Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.kolo ML 2007-08 : HC F-DRÁHY - NHÚ 4:4

Podrobnosti z našeho utkání 19.kola ML 2007 - 08 s týmem HC F-Dráhy ze dne 13.1.2008
V neděli 13.1.2008 jsme v odpoledních hodinách v 16:45 hod. odstartovali další zápas ML.
V tomto již 19.kole nás čekal zápas s týmem HC F-Dráhy. Tento tým hraje na velkomeziříčském ledě již od začátků umělé ledové plochy. S tímto týmem jsme odehráli každoročně jak mnoho přátelských zápasů, tak zápasů městské ligy, oba týmy se tedy velmi dobře znají.
V týmu soupeře jsou i někteří hráči, kteří nastoupili i v našem týmu v rámci přátelských zápasů.

Pro úplnost statistik, s týmem Dráhy máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (2:2, 4:8, 7:5, 7:5, 2:4, 8:0, 5:1, 6:3) a zápasů městské ligy (4:2, 1:3, 9:1, 4:1, 0:1). Tedy statisticky 13 zápasů s poměrem 8 výher, 1 remíza a 4 prohry. Tedy bilance úspěšná.

Dnešní zápas ukázal, že momentálně mají oba týmy vyrovnané síly a formu.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, hráli jsme na kompletní dvě formace a navíc i s jedním náhradníkem:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Jaša Vlastimil
2.Pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj (Požár Pavel)
Mucha Jaromír (A)
Strádal Radek
Cink Lubomír

Náhradníci
Požár Pavel (stopka)
Jelínek Jiří (omluven)
Pokorný Pavel (omluven)
Novotný Radek (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HC F-DRÁHY : NHÚ BALINKA 4:4 (2:2) - STATISTIKY - více zde 


Do zápasu s týmem HC F-Dráhy jsme nastupovali s očekáváním, zda prodloužíme naši neporazitelnost z posledních zápasů městské ligy, která trvá již čtyři utkání.
Naše sestava byla opět oslabena, i tak jsme nastoupili komplet na dvě pětky.

Utkání jsme začali opět ve stylu posledních zápasů, tedy soupeř na nás vlétl a přimáčknul nás na naši polovinu. Již během prvních dvou minut jsme mohli inkasovat dva góly, náš Karel B. nás však podržel. Postupem času jsme začali hru vyrovnávat, i tak byl však soupeř stále nebezpečnější. Ve svém týmu měl několik individualit, hlavně hra první formace týmu Dráh nám nedávala oddychnout během každém pobytu na ledě. My jsme snažili rozvinout naši hru, avšak v této fázi hry bez velkých úspěchů. Paradoxně jsme však vstřelili první gól utkání. Naše první formace provedla rychlý protiútok, obrana si s útočníky vyměnila nadvakrát puk, náš kapitán Mirek Mucha našel nezištně v pravém rohu obranného pásma soupeře ideálně postaveného Vlastíka Jašu. Ten se neukvapil a před bránou našel svojí přihrávkou našeho extra hráče a střelce Pepíka Vaculu, pro něhož již nebyl problém střelou zápěstím umístit puk za záda brankáře hostí. Naše hra se v této chvíli uklidnila a utnula převahu týmu Dráh. Trvalo však jen krátkou chvíli a soupeř utkání, během dvou minut, respektivě jednoho střídání, otočil. Góly v naší síti byly zbytečné, vyplynuly z chyb při rozehrávce z našeho obranného pásma a ztrátě puku v našem obranném pásmu. V druhém případě následovala střela od modré, která byla tečována jedním z našich hráčů před naším gólmanem.. V obou případech jsme nechali našeho brankáře tzv. na "holičkách". My jsme se však nevzdali a stále jsme se snažili také co nejvíce zaměstnávat obranu a brankáře soupeře. V druhé polovině první části se nám podařilo vyrovnat. O gól se postarala druhá formace, která uzavřela soupeře ve své třetině. Týmu Drah se nepodařlilo vyhodit puk, který zachytil na svém postu pravého křídla Luboš Cink a našel za bránou volně postavené levé křídlo, Jardu Muchu. Ten vyjel spoza brány a zasunul puk do sítě mezi betony brankáře hostí, kde našel volnou "skulinu". Následný remízový stav vydržel až do konce první části. V tomto zbytku času se odehrával urputný boj o každý kousek ledu. Hra nebyla sice až tak oku lahodící, o to více však museli hráči nechat sil na ledě. Více nebezpečnější před brankou v poslední části první půle byli opět hosté, i my jsme však nenechali brankáře hostí moc vydechnout a stále jsme se sanžili jej zaměstnávat.

V šatně nebylo co vymýšlet, bylo nutné stále pokračovat v bojovné hokejové hře a hlavně nenechat soupeře vstřelit rozdílový gól, který by nás mohl položit. Naši trenéři museli sáhnout k vynucené změně, zraněného Bořka K. vytřídal v obraně Pajin P.
Druhá půle začala ve stejném stylu jak první. Soupeř, který potřeboval nutně bodovat, aplikoval stále aktivní hru a snažil se nás přimáčknout k naší bráně. To se mu také podařilo a tak jsme hned na začátku druhé půle inkasovali. Soupeř obstřeloval naší bránu a nám nedařilo stále vyhodit. Druhá či třetí střela, možná přihrávka našla před bránou naší rozhozené obranné pětky zcela volného hostujícího hráče, pro něhož již nebyl problém prostřelit našeho brankáře. Tak jak bývá obvyklé, soupeře v tuto chvíli branka lehce uklidnila a tak jsme přebrali na chvilku otěže utkání my. Stále více jsme se tlačili před bránu HC, soupeř hrozil hlavně ze svých rychlých protiútoků. Na ledě byl stále více vidět hlavně bojovný výkon z obou stran, také hra se oproti první půli zrychlila. V hluché gólové patnáctiminutovce zůstávalo skóre stále nezměněno. Další gól padl až v čase vyloučení našeho hráče. Nebyl to však soupeř, ale my, kdo překvapivě rozvlnil síť v bráně. O gól se postaral Luboš Cink, který dnes předvedl velmi kvalitní výkon. Při tomto gólu se neukvapil s vyhozením puku již na naší modré čáře a s pukem vyjel až do obranného pásma soupeře. Zde v překvapení všech nenahrál puk na našeho najíždějícího hráče, ale udělal kličku obránci a spoza něj vystřelil umístěnou střelu na bránu hostí. Brankář nestačil zareagovat a tak jsme mohli všichni zvednout radostí ruce nad hlavu a zakřičet si "gól" . A bylo opět vyrovnáno. Hned po dalších pěti minutách se nám podařil další obrat v utkání. Centr prvního útoku Milan Strádal vyvezl puk od naší modré a poněvadž se před ním otevřela obranná linie hostí, našlápl si mezi trio "zkoprnělých" hráčů týmu Drah. V poslední fázi útočné akce zakončil svůj výpad nechytatelnou střelou, na níž nestačil brankář soupeře vůbec zareagovat. Pěkná samostatná akce zakončila naši produktivní desetiminutovku. Od této chvíle však přepnul soupeř opět na vyšší stupeň a nenechával nás vůbec vydechnout. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Opět jsme k tomu přispěli i velkou měrou my. Při naší rozehrávce jsme udělali chybu a soupeř využil přečíslení naší obrany. Náš brankář mohl s gólem těžko něco dělat. Po opětovném vyrovnání nabrala hra ještě na obrátkách, do konce utkání se však již nic na skóre nezměnilo. Jak my, tak soupěř, který byl nyní více nebezpečnější, jsme se snažili otočit utkání ve svůj prospěch. Na obou stranách ledové plochy však stáli brankáři na svých místech.
Po konečném hvizdu utkání jsme do kabin odcházeli nakonec asi s větším  pocitem spokojenosti než tým HCF.

Resumé utkání:
Dnes jsme předvedli dobrý výkon, soupeř byl však možná o kousek lepší. Remíza však zápasu sluší, oba týmy sice chtěli vyhrát, nikomu však nebylo přáno. Naše předvedená hra nebyla sice zcela ideální, hokejově jsme však odehráli v letošním ročníku ML i daleko "horší" zápasy.

K hodnocení hráčů, nerad bych opět někoho vyzdvihoval, všichni odvedli dobrý výkon, ve většině zápasu převládala hlavně hokejová bojovnost nežli krása.


Další utkání sehrajeme s týmem SK Lavičky.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 692708
Měsíc: 12513
Den: 733