc byly vidět individuální prvky jednotlivců než-li týmová hra.
K hodnocení našich hráčů, nerad bych někoho vyzdvihoval, pochválil bych však naši celou obrannou fázi či hru, z té navíc vyčníval ještě výkon našeho kapitána Miry M..

Další utkání sehrajeme s týmem SK Kunšovec za týden ve stejný čas. A to bude opět po nějakém čase "derby" zápas.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 690031
Měsíc: 12655
Den: 376