Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo PLAY-OUT EML 2009-10 : NHÚ - EUROBAGGING VM 1:5

Podrobnosti z našeho 1.kola Play-out EML ročníku 2009 - 10 s týmem Eurobagging VM ze dne 28.2.2010. 
V neděli 28.2.2010 v podvečerních hodinách jsme nastoupili do velkomeziříčské arény k našemu prvnímu zápasu letošního PLAY-OUT o umístění na 7.-11.místě Extraligy ML 2009-10.

V tomto zápase nás čekal zápas s týmem Eurobagging VM, tedy již třetí letošní zápas.
Tým Eurobaggingu skončil po základní části těsně za námi v ligové tabulce, tedy na 10.místě s počtem 8 bodů a se skórem 47:131.
S týmem Eurobaggingu máme stále negativní bilanci a statisticky vypadá  takto :1:4, 2:4, 1:5, 3:7, 1:3, 1:2, 4:5, 2:3, 4:4, 1:3, 8:4, 2:5..
Letošním prvním zápasem jsme tedy prolomily letitou šňůru porážek a vyhráli jsme 8:4, v druhém zápase jsme však prohráli 2:5.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes opět téměř kompletní sestava.
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef 
Strádal Radek (A)
Navrátil Michal
Komínek David
Krejska Bořivoj
2.Pětka
Pokorný Pavel
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
3.Útok
Cink Lubomír
Požár Pavel
Jelínek Jiří

Náhradníci
Kubát Petr (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek (omluven)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : EUROBAGGING VM 1:5 (1:2) - STATISTIKY - více zde

Do dnešního prvního zápasu nadstavbové části jsme vstupovali s velkým odhodláním potvrdit velice dobrý výkon z posledního zápasu základní části. Dnešním soupeřem nám byl tým Eurobaggingu, s kterým jsme měli letos vyrovnanou bilanci. Vzhledem k ofenzivní síle soupeře jsme sestavu postavili defenzivně, s tím, že se budeme spoléhat na rychlé kontry s vydatnou podporou obránců.

Od první minuty se hrál velice svižný hokej, ve kterém však překvapivě bruslařsky měli navrch hráči soupeře. Proto i první šance zápasu se rodily především u naší branky. Držel nás však výbornými zákroky Karel. V sedmé minutě jsme však byli potrestáni za pasivitu a stav utkání se měnil v náš neprospěch. Chybou ve středním pásmu jsme dali soupeři šanci k přečíslení, které soupeř potrestal, karel v brance neměl šanci, 0:1. I v dalším průběhu jsme se stále nemohli dostat do tempa. To navíc umocnily i přesilovky soupeře. Při jedné z nich jsme však paradoxně dostali šanci ke srovnání my. MišaN napadáním soupeře donutil protihráče k chybě a nekompromisní ranou překonal soupeřova gólmana. Velice lehce jsme tak srovnali stav utkání v 16minutě na 1:1. Po tomto gólu se obraz hry přece jen změnil, utkání se vyrovnalo a hra se odbývala především ve středním pásmu. Šancí bylo pomálu a ve většině případů se jednalo o šance soupeře, kdy jsme mohli děkovat především Karlovi. Ke konci první půle jsme se nechali několikrát zbytečně vyloučit a tlak soupeře se opět zvyšoval. Těsně před odchodem do kabin jsme už nedokázali soupeřově přesilové hře zabránit a po ťukecu v našem obranném pásmu jsme inkasovali podruhé. Běžela 39minuta zápasu, stav 1:2 a zápas dospěl do své poloviny.

V kabině jsme se rozhodli ke změně způsobu hry, dopředu se nám moc nedařilo, i když v obranná fáze byla vynikající, bylo třeba něco změnit. Pavel se tedy vytáhl dopředu a Bořek se vrátil na svůj typický post.

Na soupeře jsme chtěli ihned vlétnout, první zádrhel však nastal ještě před úvodním buly. Rozhodčí nekompromisně trval na odpykání zbylého trestu našeho hráče na trestné lavici. Marné bylo naše vysvětlování, že inkasovaným gólem v závěru první půle se trest smazal. Pod hrozbou dalšího trestu nám nezbylo, než aby si bořek svůj trest jel odpykat podruhé. Na trestné lavici však nepobyl dlouho, záhy jsme lovili puk ze své sítě. Vinou vyšší vůle jsme inkasovali potřetí již v 41minutě utkání. Tento gól naše nabuzení do druhé půle utlumil a tak jsme horko těžko dostávali zpět do hry. Za zmínku stojí, že za dalších pět minut se rozhodčí přijel omluvit za svůj zkrat, který mu potvrdili i hráči soupeře, výsledek na hřišti však zůstal nezměněn. Od desáté minuty druhé půle jsme konečně začali vystrkovat i růžky my, a tak i brankář soupeře se musel ve své brance začít ohánět. Tento náš částečný tlak umocňovali i přesilové hry, které jsme však nepřesnou hrou nedokázali zúročit. A tak přišel trest, brejk soupeře a 4gól v naší síti. Tímto gólem v 64minutě nás soupeř prakticky poslal do kolen. Bylo jasné, že dnešní zápas nám nevyšel a soupeř nás v rozhodujících pasážích zápasu přebruslil. To navíc umocnil i pátý gól v naší síti, který už nic neřešil, ale přesto jsme zbytečně po chybě opět inkasovali. V 73minutě jsme prohrávali již 1:5. Do konce zápasu se nám opět nepodařilo stav snížit, k tomu nedopomohla další přesilová hra, a tak zápas dospěl do svého závěru. Bohužel ani změna v systému rozestavení kýžený efekt nepřinesla.

MM.


 

Resumé utkání:

Závěrem musím dodat, že tentokrát jsme na soupeře neměli. Hrubá chyba rozhodčích ovlivnila průběh zápasu jen částečně a s jedním gólem se stejně nevyhrává. Nezbývá než do dalších zápasů se pokusit rapidně zlepšit výkon všech.




A příště nás čeká tým Horních Heřmanic.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 12
Celkem: 692014
Měsíc: 12050
Den: 485