Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.kolo EML 2009-10 : NHÚ - SK VÍDEŇ 5:6

Podrobnosti z našeho 19.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem SK VÍDEŇ ze dne 28.1.2010. 
Ve čtvrtek 28.1.2010 ve večerních hodinách jsme začali náš již osmnáctý zápas letošního ročníku EML ve VM.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň.
V letošním ročníku patří týmu Vídně zatím osmá příčka,  v tabulce se tedy nachází o místo před námi, i když bodově má dostatečný náskok na to, abychom jej mohli ohrozit či do konce základní části ještě předběhnout. 

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2, 5:2, 3:3, 3:1, 3:6). 
Letošní první zápas jsme prohráli 3:6.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Komínek David
Vacula Josef
Navrátil Michal
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel

Cink Lubomír
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Strádal Radek (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Necid Josef (omluven)
Pokorný Pavel (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : SK VÍDEŇ 5:6 (1:3) - STATISTIKY - více zde

Do utkání 19..kola městské ligy jsme nastupovali s vědomím dobře povedeného minulého utkání a ani dnes jsme nechtěli nechat soupeři body zadarmo. Bohužel již před začátkem jsme museli řešit velké problémy se sestavou, a tak nakonec počet devíti lidí musel doplnit i původně omluvený Pája. Především absence pilířů naší hry vzbuzovali obavy a tak jsme nevěděli co tyto vynucené změny sestavy s námi udělají.

Ihned od zahájení hry se hrál svižný hokej se šancemi na obou stranách. Hra se přelévala od branky k brance a bylo otázkou času, kdy začnou padat i branky. Tak jak jsme si již letos zvykli, gól padl do naší svatyně, po nenápadné střele a dorážce dotírajícího hráče jsme od 11minuty prohrávali 0:1. Na tento gól jsme však dokázali zareagovat a po obdobné akci se po střele Davida prosadil před brankou MišaN. Stav byl srovnán ve 14minutě. Naše uspokojení z výsledku však netrvalo dlouho a již za dvě minuty jsme šli opět do gólové ztráty, po rychlém brejku soupeře jsme obdrželi regulérní gól od soupeřovi brusle, opět jsme nedokázali zareagovat na výborně zahranou brejkovou akci. V dalších minutách jsme se nemohli dostat do hry, soupeř nás přehrával, hra se odehrávala převážně na naší polovině a hrozili jsme prakticky jen z brejků. Škoda našich tří nevyužitých nájezdů, kdy ke skórování chyběl krůček, nutno podotknout, že nám též hrálo štěstíčko do karet při šancích soupeře. To nás však opustilo ve 33.minutě, kdy po efektně sehraném buly se po střele z první zavlnila síťka za našim gólmanem. Do konce třetiny jsme již nic nevymysleli, takže jsme odcházeli do šaten s dvougólovým mankem 1:3.

S výkonem jsme nemohli být spokojeni, a tak došlo i na změny, přeskupili jsme sestavu útoků a v záloze si nechali i variantu s posunutím dnes efektivního Davida dopředu. Začátek druhé půle se nám podařilo přečkat přesilovku soupeře a ihned po návratu jsme začali soupeři řádně zatápět, především nově poskládaný první útok Jara, Milan, Pepik ohrožoval neustále soupeřovu klec. Během pěti minut se nám tak podařilo zápas vyrovnat, výborně sehrané akce na jeden dotek a po gólech Jardy a Pepika to bylo ve 48.minutě 3:3. První z gólů padl po pěkné kombinaci v útočné třetině, druhý si připsal Pepik z brejkové akce po nádherném vysunutí od Davida. Netrvalo však dlouho a miska vah se opět překlopila na stranu soupeře, po náhodném nahození puku od modré čáry směrem k naší brance se puk třepetal v naší kleci, 49minuta a 3:4. V této fázi se hrál opravdu výborný hokej, který se musel líbit. Po další naší brejkové akci jako přes kopírák opět srovnal stav Pepik po nádherném vysunutí od Davida, excelentní zakončení a v 53.minutě srovnáno 4:4. O tři minuty později se během dvou minut puk třepetal v sítích na obou stranách, nejprve soupeř opět vedl a vzápětí v 57minutě jsme srovnali opět z hole Pepika po další příhře Davida, neomylná střela pod víko. Bohatá gólová desetiminutovka tak byla završena stavem 5:5. Od této chvíle se hra začala ubírat v taktičtějším rázu a bylo vidět, že nikdo ze soupeřů nechce udělat chybu, která by se v této fázi zápasu stala osudovou. Šancí začalo ubývat a i tempo lehce upadlo. Tuto fázi utla naše nerozvážnost a po neplnění obranných úkolů jsme na to doplatili zbytečným gólem v 69.minutě zápasu. Soupeř tedy opět vedl o gól 5:6. Do konce zbývalo deset minut, a i přesto že jsme se snažili o zvrat i posílením útoku po vysunutí Davida, už jsme na srovnání neměli, nepomohla ani tříminutová přesilovka na konci zápasu, fyzických sil v devíti lidech ubylo a soupeř s přehledem výsledek ubránil

MM
 



Resumé utkání:

I když jsme před zápasem s takovýmto výsledkem nepočítali, vzhledem k velkým absencím opor našeho týmu, přesto jsme dnes na remízu s výborným soupeřem měli, chybělo to pověstné štěstíčko. Je vidět, že i s oslabeným kádrem můžeme předvádět solidní výkony, když se do zápasu vloží i srdíčko. I když dnes celý tým zahrál velice slušně, musím vyzdvihnout dnešní střelecký koncert Pepika a excelentní supervýkon našeho univerzála Davida.  


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 14
Celkem: 681193
Měsíc: 11296
Den: 654