Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo ML 2008-09 : HC BORY - NHÚ 8:3

Podrobnosti z našeho prvního utkání v ML ročníku 2008 - 09 s týmem HC Bory ze dne 21.9.2008
V neděli 21.09.2008 ve 07:30 hod jsme zahájili účast v ML ročníku 2008-09 naším prvním zápasem.

V tomto úvodním kole nás čekal zápas s týmem HC Bory. S tímto týmem se setkáváme v Městské lize VM již pár roků, a přestože jsme poslední zápas prohráli 5:9, naše celková bilance je stále příznivější.
Tým Borů je jeden z týmů, který patří do TOP špičky ML, v loňském ročníku skončil na celkovém druhém místě.
Do utkání nastupoval soupeř tedy s vizitkou jasného favorita zápasu, je však samozřejmé, že i tak jsme nechtěli prodat naši kůži lacino.

S týmem HC Bory máme tedy stále příznivou bilanci, která vypadá takto (utkání ML 2:2, 2:1, 6:4, 3:1, 3:5, 5:9). 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes ze začátku na 2 kompletní formace (v záloze s jedním hráčem). Bohužel omluvenky nám nedovolily hrát na tři formace:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Krejska Bořivoj
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
Necid Josef
Navrátil Michal
Strádal Radek (A)
Strádal Milan (A)
Náhradníci
Jelínek Jiří(stopka)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Cink Lubomír(omluven)
Burian Michal (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HC BORY - NHÚ BALINKA 8:3 (5:1) - STATISTIKY - více zde

Do dnešního zápasu jsme nastoupili sice nekompletní, i tak jsme se však chtěli předvést v dobrém světle a soupeře co nejvíce "potrápit".

Hned po úvodním buly jsme snažili aktivně hrát, bohužel se nám to nevyplatilo. Naši šanci z první minuty zastavil brankář hostí a z následného protiútoku jsme již prohrávali. To byla pro nás docela "sprcha", z které jsme se nemohli delší dobu dostat. Soupeř nás zatlačil do našeho pásma a šance před naší bránou stále přibývaly. V těchto těžkých chvílích nás podržel náš brankář Karel B., díky kterému skóre ve prospěch soupeře více nenarůstalo. Hráči Borů jsou velmi dobře individuálně vybaveni a tak jsme byli také velmi často vylučováni, což nás samozřejmě stále drželo většinou jen v defenzivní činnosti.  Postupně jsme se však začali také osmělovat, před bránou Borů jsme si vytvořili několik závarů. I soupeř si občas pomáhal nedovolenými zákroky a tak se nám naskytla dokonce i přesilová hra pět na tři. Tu jsme bohužel nevyužili, za to tým z Borů stejnou nabídkou nepohrdl. Již další, v pořadí třetí gól jsme dostali při hře pět na pět. Teprve poté se nám podařilo snížit. Po našem zdárně skončeném oslabení, se zmocnil puku v našem obranném pásmu Michal Navrátil a adresoval svoji přihrávku či nahození na rozjetého Pavla Pokorného, který zrovna naskočil na led z trestné lavice. Pokec se při nájezdech většinou nemýlí, o čemž se přesvědčil i brankář soupeře. Na brilatně povedený blafák neměl žádný nárok. Do konce první půle jsme ještě dvakrát inkasovali a to při standartním počtu hráčů na ledě. Tým Borů měl stále převahu, kterou se nám více či méně dařilo průběžně eliminovat.
O přestávce v naší kabině padly spíše povzbudivá slova, přece jen jsme neměli ve druhé půlce zápasu co ztratit. Takticky jsme nic neměnili, čekali jsme na další vývoj utkání. Pokud jsme byli v první půli často vylučovaní, ve druhé půlce to platilo dvojnásob. Přes polovinu herní doby jsme odehráli v menším počtu hráčů na ledě, což mělo určitě vliv na celkovou rozháranost naší hry. Nutno však podotknout, že i přesto snesl náš výkon konečně známku vyšší herní kvality. Zápas se nám podařilo zkorigovat při naší přesilové hře, kdy náš "bývalý centr" Milan Strádal zaměstnaný nyní na levém křídle vybídl ideální přihrávkou Michala N., pro něhož již bylo lahůdkou zavěsit pod víko a připsat si tak dnes již druhý bod do kanadského bodování. Soupeř se však nenechal zaskočit a kontroval při dvou přesilových hrách, skóre tedy opět narostlo. My jsem ještě přidali další branku, opět nahrával Milan S., nyní na Pavla Pokece. Ten se řítil do dalšího samostatného nájezdu a opět potvrdil své kvality. Poslední gól utkání jsme dostali při hře pět na pět a soupeř si pojistil svou výhru rozdílovým skórem o pět branek. Nic na tom nezměnila ani naše poslední akce prvního útoku, kdy výbornou souhru zakončil Pepík V., pro naši smůlu, jen do břevna hostující brány. A to už byl konec, oba týmy si popřály vše nejlepší do dalších utkání a nakonec odcházeli do kabin poměrně spokojeni.  
 
Resumé utkání:
Tak jak bylo v naší kabině s povzdechem řečeno, "soupeři jsme vnutili naši hru a nic víc mu nedovolili". Bohužel naše hra v tomto případě znamenala, že jsme neopouštěli po většinu utkání naše obranné pásmo a soupeř nám diktoval svoji útočnou hru.
I tak si však myslím, že náš výkon nebyl určitě špatný a uvidíme příště. Přece jen bych kvality týmu z Borů, alespoň dle dnešního dojmu, řadil docela vysoko.
Co se týče našich hráčů, i přes prohru patří pochvala všem, od brankáře až po útočníky. Musím vyzdvihnout naše dnešní gólové akce, včetně jejich všech aktérů (viz. výše).

A příště jdeme na tým Březky, tedy další soupeř z první pětky minulého ročníku.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 3
Celkem: 690281
Měsíc: 12650
Den: 481