Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.kolo EML 08-09: HERNÍ HEŘMANICE:NHÚ 8:3

Podrobnosti z našeho utkání 19.kola EML 2008 - 09 s týmem Horní Heřmanice ze dne 19.1.2009
V pondělí 19.1.2009 v 20:30 hod jsme začali náš již devatenáctý zápas letošního ročníku EML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto 19.kole nás čekal zápas s týmem Horních Heřmanic, tedy nám velice známí hráči a tým. 
V letošním ročníku EML patří týmu Heřmanic, snad i překvapivě, zatím jen devátá příčka s nepříznivou bilancí vítězství a proher. Po osmnácti kolech  má tým Horních Heřmanic na svém kontě 11 bodů se skórem 79 : 101.
S tímto týmem hrajeme každoročně zápasy již od založení našeho klubu. Nutno podotknout, že oba týmy se znají tak dobře, že po taktické a herní stránce se už snad nemůžeme ani ničím překvapit.

Pro úplnost statistik, s týmem Horních Heřmanic máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (3:6, 7:1, 5:7, 5:5, 4:4, 7:4, 5:1, 2:8, 5:11, 3:16, 6:7, 2:5, 3:11, 4:7, 2:7, 0:8, 4:8, 2:8, 3:10, 4:11, 10:3, 7:9, 3:3, 11:7, 2:17) a ML (3:3, 2:7, 1:5). Tedy statisticky 27 zápasů s poměrem 5 výher, 4 remízy a 19 proher.
První letošní utkání jsme prohráli 1:5.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Necid Josef
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Strádal Milan (C)
2.Pětka
Strádal Radek (A)
Kubát Petr
Cink Lubomír
Novotný Radek
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Navrátil Michal (stopka)
Mucha Miroslav (omluven)
Burian Michal (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Jelínek Jiří (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HORNÍ HEŘMANICE : NHÚ BALINKA 8:3 (4:1) - STATISTIKY - více zde 

Těsně před zápasem jsme obdrželi ještě jednu omluvenku a tak se naše sestava zredukovala jen na dvě formace. Z tohoto důvodu si  také Michal N. vybral stopku a připojil se k rozhodcovskému duu, aby "zajel" své nové bruslařské nádobíčko.

Úvod zápasu začal v docela rychlém tempu, hra se přelévala od brány k bráně. Tým Heřmanic potvrzoval své bruslařské kvality a tak jsme museli  vydat hodně sil na to, abychom drželi krok. Tým HH měl možná v úvodu více šancí, naše výpady však byly zase možná nebezpečnější. Čekalo se na úvodní gól. A ten přišel přibližně v jedenácté minutě utkání. To nás tým Heřmanic přečíslil a nájezd na brankáře skončil perfektním zakončením, bohužel však k naší nelibě. Nás obdržený gól však nepoložil a hned za dvě minuty jsme vyrovnali. To úřadovala naše první formace. Z buly přiťukl Pepík Vacula Pavlovi Pokornému, který převzal puk, našlápl a za přispění Milana Strádala, který odblokoval jednoho z obránců, prolétl celým hřištěm jak "nůž máslem". Svůj nájezd Pavel zakončil excelentním blafákem a bylo vyrovnáno. Ne však na dlouho, hned za minutu jsme opět prohrávali. To nás tým Heřmanic zamkl v našem obranném pásmu a po nahrávce na volného hráče, střele a dorážce byl náš Karel Benáček v naší bráně bezmocný. Gól nás nezlomil, stále jsme bruslařsky drželi krok a tak další fáze utkání byla vyrovnaná. Šance se střídali na obou stranách, na gól si všichni museli počkat až do dvacáté minuty první půle. To byl vyloučen Milan S. a soupeř výhodu jednoho hráče v poli zužitkoval. Podařilo se tak tvrdým projektilem po závaru před naší bránou, kdy náš Karel neudržel vystřelený puk. O další tři minuty jsme již prohrávali o tři branky, to jsme nevyhodili puk z našeho obranného pásma (jak pro nás typické), obránce soupeře zachytil puk na modré a svojí tvrdou střelou prostřelil našeho brankáře. Od této chvíle (přibližně 23 minuta) byla na ledě již zřetelná převaha dnes domácího týmu z Heřmanic. My jsme přestali bruslit a soupeř nás nyní ve všech činnostech přehrával. Šance před naší bránou narůstaly, my jsme se už snad viděli v kabinách. Přežili jsme však nejtěžší chvíle a pomalu se začali herně zvedat. V poslední fázi první půle jsme nevyužili nájezd dvou hráčů na brankáře a tak jsme byli nakonec rádi, že už je konec a můžeme jít nabrat nové síly do kabin.  
  
O přestávce jsme se snažili povzbudit a hlavně nabrat síly do další části zápasu. Chtělo to dát rychle gól, což se také podařilo. Běžela 4 minuta (resp. 44) utkání a nám se podařilo využít přesilovku. Z buly nahrával Milan S. na Pepíka V., který našel Pavla P., který z první vystřelil a nemýlil se. Hned bylo více radosti na naší straně, ale hlavně nám gól dodal sebevědomí do další fáze utkání. Minuty běžely a gól ne a ne padnout. Na obou stranách nebyly využity přesilovky, hra byla vyrovnaná a brankáři excelovali. Přibližně v 59.minutě jsme inkasovali již pátou branku. To si nás domácí vyšachovali, po nahrávce na nekrytého hráče před bránou už nebyl pro něj problém skórovat do odkryté branky. O dalších pět minut později jsme dostali již šestý gól. To jsme nepokryli dorážející útočníky a nastřelený puk na našeho brnakáře dorazil jeden z útočníku týmu Heřmanic. Nám se podařilo utkání ještě korigovat, to běžela 67.minuta a Pavel Pokorný završil svůj hattrick. To nahrávali oba Josefové, tedy Necid a Vacula, stalo se tak zužitkováním rychlého protiútoku z našeho obranného pásma. Do konce utkání chybělo tedy ještě něco přes deset minut a nám svitla jiskřička naděje. Bohužel více gólu jsme již dnes nevstřelili a navíc jsme ještě inkasovali. Sedmý gól jsme dostali v oslabení (opět nájezd na brankáře) a osmý gól minutu před koncem. To vyšel týmu HHeřmanic signál a po vyhození z buly přes celé hřiště nám ujel domácí útočník a svůj nájezd perfektně zakončil. To byla gólová tečka v zápase, který se nám nakonec moc nevydařil, i když výsledek vypadá možná hůře než samotná předvedená hra.  
 

Resumé utkání:
Prohra dle mého názoru odpovídala samotnému průběhu hry. Proti týmu Heřmanic nám dnes něco chybělo, byli jsme stále o krůček pozadu.

Hodnocení našich hráčů, těžko hodnotit po prohraném zápase, snad však výkon první "blue-line" a hattrick Pavla završil dobrý výkon celé formace.

A příště zápas s SK Lavičky.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 5
Celkem: 681327
Měsíc: 11386
Den: 617