Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo EML 2009-10 : HC BORY - NHÚ 9:3 (0:5 kont.)

Podrobnosti z našeho prvního utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem HC Bory ze dne 27.9.2009 
V neděli 27.09.2009 v 19:00 hod jsme nastoupili k našemu prvnímu zápasu letošního  ročníku EML 2009-10.

Stejně tak, jak téměř před rokem, v úvodním zápase proti nám nastoupil tým HC Bory. Jak již bylo vícekrát napsáno, s tímto týmem se setkáváme v Městské lize VM již pár roků a tým Borů patří poslední sezóny k absolutní TOP špičce ML. V loňském ročníku skončil tým HC na celkovém třetím místě, když tedy "neobhájil" svoje umístění z předchozího ročníku, kdy zakončil sezónu dokonce místem druhým..
Do utkání nastupoval soupeř tedy s vizitkou jasného favorita zápasu.

S týmem HC Bory máme již nepříznivou bilanci, která vypadá takto (utkání ML 2:2, 2:1, 6:4, 3:1, 3:5, 5:9, 3:8, 1:13). 
Loňský ročník v EML jsme tedy odehráli utkání v poměrem skóre 3:8 a 1:13.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes jen na 2 kompletní formace. Bohužel omluvenky nám nedovolily hrát s více hráči:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Strádal Radek
Vacula Josef
Komínek David
Pokorný Pavel
2.Pětka
Požár Pavel
Necid Josef
Navrátil Michal
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A)
Náhradníci
Jelínek Jiří(omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Cink Lubomír (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HC BORY - NHÚ BALINKA 9:3 (6:2) - STATISTIKY - více zde

Do úvodního zápasu ročníku 09-10 jme nastoupili sice nekompletní, i tak jsme se však chtěli předvést v dobrém světle a soupeře co nejvíce "potrápit".

Hned po úvodním buly jsme snažili aktivně hrát. I soupeř se nechtěl nechat "zahanbit" a dokazoval, že z hokejového umu nic neztratil a všichni  hráči si s pukem velmi dobře rozumí.
Na první gól v zápase se nemuselo ani dlouho čekat, to běžela třetí minuta utkání a naše první  útočné komando úřadovalo.  Po výměně puku v našem útočném pásmu mezi Davidem a Pepíkem, dostal náš Pokec nahrávku před bránu jak na podnose. V těchto situacích  se Pavel nemýlí, přesná střela k tyčce, bez nároku brankáře a tak jsme se dostali překvapivě do vedení.
Gól domácí tým HC nezaskočil, "boráci" předváděli rychlou nátlakovou hru a stále více se tlačili před naši svatyni. Obrat ve skóre přišel v rozmezí dvou minut a to v šesté a sedmé minutě. Tým HC se ještě více uklidnil a v těchto momentech nás ještě více přišpendlil před naši branku. My jsme spíš vyráželi do protiútoků, avšak bezvýsledně. V následující desetiminutovce jsme sice přežili oslabení, i tak jsme však nezabránili dalším gólům za zády našeho velmi dobře chytajícího Karla. Opět to byla dvouminutovka, nyní minuta 20. a 21., dva nechytatelné nájezdy. Za tohoto stavu se utkání trochu vyrovnalo a tak i my jsme vícekrát zahrozili. Náš gól se nám podařilo vstřelit v 21. minutě, to byla na ledě druhá formace. Z našeho pásma nahrával Pajin na Míšu, který posunul puk do středu na rozjetého Mildu. Ten najel do útočného pásma a vystřelil svůj projektil pod horní tyčku, brankář domácích nestačil včas zareagovat. Opět to vypadalo trochu lépe a hlavně byl zápas ještě stále hratelný. Do konce půle jsme však ještě inkasovali, to o dalších deset minut později, takže nakonec jsme do šaten odcházeli za i docela nepříznivého stavu 2:6.
 
O přestávce jsme se v kabině hlavně povzbuzovali, přece jen jsme neměli ve druhé půlce zápasu co ztratit.
Do druhé půle jsme vlétli mnohem aktivněji, než se dalo předpokládat. Zatlačili jsme domácí do obranného pásma a hned ve třetí minutě se nám podařilo opět dokonce snížit a to na 3:6. Byla u toho nyní první formace, jen střelec a nahrávači se prohodili. Nyní nahrával Pokec s Pepíkem a zakončoval David. Opět pěkná kombinační akce, bylo vidět, že jejich souhra jim dnes dobře "klapala".
Další gól v domácí síti mohl utkání ještě zdramatizovat, to se však nestalo. Byli jsme to my, kdo nakonec inkasoval, to běžely minuty 50., 51, a 59. a  skóre narostlo na jednoznačných 3:9. Góly do naší branky padly opět po přečíslení  soupeřem, my jsme bohužel v těchto fázích již hokejově nestačili. Aby nebylo všemu konec, tak se zranil ještě dost nepříjemně David, kterému tímto přejeme hlavně brzké uzdravení a pohodu. Utkání se po přerušení nakonec ještě nějak dohrálo, to však už alespoň z naší strany o nic nešlo, naše mysl byla úplně někde "jinde" a byli jsme rádi, že už je konec.
 
Utkání bylo kontumováno na 0:5 ve prospěch NHÚ z důvodu nepovoleného startu 2 hráčů týmu HC Bory.

Resumé utkání:
Jednoduše řečeno, soupeř byl lepší, hokejovější a vítězství si po právu zasloužil.
My jsme nesehráli také špatný zápas, týmu Borů je však se svým hokejovým umem o "level" výše.
Dnes jsme byli rádi, aby nakonec ty naše zranění (David, Milda a Pepík) hlavně dobře dopadla a naše marodka se tak výrazně nerozrostla. Takže všem hlavně brzké uzdravení, zdraví je to nejdůležitější.

A příště jdeme na tým SK Omega, tedy další soupeř z první pětky minulého ročníku.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 689616
Měsíc: 12763
Den: 447