Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.kolo PO ML 2012-13 : HC TASOV - NHÚ 4:6

Náš letošní 13. zápas v ML 2012-13.

V neděli 30.12.2012 v podvečera Silvestra jsme začali další zápas ML, tentokrát již 2.kola play out ML.
 
V tomto kole nás čekal zápas s týmem HC Tasov. Tento tým patří ke stálým účastníkům městské ligy ve VM a každým rokem jde po krůčcích směrem nahoru.
Dnešním utkáním se setkávali soupeři, kteří šli do play out z prvních dvou nepostupových míst po základní části, tedy 17. a 18.příčka.

S týmem HC Tasov máme nepříznivou bilanci, která vypadá takto (PÚ 3:4, 3:3) (utkání ML 6:2, 4:5, 1:1, 1:2, 1:1, 1:4, 3:6).
 
Naše první letošní utkání z před třech týdnů jsme prohráli 3:6

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Brankář
Benáček Karel
1.Pětka
Kubát Petr
Strádal Milan (C)
Vacula Josef
Hlaváč Lubomír
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
---
---
Jaša Vlastimil
Navrátil Michal
Jelínek Jiří
Náhradníci
Mucha Miroslav (omluven)
Požár Pavel (omluven)
Strádal Radek, Necid Josef (omluven, zranění)
Komínek David (omluven)
 Cink Lubomír (zranění)
 Novotný Radek (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HC TASOV - NHÚ BALINKA 4:6 (0:5) - STATISTIKY - více zde 

Do dnešního zápasu jsme nastoupili v nekompletní sestavě, nakonec avšak aspoň v osmi hráčích do pole a tak jsme zvolili riskantní variantu na stálé dva obránce a dva útoky (podle hry a výsledku se tato varianta určitě vyplatila). Na led musel dnes i Vlastík J., který tak naskočil po dlouhé době hokejové nečinnosti do hry. Soupeř z Tasova na tom nebyl o mnoho lépe a tak se na ledě objevilo v poli na začátku utkání jen osm hráčů NHÚ proti devíti hráčům týmu HC. To však nevadilo divákům, kteří se sešli dnes v hojném počtu.


V úvodu utkání na sebe oba týmy vlétly a odehrával se vyrovnaný souboj na ledě. Čekalo se na první gól, šance se sice rodily, ale brankáři obou týmu drželi čistá konta. Když to vypadalo, že tým HC si začíná vytvářet mírnou převahu na ledě, skórovali jsme. To si ve středním pásmu vyměnil puk Jirka s Pepíkem, který si to namašíroval až před brankáře domácích a střelou nad ledem nedal tasovákům šanci. Tento gól nás povzbudil a začali jsme hrát ještě ve vyšším tempu. Přibližně v 16.minutě našel kapitám Milda svojí kolmicí až z našeho obranného pásma najetého opět Pepíka na červené a bylo to o dva góly. Pepík zakončil svůj nájezd střelou nad lapačku brankáře. Na ledě byl vyrovnaný souboj, i když nyní jsme měli těch šancí o trochu více a také jsme je využívali. V 21.minutě jsme vybojovali útočné pásmo. Lubišák vyhrál vhazování, předal za sebe na Míšu N., jeho střelu stačil brankář domácích ještě vyrazit, ale hattricková dorážka již byla pro Pepíka snadným soustem. Stav 0:3 pro domácí byl zralý na ručník a tak jsme ihned přidali ještě čtvrtý gól. To vyhrál buly Lubišák a nahrál na levé křídlo Jarovi. Ten jej sice zcela nezachytil, alespoň však stačil zbrzdit domácí a tečovat rozehrávku obránce, puk se dostal k Pepíkovi a ten našel Míšu N. No a jeho zakončení bylo již třešničkou na "dortu". Napadání obránců soupeře dělalo týmu HC problémy, což dokumentoval i tento čtvrtý vstřelený gól. Do konce první půle se opět činili brankáři a drželi svá konta "čistá". Těsně před vypršením první půle si našlápl Míša N. a mířil si to na brankáře domácích. Svoji akci sice dokončil, ale byl při tom popíchnut či držen hokejkou. Dle hokejových pravidel se jedná o trest a tedy trestné střílení. A tak Michal dostal reparát, svůj druhý nájezd nyní využil skvělým blafákem do bekhendu. Stav 5:0 pro nás po první půli byl možná až příliš krutý výsledek pro soupeře z Tasova, my jsme šli však skóre a vedení hodně naproti.

V kabině jsme se snažili týmově povzbudit, jednoznačné skóre sice vypadalo hodně nadějně, ale určitě jsme počítali s faktem, že nám budou hodně ubývat síly (hra s obránci bez střídání byla hodně vysilující). Stav 5:0 jsme se snažili držet hodně dlouhou dobu, byl to soupeř, kdo musel útočit. V 50.minutě jsme bohužel nevyužili nabídnoutou přesilovou hru, navíc jsme inkasovali po brejku první gól. V 56.minutě to bylo již 5:2, to jsme v útočném pásmu ztratili buly a zase rychlý kontr domácích. Pak jsme se uklidnili a hru na ledě vyrovnali. Postupem času už to vypadalo, že se soupeř na více nezmůže, chyba "lávky". V 72.minutě jsme inkasovali opět po rychlém brejku domácích a bylo to 5:3. Ještě předtím jsme stáhli hru na pět útočníků a do obrany šel vypomoct Míša, obrana už byla hodně přetížená. Po inkasovaném gólu jsme si vzali oddechový čas na uklidnění hry. Bohužel hned poté jsme byli vyloučeni za vyhozený puk a soupeř na nás vyrukoval přesilovkou 6:4. S vypětím všel sil a umění našeho Káji jsme udrželi stejný stav až do 77.minuty. Pak jsme dokonce navýšili skóre. To vyhrál buly opět Lubišák, přiklepl za sebe Mildovi a ten střelou po ledě prostřelil vše před sebou. Stav 6:3 vypadal nadějně, do konce zápasu jsme inkasovali ještě jeden gól v 78.minutě střelou od modré, tento gól však již nic neřešil. A to už byl konec a nakonec naše děkovačka pro fanynky.


Resumé utkání:

Utkání ukázalo, že hra s nižším počtem hráčů nemusí vždy ublížit, dnes si všichni hráči sáhli na dno a dokázali vybojovat výborný výsledek. I hra Tasova nesla vysokou známku kvality, my jsme si šli pro vítězství úporněji.
 
K jednotlivcům, opět obrana Milda s Peťou, z útoku určitě Míša, Pepík a Lubišák, navíc pochvala pro Vlastíka, po tak dlouhé době bez ledu se určitě neztratil.
 

 
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 690367
Měsíc: 12652
Den: 519