Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.kolo EML 2008-09 : NHÚ - SK VÍDEŇ 3:3

Podrobnosti z našeho utkání 21.kola EML 2008 - 09 s týmem SK Vídeň ze dne 8.2.2009  
V neděli 8.2.2009 v podvečerních hodinách jsme začali náš předposlední zápas základní části letošního ročníku EML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň. S tímto týmem jsme již odehráli spoustu zápasů a vždy se jednalo o korektní utkání, takže jsme se určitě všichni těšili.
V letošním ročníku patří týmu Vídně zatím desátá příčka s negativní bilanci jen tří výher a tří remíz se skórem 54:96. V tabulce je tým z Vídně tedy hned před námi a čekal se se tedy vyrovnaný zápas.V prvním letošním zápase jsme zvítězili 5:2. A ještě pro zajímavost, oba týmy patří v extraligové tabulce ML ke nejméně skórujícím týmům s téměř stejným počtem vstřelených gólů po dvacátém kole (54, resp. 55 gólů). 

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme z předchozích ročníků ML lehce pozitivní bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2, 5:2). 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel (Krejska Bořivoj)
Necid Josef
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Strádal Radek
Mucha Miroslav (C)
Jelínek Jiří
Navrátil Michal
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Strádal Radek (stopka - nakonec musel nastoupit)
Jaša Vlastimil (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Cink Lubomír (omluven)
Burian Michal (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : SK VÍDEŇ 3:3 (2:2) - STATISTIKY - více zde


K dnešnímu zápasu jsme sice nastoupili stále nekompletní, o to více se však "síla" našeho týmu mohla rozložit na jednotlivé více využívané hráče. Tento zápas byl také určitě generálkou na poslední část sezóny play-off, nebo spíše  play-out, kde se s týmem Vídně již určitě potkáme.

Úvod zápasu patřil týmu Vídně, který na nás "vlétl" a na ledě nás přehrával. Hlavně rychlost soupeře nám činila dost velké problémy. Naštěstí šance před naší brankou nenarůstaly geometrickou řadou, takže jsme postupem času i my začali vystrkovat "růžky". Nejdříve jsme to zkoušeli hodně individuálně, což "ovoce" nepřinášelo a tak nám nakonec musel pomoct vstřelený gól. O ten se postarala druhá lajna, to běžela přibližně dvanáctá minuta utkání. Náš kapitán Mira Mucha při našem závaru a po buly v obranném pásmu Vídně nastřelil svůj projektil na brankáře, vyražená střela nebyla s trochou štěstí problém dorazit pro naše levé křídlo Jardu Muchu. Vstřelený gól vnesl na naše hokejky částečné uklidnění a hra se v poli začala vyrovnávat. První lajna se také zvedla a začali jsme zaměstnávat brankáře soupeře. Kdo si myslel, že hostující tým v další fázi přebruslíme, byl na omylu. Tým z Vídně se opět zvedl a začal diktovat tempo utkání. V této fázi zápasu (po 20 minutě) začalo být před naší bránou opět velmi horko jak v úvodu utkání a tak jsme byli rádi, že náš brankář Kája Benáček nás velmi výrazně podržel. Na vše však nestačil a tak jsme do konce první části dvakrát inkasovali. Nejdříve ve 26.minutě a hned zanedlouho ve 28.minutě. Myslím, že jeden gól padl po závaru před naší brankou, druhý po rychlém protiútoku. Nutno podotknout, že v této druhé části úvodní půle jsme nepředváděli bůhvíjaký výkon. Hned po druhém gólu jsme si však vzali oddechový čas, abychom uklidnili hru a lehce jsme přeskupili útočné formace. Tato změna se ukázala být účinná, herně jsme se opět zvedli a krátce poté jsme i dokonce vyrovnali (30.minuta). To nahrával spoza branky Milda Strádal a dobře pozičně postavený Jirka Jelínek střelou z první vyrovnával. Do konce první půle se již na výsledku nic nezměnilo a tak jsme odcházeli do kabin za nerozhodného stavu.  


V kabině o přestávce jsme se povzbudili a ponechali sestavu dle konce první půle. Do druhé půle jsme vstoupili opět opatrněji, hráči Vídně byli živější a opět nás přehrávali. Naše hra byla více na brejky, i ty však byly dosti nebezpečné. Na obou stranách se brankáři činili a tak utkání spělo dále stále za nerozhodného stavu. Přibližně v 50.minutě utkání se nám podařilo výsledek otočit v náš prospěch. O gól se postaral Michal Navrátil po nahrávkách Pepi Necida a Pavla Pokorného. Michal potvrdil své kvality a rozšířil svoji již velmi početnou sbírku vstřelených gólů. Navíc je nutné zdůraznit, že se nám branka podařila vstřelit dokonce v oslabení. Pokud by to bylo možné, nejraději bychom v tomto momentě zápas ukončili. To však nejde a tak se zápas musel dohrát. Tým Vídně vrhl své veškeré síly do útoku a my jsme od této chvíle začali spíše bránit už výsledek. Naše útočná aktivita byla až na pár nebezpečných brejkových akcí téměř nulová, takže jsme byli rádi, že už se blíží konec utkání. Tak jak se nám už v této sezóně stalo vícekrát, vedení jsme nakonec neudrželi. Čtyři minuty před koncem jsme pykali za vyloučení, tým Vídně založil ze svého obranného pásma perfektní akci jak z učebnice a po rozebrání naší obranné čtyřky nepohrdl hostující útočník nájezdem na našeho brankáře. A tak bylo vyrovnáno a nakonec jsme byli rádi, že poslední minuty zápasu rychle uběhly a se skórem se již nic nezměnilo. Těžko říct, zda jsme dnes ztratili, hokejovým pojetím jsme byli horší, takže remíza se určitě počítá.


Resumé utkání:
Jak jsem již psal v předchozí větě, remíza byla pro nás určitě příznivá, i když jsme těsně před koncem vedli. K samotnému výkonu, nebyl to z naší strany ideální zápas, chyběla nám lehkost a tým Vídně nás přehrával. Je to však jen sport, takže příště to může být i naopak a nakonec je pro psychiku stejně "nejdůležitější" výsledek, na herní pojetí se časem zapomene.
K hodnocení hráčů, rád bych dnes vyzdvihl našeho gólmana Karla Benáčka, je vidět, že  jeho forma graduje. Doufám, že jsme to tedy nezakřikl. Každopádně Kájo jen tak dále, výborný výkon.

A příště poslední zápas základní části s týmem Sanborn VM.

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 8
Celkem: 681465
Měsíc: 11483
Den: 567