Jdi na obsah Jdi na menu
 


18.kolo ML 2007-08 : NHÚ : FARMA MĚŘÍN 4:4

Podrobnosti z našeho utkání 18.kola ML 2007 - 08 s týmem Farma Měřín ze dne 9.1.2008
Ve středu 9.1.2008 ve 20:30 hod jsme začali další zápas ML, tentokrát již 18.kola 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto 18.kole nás čekal zápas se "záložním" týmem Měřína, tedy Farma Měřín. S tímto týmem hrajeme vždy vyrovnané, ale hlavně korektní a svižné zápasy. Všichni aktéři se tedy určitě těšili na dobrý hokej.
Tým Farmy má zatím v letošním ročníku lehce negativní bilanci, v tabulce je hned za námi, má bilanci sedmi vítězství a deseti porážek se skórem 56:73 po sedmnácti odehraných kolech. Na led vyjeli tedy oba týmy v očekávání vyrovnaného zápasu, v kterém měly převažovat jen nepatrné maličkosti, které mohly zápas přetáhnout na vítěznou stranu jednoho z týmů.

S tímto týmem se setkáváme na ledě již dlouho, naše bilance je lehce příznivá a výsledkově to v zápasech vypadalo prozatím takto : ML 1:2, 8:3, 0:0, 3:2, 0:3, 2:1.
Dnešním zápasem jsme si bilanci udrželi.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, vyprázdnila se nám konečně marodka a tak dnes opět po dlouhé době na 3 útočné formace:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj
Jaša Vlastimil
Strádal Radek
Jelínek Jiří
3.Trojka
Cink Lubomír
Novotný Radek
Požár Pavel

Náhradníci
Pokorný Pavel (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - FARMA MĚŘÍN 4:4 (3:2) - STATISTIKY - více zde 

Konečně se nám vyprázdnila marodka a tak pro dnešní utkání chyběl jen jeden hráč (náš "ostravak" Pavel), naši trenéři tak zvolili opět po dlouhé době hru na tři útoky. Tato možnost hry se nám naskytla naposledy v šestém kole proti týmu ze Lhotek, toto tedy letí, tehdejší datum bylo 16 října roku 2007.
Tato varianta hry se nám v předchozích zápasech (již minulého roku) celkem osvědčila a tak nebyl důvod v této taktice nepokračovat, když byli téměř všichni hráči k dispozici. Na led jsme tedy vyjeli v počtu čtrnácti hráčů.


V úvodu utkání jsme se nechali zaskočit, na led jsme naskočili velmi vlažně. Hráči z Měřína byli rychlejší, u všech puků byli o krok před námi a tak se prvních deset minut zápasu nesl v převaze hostujícího týmu. Z této převahy vzešlo také pár gólových šancí, které jsme však naštěstí odrazili. Když se už začalo utkání vyrovnávat, ne však z důvodu naší zlepšené hry, spíše poklesem aktivity "měříňáků", udeřilo před naší bránou. Střelu od modré brány náš brankář přes klubko hráčů neviděl a ta se ocitla až za jeho zády. Tento gól na kvalitě utkání sice nepřidal, ale naše hra se určitě zvedla. Začali jsme více napadat rozehrávku soupeře, což se ukázalo jako velice účinné. Také při jednom z ataků, kdy zaváhal hostující obránce před svojí bránou, forčekoval náš Radek Novotný tak, že z toho byl gól. Hostující brankář téměř ani nevěděl, že sražený puk skončil za jeho zády. Radek N. zasloužil jak za tento gól, tak za svůj výkon dnes určitě pochvalu. Netrvalo dlouho a už jsme opět vedli. Činila se první útočná formace. Puk z našeho pásma vyvezl Pepík Vacula, uprostřed hřiště našel na útočné modré čáře rozjetého centra formace Milana Strádala, který už věděl co s pukem. Objel obránce a při nájezdu na bránu umístil puk podél brankáře s přispěním jeho lehké teče. Pěkná akce, pěkné zakončení, tak jak při prvním gólu, velká pochvala. Čekali jsme, že nás gól uklidní. Opět však trvalo jen chvíli a bylo vyrovnáno. Hostující tým nás uzamkl v našem obranném pásmu a využil naší nepozornosti. A začínalo se znovu. Do konce první půle se nám podařilo utkání opět otočit v náš prospěch. Do třetice nyní naše druhá útočná formace uzamkla soupeře ve svém pásmu a po nahrávce Radka Strádala dokončil akci pěkně umístěnou střelou Vlastík Jaša, který se vrátil na led z důvodu zranění po dlouhé, dvou a půl měsíční přestávce. Opět s velkou pochvalou. Z
bytek první půle jsme dohráli s čistým štítem bez výraznějších momentů před naší bránou, to my jsme ještě nějaké šance nevyužili. I tak jsme do šaten odcházeli za příznivého skóre, ne však všechno bylo až tak ideální. Celkově zápasu chybělo větší nasazení a hlavně bojovnost z naší strany.

Do druhé půle jsme tedy nastupovali s jednoznačným cílem, zlepšit naši hru a neinkasovat gól, který by mohl soupeře nastartovat. Bylo potřeba začít hlavně více bruslit a narušovat rozehrávku týmu Farmy hned od úvodu druhé půle. Tuto taktiku jsme sice dodrželi, ale nutno říci, že gólově jsme se nemohli od soupeře stále odpoutat. První polovina druhé půle se nesla v čekání na gól, několik šancí na obou stranách nebylo využito. Tutových šancí jsme měli sice více, herně však bylo utkání vyrovnané. Poslední fáze utkání se nám nevydařila. Soupeř přibližně čtvrt hodiny před koncem vyrovnal. Udělali jsme chybu při rozehrávce, tým Farmy nyní šancí nepohrdl. Nerozhodný stav však naštěstí trval jen několik minut. Z našeho obranného pásma nastartoval své brusle rychloběžky Pepík V. a řítil se na hostující bránu. Svůj blafák nedotáhl, avšak Jara Mucha dokončil jeho dílo a dorážku zakončil střelou pod víko. Nyní, přibližně šest minut do konce, jsme již doufali, že musíme utkání vyhrát. Bohužel opět, jak již poněkolikáté, jsme zase inkasovali. Farma založila protiútok a dostala se do našeho pásma. Natřelený puk před naši bránu poskakoval v našem brankovišti tak dlouho, až jej hostující útočník doklepl do brány. Nutno podotknout, že hosté byli při této akci rychlejší, ale hlavně pohotovější. Nerozhodný stav už vydržel až do konce utkání. Do šaten jsme odcházeli sice ne úplně s výsledkem spokojeni, ale každý bod se počítá a uvidíme na konci.


Resumé utkání:
Dnes jsme byli možná o nepatrně lepší, hlavně týče se šancí, utkání však potvrdilo naše společné předchozí zápasy s Farmou. Jednalo se o vyrovnané utkání, bohužel dnes však ne moc hokejové kvality. Našemu týmu dnes asi i uškodila hra na tři útočné formace, hráčům chyběla celkově lehkost a hlavně pohyb, který nám ztížilo patrně vánoční hodování.
K hodnocení hráčů, opět kolektivní hra, možná trochu s nižším nasazením a bez výrazných individualit. Pokud bych měl o nějaké pochvale vůbec mluvit, tak ta by dnes patřila dle mého názoru všem hráčům. Každý z hráčů předvedl jak pozitiva, tak negativa, lišili jsme se jen v jejich četnosti a velikosti.

A příště jdeme na starý známý tým z ML a přátelských zápasů, tým HC F -Dráhy.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 688859
Měsíc: 13126
Den: 250