Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo PO EML 2008-09: EUROBAGGING VM - NHÚ 3:1

Podrobnosti z našeho prvního utkání play-out části EML 2008 - 09 proti týmu Eurobagging ze dne 22.2.2009 
V neděli 22.02.2009 jsme ve večerních hodinách nastoupili do velkomeziříčské arény k našemu prvnímu zápasu play-out Extraligy ML 2008-09 skupiny týmů o celkové 7-12.místo.

V tomto 1.kole PO nás čekal zápas s týmem Eurobagging VM.
Tým Eurobaggingu se po základní části umístil na osmém místě s dostatečným náskokem před ostatními pronásledovateli. Nyní se však body nulují a začíná se od znova, to však neměnilo nic na tom, že jsme nenastupovali do utkání v roli favorita. 

S týmem Eurobaggingu máme stále negativní bilanci (1:4, 2:4, 1:5, 3:7, 1:3, 1:2, 4:5, 2:3, 4:4, 2:3), odešli jsme tedy většinou poraženi!!!. I naše letošní bilance není úplně příznivá (4:4, 2:3).

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, hlavně obrana hrála v nekompletní sestavě.
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef 
Strádal Radek (A)
Jaša Vlastimil
Pokorný Pavel
Vacula Josef
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)

Navrátil Michal
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A) 
3.Útok
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Krejska Bořivoj (omluven)
Požár Pavel (omluven)
Burian Michal (ukončení sezóny)
Kubát Petr (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

EUROBAGGING : NHÚ BALINKA 3:1 (1:0) - STATISTIKY - více zde

Prakticky tímto zápasem se pro nás začala rozhodující část letošní sezóny. Bohužel těsně před začátkem utkání jsme museli řešit změny v sestavě z důvodu absencí na poslední chvíli. Proto jsme rozhodli zahájit utkání s taktikou na tři beky a komplet tři útoky. Vzhledem k tomuto faktu jsme museli roztrhnout náš nejúdernější útok. I přesto jsme si na soupeře, s kterým jsme letos odehráli dvě vyrovnané utkání, věřili. Vedl nás k tomu i velmi solidní výkon z posledního utkání základní části.
Od začátku zápasu se hrálo ve velice svižném tempu, šance se střídali na obou stranách a brankáři se měli co činit. Jak je již pravidlem z poslední doby, opět jsme obdrželi první gól utkání. V šestnácté minutě se soupeři podařilo po pohledné kombinaci vsítit, jak se později ukázalo,  jediný gól první půle. Naše šance se bohužel míjeli účinkem a výborného gólmana soupeře se nám nedařilo překonat.
O přestávce utkání jsme změnili taktiku, posílili jsme obranu, která byla dnes velmi vytížená a v útoku jsme přeskupili řady s využitím dvou centrů pro tři útoky. Hned od začátku druhé půle jsme vstupovali na led s možností přesilové hry. Soupeře jsme zatlačili, ale několik výborných šancí jsme nezúročili. Prakticky po návratu vyloučeného hráče se soupeři podařil brejk a rozdíl v zápase narostl v náš neprospěch, to běžela 44minuta utkání. Tato událost vynutila další změnu v naší taktice a vrátili jsme se k rozestavení tří komplet útoků a tří beků. Soupeře jsme zatlačili do obranného pásma a dařilo se nám vytvářet spoustu šancí, bohužel soupeřova klec byla dnes pro nás zakletá. A tak se opět potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. V šedesáté šesté minutě se soupeři po vhazování v našem obranném pásmu z nenápadné akce po vhazování podařilo vstřelit třetí gól do naší sítě. Plachtící puk skončil k překvapení všech v naší síti, soupeřovi útočníci výborně zaclonili výhled před naší brankou. Vypadalo to s námi nedobře. Naštěstí hned o dvě minuty později se po vynikající samostatné akci po nahrávce Radasa S. řítil sám na branku Jara M.. Ten si s těmito akcemi dokáže poradit a tak chladnokrevně soupeřova brankáře blafákem pokořil. To běžela 65 minuta utkání. Tímto gólem se nám dostalo povzbuzení. Prakticky po celý zbytek utkání jsme do soupeře bušili, vytvářeli si přehršel šancí, avšak i stoprocentní šance, kdy puk několikrát létal po brankové čáře gólem neskončili. Ke konci zápasu se začala hra kouskovat vyloučeními na obou stranách, což soupeři vyhovovalo a nás bohužel vyvádělo z tempa. Utkání se tedy skončilo v náš neprospěch stavem 1:3. Opět jsme doplatili na prachmizernou koncovku. Ale hokej se hraje na góly, a proto nezbývá nic jiného, než soupeři pogratulovat.       
 
Resumé utkání:

Pozitivum pro další zápasy je určitě výkon celé obranné trojice. Každopádně je nutné zapracovat na koncovce, kde se opět potvrdilo, proč jsme tým s nejméně vstřelenými góly z celé extraligy MHL. Bohužel i dnes jsme do utkání nemohli nastoupit komplet, což byl další mínus.

Pochvalu si přesto zaslouží Bořek s Pajinem, kteří i když se nemohli utkání účastnit na ledě, alespoň vydatně podporovali tým z lavičky. K zamýšlení je další neúčast našeho nového „kouče“, ale jsou určitě důležitější věci než hokej.




A příště nás čeká tým Horních Heřmanic.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 689780
Měsíc: 12724
Den: 316