Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.kolo EML 2008-09: TECHNICKÉ SLUŽBY VM - NHÚ 5:4

Podrobnosti z našeho utkání 17.kola EML 2008 - 09 s týmem Technické Služby VM ze dne 8.1.2009   
Ve čtvrtek ve večerních hodinách v 22:00 hod jsme začali náš již sedmnáctý zápas letošního ročníku EML.

V tomto již "17.kole" nás čekal již druhý letošní zápas s týmem Technických Služeb VM. S tímto týmem máme v celé historii negativní bilanci, v Městské lize VM jsme tohoto soupeře dokonce ještě nepokořili, první letošní zápas dopadl pro nás prohrou 1:7.
Tým Technických Služeb VM prochází letošní ročník téměř suverénně, po šestnáctém kole je na prvním místě s pozitivní bilancí třinácti vítězství, jedné remízy a dvou proher. Do zápasu tedy nastupoval náš soupeř jednoznačně v roli favorita a s vizitkou týmu, proti kterému se nám již dlouhodobě nedaří.

Pro statistiky uvádím naši bilanci, která je nepříznivá a výsledkově vypadá takto (PÚ 8:9, 1:5, 5:2, 4:1, 3:5, 1:7) (ML 6:8, 0:4, 1:3, 0:6, 0:9, 3:9, 1:7).
Dnešním zápasem jsme si bilanci opět nevylepšili.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu.
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Strádal Radek
Necid Josef
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Strádal Milan (A)
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Krejska Bořivoj
Navrátil Michal

Mucha Jaromír (A)
3.Útok
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří
Náhradníci
Kubát Petr (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Burian Michal (omluven)
Požár Pavel (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

TECHNICKÉ SLUŽBY VM - NHÚ BALINKA 5:4 (2:1) - STATISTIKY - více zde 

Dnešní zápas proti vedoucímu celku EML měl být jednoznačný a tak jsme neměli co ztratit a chtěli jsme předvést hlavně dobrý výkon (což se nám nakonec i podařilo). Těsně před utkáním jsme z důvodu náhlé indispozice museli zkorigovat sestavu o jednoho hráče a tak jsme museli v útoku nastoupit s osmi hráči (Pavel P. nastupoval ve dvou útocích).

Soupeř v nás vyvolával určitě respekt, což se potvrdilo také hned na ledě. Hned v úvodu jsme inkasovali, stalo se ve druhé minutě utkání, po střele od modré čáry, náš Karel Benáček zareagoval bohužel pozdě. Po úvodním gólu se tým TS tlačil co nejvíce do našeho pásma. Naše taktická hra však zavčas narušovala rozehrávku soupeře a nedovolila mu si vyvinout dostatečný tlak či šance k navýšení skóre. A my jsme se v co nejvyšší možné míře snažili dostat k bráně TS, v prvních deseti minutách jsme však branku domácích ohrozili jen zřídka. Stav utkání však zůstával stále přívětivých jedna ku nule, převaha týmu domácích byla spíš už mírná a nám se dokonce podařilo vyrovnat. Po chybě domácích v našem obranném pásmu, jsme z brejku vyrovnali. Michal Navrátil zachytil puk a předložil jej do samostatného nájezdu Jarovi Muchovi. Ten akci zakončil blafákem do bekhendu. Tento gól očividně tým TS "opařil" a v jejich hře začal převládat individualismus jednotlivých hráčů, což nám nám hrálo více do karet, abychom mohli držet co nejdéle přívětivé skóre. Tým TS  byl lepší, jejich hráči jsou i hokejovější, ale my dnes svojí bojovností jsme se mohli i tomuto týmu částečně rovnat. Vyrovnané skóre vydrželo až do 37 minuty úvodní půle, to už jsme nevydželi v závěru sílící nápor týmu TS a do šaten jsme inkasovali. I tak jsme v první půli předvedli nadějný výkon.   

V kabině jsme se jen povzbudili, ani nebylo co vytýkat. Bylo důležité hlavně nedostat po sobě dva, tři góly jak v předchozích zápasech ( to jsme se většinou pak "zesypali"). Úvod druhé půle pro nás začal výtečně. Již ve čtvrté (resp. 44 minutě) jsme dokonce vyrovnali. Opět jsme napadali rozehrávku TS v jejich obranném pásmu, náš Pavel Pokorný zachytil puk a nedal svojí tvrdou střelou domácímu brankáři žádnou šanci. Hned mohlo být veseleji, to bychom však nemohli téměř v zápětí dostat opět rozdílový gól. Téměř ihned po buly projel domácí útočník přes tři naše hráče jak nůž máslem a zavěsil. Hra v těchto chvílích odpovídala první půli, hrál se hokej nahoru dolů, avšak s převahou domácích. Utkání nebylo vůbec bezkontaktní, až možná s podivem byli celkově vyloučeni jen dva hráči, zápas byl plný osobních soubojů a kontaktů. Hra pokračovala a přibližně v 50.minutě se nám opět podařilo vyrovnat. Naše elitní formace dojížděla nahozený puk, Milan Strádal zabojoval ve svém rohu, za brankou našel Pavla P., který perfektně našel před bránou Pepíka Vaculu, pro kterého již nebyl problém skórovat. Remízový stav však opět dlouho nevydržel. Při našem zakládání útoku jsme vyrobili chybu, vypíchnutý puk nebyl pro útočníka TS problém zasunout do naší brány. To běžela 55.minuta, stav byl tedy 4:3 pro TS. O další dvě minuty jsme z protiútoku domácích inkasovali popáté a začali se nad námi zatahovat "mračna". Naštěstí jsme herně nepolevili a stále drželi s týmem TS krok. Na obou stranách bylo povíce šancí, oba brankáři však v této fázi dominovali.  Z naší strany hlavně první lajna dokazovala, že forma začíná stoupat. Těsně před koncem jsme opět snížili, opět to byla první formace. Prosadil se Milda S., který využil před brankou nahrávky od Pepíka V. a Radka Strádala. V posledních třech minutách jsme se sice snažili vyrovnat, byli jsme však vyloučeni a tak bylo rozhodnuto, že dnešní utkání prohrajeme. I tak jsme však s konečným hvizdem odcházeli do šaten s pocitem dobrého výkonu. 


Resumé utkání:
Soupeř byl sice o něco lepší a vítězství si  asi zasloužil., ale  my jsme  možná  překvapili i sami sebe, že umíme hrát dobrý hokej i proti výborným týmům.
Chtěl bych vyzdvihnout týmový výkon a navíc z jednotlivců kompletně obranu s prvním útokem. Na to se dalo opravdu koukat.
Doufám, že nám takový výkon vydrží i pro zápasy s relativně "slabšími" soupeři.

A příště nás čeká tým Eurobagging VM.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 10
Celkem: 693001
Měsíc: 12746
Den: 700