Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.kolo ML 2011-12 : NHÚ - PIKÁREC 4:5

Náš šestý zápas nadstavby o 17. až 21.místo ML 2011-12.


V pondělí 6.2.2012 ve večerních hodinách jsme odehráli náš šestý zápas nadstavby o umístění 17.-21.místo.
 

V tomto nadstavbovém kole nás čekal zápas s týmem Pikárce, obce nedaleko městečka Křižanova.Tým Pikárce je na prozatimním předposledním místě v nadstavbové skupině.

S tímto týmem se setkáváme na ledě již dlouho, naše bilance je nepatrně příznivější a to v zápasech (PÚ 0:1, 3:6, 3:6, 7:4, 2:0) a (ML 2:6, 3:3, 4:0, 3:1, 4:5, 4:1, 2:1, 7:2, 4:3).
 
Letošní zápasy jsme vyhráli 7:2 a 4:3.
 


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu :

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Strádal Radek
Vacula Josef
Komínek David
Jelínek Jiří
2.Pětka
Požár Pavel
 
Jaša Vlastimil
Novotný Radek
Strádal Milan (A)

Náhradníci
Necid Josef (omluven)
Cink Lubomír / Hlaváč Lubomír (zranění)

Mucha Jaromír (omluven)

Kubát Petr (omluven)

Veselý Petr (omluven)

 Badalík Miroslav (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - PIKÁREC4:5 (4:2) - STATISTIKY - více zde 

Pro další utkání nadstavbové části jsme vyfasovali soupeře z Pikárce, proti kterému se nám v letošní sezóně nebývale daří. I přes velké množství omluvenek, jak z důvodu onemocnění nebo pracovních, jsme tedy na led nastupovali s cílem prodloužit vítěznou sérii s tímto soupeřem. Soupeř do utkání nastoupil na kompletní 3pětky, my jsme zápas odehráli s devíti statečnými v poli. 

Ihned od prvního buly se začalo hrát ve velkém tempu a bojovalo se o každý kousek ledu. Útočné pojetí jasně převyšovalo obranou část a tak na obou stranách se museli především ohánět gólmani. Tento styl nahoru dolů nám vyhovoval a především naše excelentní dvojice pepík s davidem si se soupeřem dělala, co chtěla. Velké množství přečíslení jsme tedy jako první začali přetavovat ve svůj prospěch. V 7minutě při naší přesilové hře a pěkné souhře dvou naších snajprů po příhře Davida se Pepík nemýlil a gólmanovi soupeře nedal střelou z po mezi kruhů šanci. Po dalších třech minutách vybojoval David zdánlivě ztracený puk a střelou pod víko navýšil v 10 minutě vedení na 2:0. A to nebylo vše, již o 4minuty později bylo ještě veseleji, opět nádherná kombinace a tentokráte nahrávka Pepíka a David další střelou pod víko zvyšoval na veselých 3:0. Zdálo se, že nás nemůže nic zaskočit. Opak byl však pravdou, pod dojmem uspokojení jsme prakticky po vhazování nechali nenápadně projet obránce soupeře, kterého si trestuhodně nikdo nevšímal, a zápas se začal dramatizovat, v 15minutě tedy soupeř snížil na 3:1. V dalším průběhu jsme měli opět navrch a vypracovávali jsme si více příležitostí než soupeř, avšak samostatné nájezdy, přečíslení, dorážky nic z toho se nám i z důvodu vynikajících zákroků gólmana soupeře nedařilo proměnit. A tak zákonitě musel přijít trest, při ojedinělém závaru v našem pásmu se po několika odrazech dostal puk až před volného soupeřova hráče a ten si s pukem věděl rady, v 28minutě tedy soupeř snížil na 3:2. Tento gól nás dostal do útlumu a prakticky zbytek první půle byl v režii soupeře, několik pěkných zákroků musel tedy vytasit ze svého arzenálu i Karel. Těsně před přestávkou se dostalo soupeři přesilové hry, oslabení jsme však odehráli vítečně a těsně před odchodem do šaten se po vysunutí od RadaNa podařilo Pepíkovi zakončit samostatný únik. Do šaten jsme tedy nakonec odcházeli spokojení se stavem 4:2, i když nutno podotknout, že rozdíl ve skóre po průběhu první půle jsme si měli vypracovat podstatně vyšší.

Na taktice nebylo co měnit, hrát si svou hru a využívat především naší první lajny. Na začátku druhé půle jsme se museli bránit dvěma oslabením, které následovali ihned po sobě a větší aktivita soupeře jakoby předznamenala průběh celé druhé půle. Soupeř hrající s maximálním nasazením, se začal tlačit před naši branku a my jsme se začali soustředit jen na osvědčené brejky. Netrvalo dlouho a skóre bylo upraveno, soupeř využil přesilovou hru a v 45minutě bylo po závaru před naší brankou sníženo na 4:3.  O dalších deset minut později se soupeři dokonce podařilo vyrovnat, kdy po naší chybě v útočném pásmu byla brejková akce protihráčem využita. Stav 4:4 a začalo se tedy odznovu. A to ještě nebylo vše, neboť v další přesilové hře v 58minutě se stav utkání otočil na 4:5 ve prospěch Pikárce po pěkné samostatné akci. Během deseti minut jsme ztratili vedení v zápase, který se pro nás tak slibně vyvíjel. Do konce zápasu chybělo dvacet minut a opět jsme začali hrát na vyšší obrátky. Soupeře jsme začali tlačit a ten si začal pomáhat fauly, přesilovky se nám však dnes nedařily k naší plné spokojenosti a čas neúprosně ubíhal. Nátlakovou hrou jsme si konečně začali vytvářet gólové šance, které jsme však trestuhodně zahazovali i s přispěním bravurního gólmana soupeře. A když ani dvě minuty před koncem se nezdařilo Davidovi trefit poloprázdnou branku ve vyložené šanci, vypili jsme si tak dnes kalich hořkosti až do dna.

MM


Resumé utkání:

Utkání se nehodnotí dobře, po dobře rozjeté první půli jsme zápas zbytečně ztratili i vinou nepřesné koncovky. I přesto však musím pochválit za výkon famózní dvojku Pepík a David.

Nezbývá tedy než pogratulovat soupeři k vítězství, který nás dnes fyzicky ve druhé půli předčil a neúnavnou bojovností se vrátil do ztraceného zápasu.


A příště jdeme na tým SK Lavičky.

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 15
Celkem: 692974
Měsíc: 12722
Den: 707