Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.kolo ML 2007-08 : SK KUNŠOVEC - NHÚ 0:1

Podrobnosti z našeho utkání 21.kola ML 2007 - 08 s týmem SK Kunšovec ze dne 27.1.2008
V neděli 27.1.2008 v 19:45 hod jsme začali náš poslední zápas základní části 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Kunšovec, tedy tým, proti kterému hrajeme každoročně již od založení našeho klubu. Proti tomuto týmu jsme také odehráli největší počet zápasů ze všech našich soupeřů na ledové ploše ve VM, Velké Bíteši, Rosicích, Žďáře nad Sázavou či Třebíči. Oba týmy se tedy velice dobře znají. V týmu soupeře je i několik našich kamarádů (zdravíme Jirku Svobodu a spol.), každý zápas s tímto týmem lze nazvat velikým "derby". V našem týmu jsou i hráči, kteří jsou s Kunšovcem více než spjati, v této části VM nejen hokejově vyrůstali (viz. autor příspěvku).

Týmu SK Kunšovec patří po dvacátém kole sedmnáctá příčka s počtem dvanácti bodů a skórem 29:99. Hlavně tedy nízký počet jen 29 vstřelených gólu ze strany SK je k povšimnutí.
Pro úplnost statistik, s týmem SK Kunšovec jsme odehráli prozatím 36 zapasů s velmi pozitivní bilancí 26 výher, 1 remízy a 9 proher. Výsledkově to vypadalo takto, v PÚ (v začátcích 10:2, 9:1, ...., 2:4, ....,při založení ML 4:0, 6:1) a v ML (2:3, 5:0, 9:2, 2:0, 3:1). Dnešním zápasem jsme bilanci ještě vylepšili.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Běhůnek Tomáš
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
Kubát Petr
Vacula Josef
Strádal Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Cink Lubomír (stopka)
Krejska Bořivoj (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Benáček Karel (omluven)
Pokorný Pavel (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK KUNŠOVEC : NHÚ BALINKA 0:1 (0:1) - STATISTIKY - více zde

Z pohledu tabulky se jednalo dnes o důležitý zápas. V případě našeho vítězství jsme si mohli zajistit účast ve druhé výkonnostní skupině, v případě vítězství Kunšovce si tým SK mohl zajistit již stoprocentní účast ve třetí skupině ML po základní části. I tak se však odehrálo dnes velmi korektní utkání, které ani na první pohled možná neodpovídalo důležitosti zápasu. Bylo vidět, že oba týmy si šly spíše zahrát hokej, než se zabývat samotným konečným umístěním po základní části.

Úvod zápasu se lišil od našich začátku z utkání posledních kol, na tým SK jsme dnes "vlítli" a téměř něco přes pět minut jsme nedali soupeři vůbec vydechnout. Hráči Kunšovce v této chvíli jen s velkým vypětím odolávali naší výrazné převaze. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit žádný gól, i když minimálně dvě až tři tutové šance se k tomu minimálně nabízely. Postupem času se začal však osmělovat i soupeř a zavítal také před naši bránu. Hned při svém prvním závaru nám hráči Kunšovce dokonale zamotali hlavu v našem obranném pásmu, v plné "nahotě" se ukázala naše stálá bolest s vyhozením puku z pásma a byli jsme to právě my, kdo jsme mohli dokonce jako první v zápase inkasovat. Avšak dnes "náš brankář" Tomáš Běhůnek nás podržel a tuto "kritickou" situaci, tak jak i ostatní okamžiky před naší bránou v průběhu celého zápasu, vyřešil s velkým přehledem . Další fáze první poloviny utkání se již odehrávala téměř dle stejného scénaře z úvodu. Náš tým měl převahu, tým Kunšovce spoléhal hlavně na protiútoky či naše chyby v rozehrávce. Z naší převahy se rodily samozřejmě i velké šance, proti nám však stál v posledních okamžicích brankář Kunšovce, který se zdál být téměř nepřekonatelný. Pokud takto chytal i v ostatních zápasech, určitě bude patřit k úzkému okruhu adeptů na letošního nejlepšího brankáře ML. Začínali jsme být postupem času z neproměňování šancí až zoufalí, až nás musel vysvobodit náš centr první lajny. Z našeho obranného pásma jsme založili protiútok, nahrával Vlasta Jaša na již zmiňovaného Milana Strádala, který s pukem popojel jen těsně za červenou čáru a vystřelil. Tato prudká, avšak dalekonosná střela překvapila brankáře hostí natolik, že nestačil zareagovat. Radost na naší straně byla veliká, hra však stále pokračovala, nemohli jsme polevovat. V poslední fázi první půle jsme se snažili vývoj skóre ještě navýšit, avšak bez velkého úspěchu. Defenzíva soupeře v čele s brankářem fungovala stále výborně, do kabin se tedy šlo jen za "fotbalového" skóre jedna ku nule.

V kabině se nedalo moc řešit, obě naše pětky zůstaly do druhé fáze zápasu ve stejném složení. Druhá půle začala našim oslabením, kterému jsme se s přehledem ubránili. Dále utkání pokračovalo ve stejném scénaři jak v první půli. Opět naše převaha s neproměňováním šancí, ze strany Kunšovce čekání na protiútok či naši chybu. Tempo utkání nebylo ve druhé půli určitě špatné, oproti první části se hra ještě zrychlila. Soupeř se snažil využít každou možnou chvilku k ohrožení naší brány, naše obrana s brankářem však dnes fungovala stejně jak na straně Kunšovce, tedy výtečně. V naší útočné fázi jsme se velmi snažili, před bránou SK nám však chyběl vždy ten poslední krůček s přívlastkem gól. Do soupeře jsme stále "bušili", gól však né a né přicházet. Utkání tedy směřovalo k závěru stále za rozdílového stavu "jen" o jeden gól v náš prospěch, což bylo pro udržení vedení nebezpečné (viz. naše konce "nešťastné" utkání v celém letošním ročníku). Těsně před koncem utkání jsme byli vyloučeni, za což nás mohl tým Kunšovce potrestat. Všichni naši hráči si však uvědomili tíhu momentu a oslabení zahráli výborně. Tým Kunšovce si kromě několika nahození na naši bránu v této přesilovce nevypracoval naštěstí výraznější šanci. Z naší strany v závěru nejprve náš nejproduktivnější hráč Pepík V. ještě nevyužil svůj sólový nájezd, když už mu jistý gól "zázračně" vychytal brankář SK a stejně tak dopadl také náš elitní centr Milan S., jehož parádní akci se zakončením alá "Peter Forsberg" chyběly jen milimetry. Tyto akce dnes zcela dokumentovaly naši převahu v počtu gólových šancích, které však vyústily jen v jeden, avšak nakonec zaslouženě vítězný, gól. Utkání tedy skončilo se skórem po první půli, pro nás tedy příznivých 1:0.


Resumé utkání:
Zasloužené vítězství, i když s nakonec s přispěním nepatrného štěstíčka. Každopádně naše dobrá forma pokračuje, škoda jen neproměňování gólových šancí a v některých fázích zápasů laxnější přístup našich hráčů. Výkon nebyl určitě stoprocentní, na vítězství však dnes stačil.
Nerad se vyjadřuji k hodnocení hráčů, od toho máme spíše trenéry. K dnešnímu výkonu bych však dle mého názoru jen řekl, opět velmi kompaktní kolektivní výkon, z kterého "nepatrně" vyčníval nad rámec gól a hra našeho Milana S.. Výkon obrany však stojí určitě také za povšimnutí.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 6
Celkem: 690327
Měsíc: 12652
Den: 498