Jdi na obsah Jdi na menu
 


22.kolo EML 2009-10 : BŘEZKA-STANOVIŠTĚ - NHÚ 5:3

Podrobnosti z našeho 22.kola v EML ročníku 2009 - 10 s týmem Březka-Stanoviště SLužby VM ze dne 20.2.2010.  
V sobotu 20.2.2010 ve večerních hodinách jsme uzavřeli základní část EML z pohledu našeho týmu.

V tomto kole nás čekal další tým z popředí tabulky, tým Březky. Minulý rok skončil tento tým na celkovém druhém místě a každoročně patří k nejlepším, takže jsme opět neměli co ztratit a mohli jsme předvést bezstarostný hokej. Momentálně je tým Březky na druhém místě tabulky a z této pozice i vstoupí do Play-off. 
S tímto týmem jsme v předchozích ročnících nezískali ještě ani bod, Naše bilance je tedy negativní a to 3:6, 2:5, 0:6, 0:17, 2:4, 3:9, 3:7.
Letošní první zápas jsme prohráli tedy s poměrem 3:7

Do dnešního zápasu jsme tedy nastupovali opět v roli outsidera.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Strádal Radek
Mucha Miroslav (C)
Komínek David
Strádal Milan
Mucha Jaromír
2.Pětka
Pokorný Pavel
Požár Pavel
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Vacula Josef (omluven)
Navrátil Michal (omluven)
Novotný Radek  (omluven)
Necid Josef (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Kubát Petr (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

BŘEZKA-STANOVIŠTĚ : NHÚ BALINKA 5:3 (1:2) - STATISTIKY - více zde 

Do dalšího utkání městské ligy jsme nastupovali s pošramocenou pověstí z minulého utkání, kdy jsme obdrželi nevídaný debakl po odevzdaném výkonu. Proto jsme velké cíle v utkání s dalším vynikajícím týmem neměli, pokud možno soupeři alespoň trochu znepříjemnit cestu za vítězstvím. Jak už se stalo se silnými soupeři tradicí, horkotěžko jsme dávali dokupy sestavu, přesto jsme však dvě pětky poskládali.

Od úvodu zápasu se hrál rychlý hokej, ve kterém nás soupeř lehce přehrával a vytvářel si i výborné střelecké příležitosti. Nad vodou nás však držel výborný karel v brance a tentokrát i potřebné štěstíčko. Ani my jsme se však nedali a snažili se soupeři vzdorovat. Při jednom rychlém přechodu do našeho útočného pásma vyvezl puk přes půli hriště David, a když všichni včetně soupeře očekávali přihrávku na dobře najetého jardu, sám se rozhodl vzít zodpovědnost na svá bedra a po nekompromisním zakončení jsme se radovali z úvodního gólu. To běžela 4minuta utkání. I v dalším průběhu první půle se obraz hry neměnil, soupeř měl více ze hry a tlačil, my jsme však využívali každé šance k protiútokům. Stále jsme měli štěstíčko na své straně, a to navíc umocnilo i druhý gól v soupeřově brance v 17minutě. Po pěkné kombinaci v soupeřově třetině se po ose milan, jarda dostal k puku David a podruhé rozvlnil síťku soupeřovi branky. Stav byl pro nás velice přívětivý. Bylo jasné, že soupeř bude stále více útočit, což se také stalo, a tak v druhé polovině první půle se hrálo prakticky jen na jedné půlce hřiště. Každopádně stále jsme drželi čisté konto, navíc soupeři nevycházeli ani přesilové hry. Když už se zdálo, že do první půle udržíme čisté konto, nepokryli jsme před brankou dorážejícího hráče a soupeř lehce snížil na 1:2 tři minuty před odchodem do šaten. Tento výsledek byl však velice přívětivý a tak taktické pokyny v kabině byly jasné, stále se snažit o stejný způsob hry, především bruslit se soupeřem.

Začátek druhé půle měl však soupeř excelentní, ihned po zahájení hry na nás doslova vletěl a prakticky bylo jen otázkou, jak dlouho se nám podaří bránit příznivý stav. To dlouho nevydrželo, neboť po dvou slepených brankách v 34 a 37minutě bylo skóre najednou otočené v náš neprospěch. V prvním případě po pěkné kombinaci v našem obranném pásmu již neobsazený bek neměl problém puk umístit do naší sítě. Druhý gól padl po nádherném sólu soupeřova beka přes celé hříště, kdy si z naší celé pětky udělal slalomové branky a efektním blafákem nedal kájovi šanci. Poté se i zásluhou několika vyloučení hra zklidnila a hrál se docela vyrovnaný a otevřený duel. Šance se střídali na obou stranách, ale gólmani drželi své týmy. V 63minutě se i nám naskytla výhoda přesilové hry, kterou jsme tentokrát zahráli výborně a po další pěkné kombinaci se trefil David, kterému nezištně nahrával Milan. Stav byl srovnaný a začínalo se odznova Do konce zápasu chybělo něco přes 15minut a vytušili jsme šanci urvat soupeři nějaký ten bod. Netrvalo to však ani dvě minuty a po dalším závaru v naší třetině jsme opět nechali soupeři poodskočit o jeden gól. Výborná souhra a nahrávka mezi kruhy, nepokrytý bek a nekompromisní zakončení. Po naší „tradiční“ chybě se soupeř opět dostal do jednobrankového vedení 3:4. Hned o minutu později jsme soupeři nabídli další šanci a po vyloučení našeho hráče tentokrát soupeř přesilovou hru sehrál bravurně a odskočil na rozdíl dvou gólů. V 67minutě to bylo 3:5. Zápas byl prakticky rozhodnut, takže se duel v poklidu doklouzal do závěrečného hvizdu. Poslední šance na obou stranách již zůstaly nevyužity.

MM

 
Resumé utkání:

Po minulém trapném výkonu jsme dnes opět odehráli slušné utkání a odcházeli z ledu s pocitem dobře odvedené práce.

Do dalších zápasů je třeba zapracovat na důsledném bránění všech hráčů soupeře v naší obranné třetině a především vylepšit naši vychýlenou mušku, proměňování šancí je naší letošní slabinou. Za pochválení stojí výkon celého dnešního elitního útoku, ze kterého vyčníval Davidův hattrick.


 

No a příště jdeme již na play-out a zápas s Eurobagging VM.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 6
Celkem: 681107
Měsíc: 11240
Den: 713