Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.kolo ML 2007-08 : NHÚ - SK LAVIČKY 6:3

Podrobnosti z našeho utkání 20.kola ML 2007 - 08 s týmem SK Lavičky ze dne 19.1.2008
V sobotu 19.1.2008 v přívětivých 9:15 hod jsme začali další zápas ML, tentokrát již předposledního 20.kola základní části 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto 20.kole nás čekal zápas s týmem SK Lavičky. S tímto týmem se na ledových kluzištích jak ve VM, tak ve Velké Bíteši setkáváme již velmi dlouho. Dříve tento tým působil pod názvem SK Lexikon.
Tým SK Lavičky má v letošním ročníku ML pozitivní bilanci, patří mu velmi dobrá osmá příčka se skórem 77:55 a dvacetičtyřmi body po devatenácti odehraných kolech.

Celkově z našich vzájemných zápasů máme s tímto týmem bilanci příznivou, výsledkově to vypadalo prozatím takto PÚ (5:3, 11:4, 3:6, 9:7, 6:4, 5:6, 9:4, 2:1, 6:3, 5:8, 10:1, 14:4), ML (2:3, 1:5, 5:1, 9:1, 3:2). Celkově jsme tedy v sedmácti zápasech odešli jen čtyřikrát poraženi.

Dnešním zápasem jsme si bilanci ještě vylepšili.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes "jen" na 2 formace:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Požár Pavel
Pokorný Pavel
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Jaša Vlastimil
Novotný Radek
Cink Lubomír

Náhradníci
Jelínek Jiří (stopka)
Kubát Petr (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Strádal Radek (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SK LAVIČKY 6:3 (3:0) - STATISTIKY - více zde 

Na zápas, který začínal v dopoledních sobotních hodinách jsme se všichni těšili, s týmem SK Lavičky jsme již vícekrát odehráli hokejově velmi dobré a hlavně většinou vítězné zápasy. V letošním ročníku ML je však papírově soupeř na tom lépe a tak jsme do utkání vstupovali s pocitem, že dnes nemáme co ztratit, maximálně můžeme překvapit.

Naše taktika do úvodu zápasu byla jednoznačná, vycházet ze zabezpečené obrany a co nejvíce znepříjemňovat soupeři hru a rozehrávku napadáním už od středního pásma. Hned po úvodním buly se na nás však tým z Laviček "vrhl" a uzamkl nás do naší třetiny. Tento průběh trval celých deset minut, v této době jsme se nezmohli navíc, než-li vyhazovat puk z naší třetiny a úspěšně bránit prostor před naší bránou. Na útočení nám síly v úvodu nezbyly, byli jsme rádi, že jsme vůbec neinkasovali ten nějaký gól. Hra však pokračovala dále, deset minut uteklo a my jsme začali hru na ledě vyrovnávat. Podařilo se nám dokonce vstřelit první gól utkání, který průběh zápasu otočil. Při buly před brankářem hostů odehrál náš centr první lajny Milan Strádal puk směrem vlevo, kde našel své levé křídlo Jardu Muchu, který z první vystřelil. Střela se mu sice úplně nevyvedla, avšak skákavý puk zaskočil u tyčky brankáře hostů, v překvapení všech to byl gól. Tato úvodní trefa zápasu nás uklidnila a navíc povzbudila tak, že v následujícím čase první půle byla hra již vyrovnaná, možná jsme byli i nepatrně lepší než soupeř. Z naší aktivní hry vyplynuly i další góly v síti soupeře. Nejdříve se trefil náš navrátilec ze studijních povinností Pavel Pokorný, jehož perfektně uvolnil náš nejproduktivnější hráč Pepík Vacula. Uzamkli jsem soupeře v obranném pásmu a po vyšachování a ideální nahrávce prostřelil Pavel P. vše před sebou. Pro upřesnění, tento gól padl při počtu hráčů čtyři na čtyři. Další, již třetí gól první půle vstřelil již zmiňovaný Pepík V.. Akce začala v našem obranném pásmu, kdy jsme se bránili útočné akci soupeře. Po získaném puku jsme předvedli rychlý protiútok, kdy nejprve akci rozjel Milan S., nahrál mezi dva obránce Jardovi M., který puk jen lehce posunul vpřed. Zde již byl nastartovaný Pepík V., ten ujel do samostatného nájezdu, který střelou přes lapačku brankáře proměnil.
Soupeř se stále snažil utkání zkorigovat, určitě nehrál špatné utkání, avšak dnes naše obrana v čele s naším brankářem fungovala výtečně. Do kabin první části zápasu jsme odcházeli za velmi příznivého skóre s rozdílem tří gólů, což určitě nikdo z nás před zápasem neočekával.

V šatně byla nálada samozřejmě velmi dobrá, bylo však nutno dát si pozor na přehnaný optimisnus a uspokojení ze hry. Naši hrající trenéři ponechali obě pětky ve stejném složení, nebyl žádný důvod na taktice a rozestavení něco měnit. Úvod druhé půle pokračoval v trendu z konce první části. Hráči Laviček se snažili utkání co nejdříve zkorigovat a otočit, takže hráli stále otevřenou partii. Nám tato hra seděla, využívali jsme každý moment k útočnému ataku branky soupeře, hra na rychlé protiútoky nám sedí. O šance na obou stranách nebyla tedy nouze, oba brankáři své týmy vícekrát podrželi. Po úvodní čtvrthodince se nám vydařil brejk, o
gól se postaral svoji samostatnou akcí Pavel P. Na naší modré zachytil vyhozený puk soupeře a vyjel s pukem vpřed. Protáhl se svými manévry kolem tří "zkoprnělých" hráčů soupeře a svoji skvostnou akcičku zakončil blafákem do protipohybu brankáře. Super gól a nejhezčí akce utkání. Po tomto gólu už začal vypadat rozdíl ve skóre pro tým hostí nedostižně. Navíc po dalších pěti minutách jsme přidali další gól a skóre tak narostlo na pro nás velmi příznivých pět ku nule. Pátý gól jsme dali při jedné z útočných akcí, kdy jsme uzavřeli soupeře před svoji bránou. Opět u toho byla naše první formace, akci začal Jara M., který přihrál spoza brány před bránu na Pepíka V.. Pepík z první vystřelil, brankář hostí však stačil ještě zareagovat. Vyražený puk však před bránu vrátil Milan S. a puk dorazil do brány opět Jara M. Netrvalo však ani minutu a soupeř také rozvlnil síť v naší bráně. Gól asi vyplynul z naší momentální euforii a nekoncentrovanosti, nepodařilo se nám vyhodit puk z našeho obranného pásma (naše stálá "bolest") a náš Karel B. nestačil již zaregovat na střelu od modré čáry. Soupeř zvýšil nátlakovou hru, za což byl odměněn další gólem. Gól na rozdíl tří branek jsme obdrželi v našem oslabení, nestačili jsme pokrýt všechny hráče soupeře před naší bránou a po více střelách a dorážkách jsme inkasovali. Naštěstí tento gól padl přibližně deset, dvanáct minut před koncem utkání, takže stále jsme měli dostatečný náskok. Po několika minutách jsme si vzali oddechový čas, abychom hru uklidnili a hned po buly jsme opět navýšili skóre. Při vhazování v našem obranném pásmu uvolnil Milan S. nyní své pravé křídlo Pepíka V., který se prosmýkl kolem dvou hráčů a nezadržitelně ujel. Svůj brejk zakončil prudkou střelou k tyčce. Brankář hostí neměl šanci. Do konce utkání nyní zbývalo již jen pět minut, které jsme uhráli již takticky téměř bez chyb a bez tutových šancí na obou stranách. I tak jsme ještě dostali gól. Paradoxně jsme se o něj téměř se závěrečným hvizdem zápasu postarali my. Při buly v našem obranném pásmu jsme si vstřelili stoprocentního "vlastňáka". Náš kapitán se tak vehementně snažil vyhodit puk mimo naše brankoviště, že puk nakonec k velkému pobavení skončil v naší síti. I takové góly se někdy stávají. Jednalo se však o nic neříkající snížení, takže jsme se tomu mohli už jen zasmát a vyhlásit pravděpodobně našeho největšího "dřeváka" roku 2007-08.
Dnes jsme do kabin odcházeli ve velmi dobré náladě.


Resumé utkání:
Našemu týmu nebylo dnes co vytknout. Vyjma prvních deseti minut jsme odehráli téměř skvělé utkání, hráli jsme přesně to, co bylo proti týmu Laviček potřeba. Pochvala patří dnes úplně všem, počínajíc naším brankářem, perfektní hrou celé obranné čtveřice, perfetní činností druhé útočné formace a skvělými gólovými zásahy prvního komanda.
Jak již bylo tedy řečeno, pochvala patří všem hráčům, dnes nelze nikoho opomenout.
Naše série šesti zápasů bez prohry tedy pokračuje.

A za týden se chystáme na nám velmi známý tým a to SK Kunšovec. Bude se jednat o již poslední kolo základní části, toto tedy letí.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 690077
Měsíc: 12670
Den: 403