Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.kolo EML 2009-10 : NHÚ - HORNÍ HEŘMANICE 3:7

Podrobnosti z našeho 17.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem HORNÍCH HEŘMANIC ze dne 11.1.2010.  
Hned v pondělí 11.1.2010, tedy dva dny po předchozím zápase proti týmu Eurobagging jsme nastoupili do velkomeziříčské arény k dalšímu zápasu EML. Dnes nás čekalo utkání již 17.kola.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem Horních Heřmanic.
Tomuto týmu se letos zatím nedaří a "okupuje" poslední místo tabulky EML. Zápas nás nečekal určitě lehký, se spřáteleným týmem HH se velmi dobře známe a tak se bylo určitě na co těšit a čekal nás jako vždy rychlý hokej.

Pro úplnost statistik, s týmem Horních Heřmanic máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (3:6, 7:1, 5:7, 5:5, 4:4, 7:4, 5:1, 2:8, 5:11, 3:16, 6:7, 2:5, 3:11, 4:7, 2:7, 0:8, 4:8, 2:8, 3:10, 4:11, 10:3, 7:9, 3:3, 11:7, 2:17, 1:5, 3:8, 1:6, 2:5).  

Letošní první zápas jsme prohráli s poměrem 2:5.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes na 2 pětky.
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Komínek David
Pokorný Pavel
2.Pětka
Strádal Radek (A)
Požár Pavel
Cink Lubomír
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Navrátil Michal (stopka)
Novotný Radek(stopka)
Krejska Bořivoj (omluven)
Jelínek Jiří (omluven)
Kubát Petr (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : HORNÍ HEŘMANICE 3:7 (3:0) - STATISTIKY - více zde 

K pondělnímu z pohledu tabulky důležitému zápasu jsme na led sice dle prozatimního umístění nastupovali v roli favorita, statisticky se nám však proti týmu Heřmanic nedaří, takže se dalo čekat, že to budeme spíš my, kdo bude tahat za "kratší" konec.
Každý zápas je však jiný, takže jsme chtěli hlavně zapomenout na náš špatný výkon z minulého kola, tým Heřmanic potrápit a připsat si do kolonky třeba i další vítězství.

Úvod zápasu se nesl v rychlém tempu z obou stran, avšak byli jsme to my, kdo byl na ledě více vidět. Zatlačili jsme tým Heřmanic do svého obranného pásma a začali přicházet i šance. Samozřejmě jsme se museli mít na pozoru, rychlé kontry soupeře jsou známé, naštěstí jsme již v zárodku zastavovali většinu akcí týmu HH. Přibližně v osmé minutě jsme náš nápor zúročili v úvodní gól zápasu. To byla na ledě naše druhá lajna a po přihrávce Radka S. a Luboše C. prostřelil vše v cestě Milda S. Tento gól spustil vlnu euforie a další minuty jsme ještě více začali "tlačit" na pilu. Kolem 13.minuty utkání to bylo již o dva góly. Nemohl se trefit nikdo jiný, než-li opět Milda. Akci možno nazvat "já na bráchu, brácha na mě", z čehož plyne, že na gól mu přihrával Raďa.  Milda překonal brankáře opět střelou, nyní přibližně z mezi kruhů. O dalších pět minut to již bylo o tři góly. Nyní akci z našeho obranného pásma založil Mira, po mantinelu nahrával Jarovi, který našel rozjetho Mildu. Ten puk povezl do obranného pásma soupeře a střelou lehce za modrou překvapil brankáře soupeře. Radost byla veliká, však taky hattrick se nekoná jen tak každý den. Další minuty zápasu došlo ke zklidnění hry, tým Heřmanic chtěl utkání korigovat, takže se pustil více do útočení. V dalším průběhu jsme "přežili" dvě přesilovky soupeře, v závěru první půle nám trochu docházely síly a tým Heřmanic nás zatlačil do našeho obranného pásma. Naštěstí jsme žádný gól neinkasovali a tak jsme do šaten odcházeli ve velmi dobré náladě. K první půli nutno ještě podotknout, že jsme měli hodně dalších šancí, které jsme však většinou překombinovali, možná jsme měli raději více střílet. To však trochu předbíhám.

V šatně byla nálada dobrá, také jak by ne, vedení o tři góly po půli, to jsme určitě nečekali. Sice jsme upozorňovali na přehnaný optimismus, bohužel nakonec nedopadlo vše podle našich představ. Úvod druhé půle se nesl opět v rychlém tempu, tým Heřmanic vypadal na ledě však hokejověji. My jsme se zatáhli více dozadu, což nám ubralo na hokejovém pojetí z první půle. Přečkali jsme sice prvních sedmnáct minut bez úhony, poté však z jedné nenápadné akce jsme inkasovali na 1:3. O další tři minuty později, tedy v 60. minutě tým Heřmanic snížil na rozdíl jediné branky při své přesilové hře. Od této chvíle se role úplně obrátily, na ledě existovalo již jen jedno mužstvo. V 62.minutě jsme inkasovali potřetí, to když při nájezdu na naši bránu jsme museli zatáhnout za záchrannou brzdu, bohužel tým Heřmanic využil nařízené trestné střílení. V této chvíli byl naše morálka na dně. Poté jsme přežili sice dvě oslabení, (přesilovka 5:3, poté 5:4), bohužel přesně s návratem našeho hráče na led jsme inkasovali po chybném vyhození z našeho pásma počtvrté. Za dalších pět a šest minut byl již stav 3:6, to jsme inkasovali z dvou rychlých brejků. Těsně se závěrem utkání jsme nevyužili nájezd na brankáře a dle pravidla "nedáš, dostaneš" jsme z protiútoku obdrželi sedmý gól, který nakonec uzavřel i účet utkání. Do kabin jsme dnes odcházeli v nedobré náladě.    

 
Resumé utkání:
Musím pogratulovat týmu Heřmanic, předvedl fantastický obrat, bohužel jsme mu k němu dopomohli hlavní měrou my. Rozdíl první a druhá půle byl markantní, jak "den a noc". Bohužel jsme nedodrželi pokyny, které jsme si dali na začátku utkání, což se nám nakonec vymstilo.
K hodnocení hráčů, dnes bych nejraději nikoho z mého ohledu nepochválil, nedá mně však vyzdvihnout gólový hattrick Mildy. Určitě jak góly, tak i jeho výkon, stály za povšimnutí.
My ostatní musíme zvednout hlavu vzhůru a připravit se na další utkání EML.


A příště zápas s týmem SK Lavičky.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 690260
Měsíc: 12676
Den: 484