Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.kolo EML 2008-09 : NHÚ - SK LAVIČKY 4:3

Podrobnosti z našeho utkání 20.kola EML 2008 - 09 s týmem SK Lavičky ze dne 1.2.2009 
V neděli 1.2.2009 v odpoledních hodinách jsme nastoupili na led velkomeziříčíské arény k dalšímu zápasu EML, tentokrát nás čekalo již dvacáté soutěžní utkání letošního ročníku.

Tým, který s námi vyjel na led, patří zeměpisně téměř k VM, jedná se o mužstvo SK Lavičky (dříve Lexikon). S tímto týmem se na ledových kluzištích setkáváme dlouhodobě, poslední zápasy se týkají však výhradně městské ligy.
Tým SK Lavičky se pohybuje v tabulce extraligy na rozhraní první a druhé šestky letošního ročníku EML. Bilance hráčů Laviček je pozitivní z hlediska výher/remíz/proher (10/2/7) se skórem 79:75.

Celkově z našich vzájemných zápasů máme s tímto týmem bilanci stále příznivou, výsledkově to vypadalo prozatím takto PÚ (5:3, 11:4, 3:6, 9:7, 6:4, 5:6, 9:4, 2:1, 6:3, 5:8, 10:1, 14:4), ML (2:3, 1:5, 5:1, 9:1, 3:2, 6:3, 0:9, 2:5). Celkově jsme tedy ve dvaceti zápasech odešli jen sedmkrát poraženi, i když také ve dvou posledních vzájemných zápasech.


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, na tři útočné formace (ne zcela zaplněné) a dvě obrany.
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Požár Pavel
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Krejska Bořivoj
Navrátil Michal
Strádal Radek
Mucha Jaromír (A)

3.útok
Cink Lubomír

Jelínek Jiří
Náhradníci
Kubát Petr (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Burian Michal (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SK LAVIČKY 4:3 (1:2) - STATISTIKY - více zde 

K dalšímu utkání městské ligy jsme nastoupili v sestavě na tři útoky a dvě obrany, a i když jsme nebyli favorité utkání, chtěli jsme soupeře, proti kterému se nám ne vždy zcela daří, minimálně potrápit.
Úvodnímu buly utkání a téměř celému zápasu přihlížel pro NHÚ netypicky vysoký počet diváků. Do ochozů se přišlo podívat přibližně 25 zvědavců, kteří zde však byli hlavně patrně kvůli dnes hostujícímu týmu, to nám však nevadilo a možná i publikum nás nabudilo k dobrému výkonu v dnešním utkání. 

Úvod utkání se nesl v mírné režii týmu Laviček. Tým SK chtěl utkání patrně co nejdříve rozhodnout a zasadit nám tak rozhodující úder hned v počátku utkání. My jsme však úvodní nápor soupeře "přežili" a sami jsme dokonce kontrovali. To naše druhá lajna založila v páté minutě zápasu rychlý protiútok po ose Jara Mucha, Radek Strádal, jehož nezištná přihrávka na křídlo našla v tandemu rozjetého Michala Navrátila. A Míša si již věděl s nabídnutou šancí rady, svým projektilem dal hostujícímu brankáři pramálo šancí zasáhnout. Síťka se tedy  rozvlnila a na našich tvářích i ústech byla vidět velká radost. V tuto chvíli jsme soupeře lehce "opařili" a herně jsme utkání vyrovnali. Netrvalo však dlouho, tým SK se vzpamatoval a opět začal "kousat". V naší bráně však stál jistý Karel Benáček, který nás v těchto chvílích vícekrát perfektně podržel. Herně jsme se tedy drželi, gólu v naší síti jsme však v dalším průběhu zápasu nakonec zabránit nestačili. To běžela přibližně patnáctá minuta utkání a tým Laviček nás zamkl v našem obranném pásmu. Po vyšachování našich hráčů naše poslední distance v bráně Karel neměl žádnou šanci. Bylo vyrovnáno a začínalo se, jak se říká, opět od nuly. Od přibližně dvacáté minuty začala na ledě vidět mírná převaha hostujících Laviček. Rychlé výpady nejúdernější formace hostů do naší obrany nám dělali největší starosti, nutno však podotknout, že vždy jsme zatáhli obrannou uzdu včas a tak jsme v dalších minutách hráli stále otevřenou partii. Další gól však padl do naší sítě, to běžela přibližně 31 minuta utkání a jeden z hráčů stojících "za bukem" ujel našim obráncům. Záchranná brzda přišla pozdě a tak po faulu na ujíždějícího hráče přišlo na řadu trestné střílení (těžko říct zda oprávněné, hráč po faulu ještě svoji šanci dokončil). Od toho jsou zde však bez diskuzí rozhodčí, bylo tedy odpískáno trestné střílení, které nakonec sám postižený hráč proměnil. Do konce první půle utkání se již nic výsledkově nezměnilo a to i přesto, že šance byly na obou stranách ledové plochy.    

V šatně jsme se povzbudili, herně jsme na tom nebyli tak špatně, abychom nemohli při troše štěstí zápas otočit na naši stranu. Udělali jsme dopředu avizované změny v sestavě, Michal N. a Pavel P. se posunuli na střed svých formací,  původní centři se naopak posunuli na křídla.
V úvodních minutách druhé půle se herní průběh zápasu nezměnil. Tým SK Lavičky měl na ledě mírnou převahu, za pomocí našeho Karla však bez větších gólových úspěchů. My jsme se snažili v co největší míře útočit, převážně jsme však hráli na rychlé kontry. Na další gól jsme si museli počkat téměř až do 50.minuty utkání, to jsme se usadili v hostujícím obranném pásmu, bohužel bez úspěchu, za to rychlý kontr týmu SK jsme nespacifikovali a byl z toho gól v naší síti. O zdramatizování zápasu jsme se postarali o tři minuty později, kdy se nám podařilo využít přesilovou hru. To Michal N. nahrával zpět před branku na Jirku Jelinka, který svým dloubákem z pravého křídla překvapil brankáře hostí. A opět jsme byli ve hře. Další fáze zápasu pokračovala herně vyrovnaně bez gólového vyústění za přispění obou gólmanů až do téměř 73. minuty zápasu. To se nám podařilo vyrovnat. Naše první lajna se předvedla, Pepík Vacula vybojoval téměř ztracený puk, nahrál Milanovi Strádalovi a ten "napravil" konečně umístěnou střelou dnešní "svoje nevyužité příležitosti". Samozřejmě velká pochvala. Tým Laviček byl zcela zjevně "opařen" a tak se ani nikdo z přítomných nemohl divit, že jsme utkání dokonce otočili na svoji stranu. Dvě minuty po vyrovnávacím gólu skóroval po nahrávce spoza brány od Milana S. opět Michal N. a završil tak velmi dobrý a pochvalný výkon obou zmíněných hráčů. To bylo radosti, do konce však ještě zbývalo pět minut. Gól jsme však už nedostali, soupeře jsme už téměř k ničemu nepustili a zápas tak překvapivě dovedli do vítězného konce. Tým Laviček měl zjevně z prohry pramálo radosti, naše výhra mu zkomplikovala posun v tabulce do první šestice. 

Resumé utkání:
Náš tým dnes předvedl velmi dobrý výkon. Díky naší bojovnosti a snad i toho štěstíčka, které nám mnohdy chybělo, jsme drželi ze soupeřem tři čtvrtiny zápasu vyrovnanou partii, kterou jsme nakonec zakončili úchvatným koncem v náš prospěch.
K hodnocení hráčů, těžko někoho vyzdvihovat, dnes si zaslouží uznání všichni. Pokud bych však i tak měl někoho zmínit, tak ke dvěma výše již uvedeným hráčům bych ještě přiřadil naši brankářskou stálici Karla.

A příště zápas s týmem SK Vídeň.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 689636
Měsíc: 12751
Den: 419