Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.kolo EML 2010-11 : FARMA MĚŘÍN - NHÚ 3:6

Podrobnosti z našeho 18.utkání v EML ročníku 2010 - 11 s týmem Farma Měřín ze dne 8.2.2011.

V úterý 8.2.2011 večer jsme začali další zápas ML o postup do extraligy (o umístění  9.-16.místo).
 
Tímto kolem začaly odvety nadstavbové části a tak nás čekal opět  zápas s týmem Měřína, tedy Farma Měřín.
Letošní první zápas jsme prohráli poměrem 2:5, tým Měřína nás v tomto zápase "přejel." Zápasy s Měřínem byly vždy však vyrovnané,  korektní a svižné a tak se ani dnes nedalo dopředu nic tipovat, oba týmy měly určitě stejné šance a všichni se těšili hlavně na dobrý hokej.
Tým Farmy je po první fázi nadstavby na 3.místě s pozitivní bilancí 4 vítězství , 1 remízy a 2 proher. Skóre se zastavilo prozatím na 27:27, bodů tedy 9.
 
S tímto týmem se setkáváme na ledě již dlouho, naše bilance je vyrovnaná a výsledkově to v zápasech vypadalo prozatím takto : ML 1:2, 8:3, 0:0, 3:2, 0:3, 2:1, 4:4 a letos 2:5.
  

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, vlastně nebylo ani na výběr, byli jsme rádi, že jsme se sešli:

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Hlaváč Lubomír
Strádal Milan (A)
2.Pětka
Cink Lubomír
 Strádal Radek (A)
Veselý Petr
Novotný Radek
Jelínek Jiří

 

Náhradníci

Mucha Jaromír (omluven)
Komínek David (omluven)
Požár Pavel (omluven)
 
 
 



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :


FARMA MĚŘÍN - NHÚ BALINKA 3:6 (1:2) - STATISTIKY - více zde 

 

Dnešní zápas byl pro nás asi přelomový, pokud bychom dnes prohráli, asi bychom ztratili šanci na přední umístění nadstavbové skupiny, umístění není však  to nejdůležitější ,  bylo však hlavně na nás po posledních nezdarech zase ukázat, že jsem dobrý hokej hrát nezapomněli. Marodka týmu není ještě zcela "vyčištěna", i tak jsme dali dohromady dnes dvě pětky a mohli tak konečně hrát "nějaký" ten "systémový" hokej.

Úvod zápasu se asi překvapivě nesl našim náporem, na tým z Měřína jsme vlétli a vytvořili si mírnou územní převahu. Toto vyústilo i v několik šancí, kdy jsme zavřeli dnes domácí v jejich v obranném pásmu. Avšak největší šanci úvodní desetiminutovky si vytvořili "Měřínáci", když v naší bráně Karel zázračně vytáhl tutovou dorážku zapomenutého útočníka domácích před naší bránou. Hra se postupem času začala vyrovnávat, oba celky se snažily využívat hlavně rychlý individuální přechod přes celé pásmo, kdovíjaké kombinace při rozehrávce nebyly vidět. O to více byla hra rychlá a plynulá. Úvodní dvacetiminutovka byla zakončena naším vedoucím gólem zápasu, to Pepík V. rozjel protiútok, v útočném pásmu nahrál zpět na modrou Lubišákovi H. a ten prostřelil domácí brankáře přízemní střelou mezi betony. O tři minuty později bylo již vyrovnáno, to nyní domácí rozjeli rychlý kontr a útočník Měřína našel svojí střelou skulinku mezi levým betonem a tyčkou Karla B.  Remízový stav vydržel poměrně dlouho, až těsně před odchodem do kabin jsme strhli vedení na svoji stranu. To běžela 39.minuta a opět naše první lajna, nejdříve střílel Milda S., jeho střelu brankář domácích stačil ještě vyrazit za bránu, zde převzal puk Pepík V., našel před bránou zcela volného Lubišáka a ten si již věděl rady, jak zasunout puk do brány. A do šaten se šlo hned veseleji.

V šatně nebylo co vymýšlet, naše hra byla velmi dobrá, organizovaná a nesla známky kvality. Navíc se zápas vedl ve velmi slušném "duchu", o čemž svědčí jen jeden vyloučený hráč v celém zápase. Začátek druhé půle se nám bohužel nepovedl, již ve 43.minutě bylo skóre na ledě srovnáno. To jsme si koledovali v našem obranném pásmu, místo vyhození  puku z pásma jsme jej ztratili a domácí již věděli, co s pukem udělat. Naštěstí stav 2:2 vydržel jen další dvě minuty, opět náš rychlý protiútok, který rozjel Pepík V., nahrál Lubišákovi, ten dále Mildovi S., který svoji střelu nad beton domácího brankáře skvěle umístil. Na ledě se dále odehrával vyrovnaný souboj, domácí tým postupem času vysunul napadání až do našeho obranného pásma, což nám činilo dosti velké problémy při rozehrávce. Naši hráči se však s tímto herním prvkem velmi dobře vyrovnali a  tuto herní stránku soupeře postupně téměř vymazali. V naší hře byli vidět občas i nepřesnosti, naštěstí jsme si vždy věděli rady a hlavně naše obětavost byla příkladná. Přibližně v 57.minutě se nám podařila opět parádní akce, která nyní začala až v našem obranném pásmu, když nás Měřín zatlačil, náš kontr rozjel dlouhou nahrávkou z pásma Mira M, Lubišák na naší modré puk posunul dále na rozjetého Pepíka V. a ten myslím, že blafákem překonal domácího brankáře. Hra směřovala dále a nutno podotknout, že posledních patnáct minut jsme se již hodně soustředili na bránění a soupeř si vytvořil územní převahu. To se již však blížila poslední desetiminutovka zápasu a nám se skóre podařilo opět navýšit v 68.minutě zápasu na stav 2:5. Kdo jiný, než-li opět naše první lajna. Nyní jsme se dostali do obranného pásma hostí, puk si nadvakrát vyměnili Milda s Pepíkem V,, který nakonec umístěnou střelou zavěsil. Skóre o tři góly však vydrželo jen minutu, to hned po rozehrávce nás Měřín zatlačil, tutovou střelu po naší chybě nedal, ale rozhodčí posoudil naše posunutí brány jako technický gól. S tímto verdiktem jsme velmi nesouhlasili, podle přítomných na ledě puk nesměřoval ani do brány (spíše řečeno od tyčky mimo bránu). Těžko však ze střídačky posoudit, od toho jsou na ledě rozhodčí, kteří byli blízko a ukázali na bránu a následně na středový kruh. Stav tedy opět o dvě branky, nyní 3:5. Do konce zápasu chybělo posledních deset minut a nám se ještě podařilo utkání navýšit opět na tři góly. To obránce Pepa N. předvedl opět svoji individuální akci přes tři hráče a zakončil blafákem. Stav 6:3 v náš prospěch vypadal již nadějně, navíc jsme se snažili hru v této fázi již hodně kouskovat a když do konečného hvizdu ani jeden z týmů gól již nepřidal, zavládla v našem "táboře" velká radost a spokojenost.

 

Resumé utkání:

Dnes nutno pochválit oba týmy za výbornou čistou hru, je to hokej a tak se to štěstí v podobě výhry za dnešní  hokejové "umění" přiklonilo na naši stranu. Týmu Měřína nutno poděkovat za velmi dobrý a férový zápas.

Z jednotlivců, nutno říci, že dnes všichni naši hráči předvedli perfektní výkon, navíc bych možná zmínil ještě výbornou hru celé naší obrany včetně brankáře a k tomu skvostný výkon našeho prvního útočného komanda.


 
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 689961
Měsíc: 12636
Den: 328