Jdi na obsah Jdi na menu
 


23.kolo ML 2007-08 : NHÚ - EUROBAGGING VM 2:3

Podrobnosti z našeho utkání nadstavbové části o celkové 6. až 11 místo ML 2007 - 08 s týmem Eurobagging VM ze dne 11.2.2008
V pondělí 11.2.2008 ve 20:15 hod, tedy hned následující den po našem prvním zápase nadstavbové části, jsme vyjeli opět na led velkomeziříčské arény.

V tomto 2.kole nadstavby, celkově tedy 23. kole nás čekal zápas s týmem Eurobagging VM, tedy bývalým týmem A-For (Lesy).
Tým Eurobaggingu obsadil po základní části desáté místo se stejným počtem bodů jak náš tým a lehce pozitivní bilancí jedenácti vítězství a deseti porážek. Utkání mělo tedy dle tabulkových předpokladů probíhat ve vyrovnaném duchu. V prvním letošním zápase s tímto týmem (jednalo se o zahajovací utkání ML) jsme prohráli 4:5.

S týmem Eurobaggingu máme negativní bilanci (1:4, 2:4, 1:5, 3:7, 1:3, 1:2, 4:5), odešli jsme tedy pokaždé poraženi, což jsme neprolomili ani tentokrát.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, na začátku utkání jsme nastoupili na tři, i když nekompletní, útočné formace.
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Strádal Radek (Požár Pavel)
Kubát Petr
Cink Lubomír
(Jaša Vlastimil)
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Jaša Vlastimil (odstoupil)
Požár Pavel (odstoupil)
Krejska Bořivoj (omluven)
Pokorný Pavel (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : EUROBAGGING 2:3 (1:1) - STATISTIKY - více zde

Do druhého utkání nadstavbové části jsme nastoupili už v rozehranějším stavu, i když dnes hrozilo, že nám spíše začnou brzy docházet síly. Přeci jen většina hráčů odehrála už druhý zápas během necelých dvou dnů. Naši hrající trenéři také z tohoto důvodu zvolili hru na tři útoky, i když do kompletního počtu nám chyběl stále jeden z útočníků. Řešení naskytla možnost použít jednoho z našich hráčů (Pepíka V.) do dvou útočných formací, což se také stalo.

Úvod zápasu začal ve svižném tempu, více však byl vidět hostující tým. Nám se opět nepodařil začátek utkání a dostali jsme se pod tlak soupeře. Chvíli nám také trvalo, než jsme přizpůsobili naši hru střídání tří nekompletních útočných formací. Když jsme si již téměř navykli, přišel pro nás nešťastný moment. Po přibližně pěti minutách musel náš obránce Pavel P. z důvodu zranění opustit led a tak se naše úvodní taktika rozsypala. Hru jsme museli stáhnout "jen" na dvě pětky, k uklidnění hry a určení taktiky jsme si vybrali také brzký oddechový čas, který se mohl možná později hodit. Ještě chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do obvyklého tempa, což nám hostující tým dával patřičně znát. Během prvních dvaceti minut jsme přežili horké chvilky, někdy i s přispěním velkého štěstí, většinou však umem našeho brankáře Karla B. za pomocí své, naší obrany. Postupem času jsme se začali osmělovat a vydávat se na zteč k bráně Eurobaggingu. Zmrazil nás však gól v naší síti, což nás zase opět rozhodilo. Nepodařilo se nám vyvézt či vyhodit puk z našeho obranného pásma. Po ztrátě puku přišla gólová šance týmu hostí, na kterou jsme nenašli obranný recept. Hosty vedoucí gól nabudil, skóre v utkání se snažili stále navýšit a pořád se tlačili do našeho obranného pásma. Naše hra nenesla sice punc super kvality, známky zlepšování v pojetí naší hry však byly, jak během této fáze utkání, tak v celém zápase, okem zcela zřetelné. Naštěstí se nám podařilo i vyrovnat, k čemuž nám hodně pomohla početní výhoda v poli. Při přesilovce pět na čtyři, vystřelil prudce v obranném pásmu soupeře náš nejproduktivnější hráč Pepík Vacula a vyražený puk brankářem před sebe dorazil do brány bekhendem náš jeden z hrajících trenérů Milan Strádal. Po vyrovnávacím gólu jsme se dostali do téměř obvyklého tempa a tak se hra v poslední fází první půle přesouvala hlavně mezi oběma útočnými třetinami. Narušit nás málem mohl další nešťastný moment v utkání, kdy se v našem obranném pásmu srazili naši dva hráči. Naštěstí to mělo jen krátkodobé následky, hra v devíti by nás určitě v další fázi zápasu vyčerpala. Hra tedy dále pokračovala, soupeř byl sice o trochu nebezpečnější, naše obrana v čele s brankářem však fungovala bez chyby. Do šaten odcházely oba týmy tedy za nerozhodného stavu po brance.

V šatně jsme posbírali nové síly a vyrazili na led, kde se odehrával hokejový scénář velmi podobný první půli. Naše hra, jak již bylo řečeno, se postupem času zlepšovala a byli jsme tedy víc a víc nebezpečnější. Soupeř si nenechával od nás nic líbit a tak na ledě byla k vidění dobrá hokejová "bitva". Úroveň utkání byla celkem dobrá, šance se střídaly na obou polovinách kluziště. V druhém dějství utkání dal gólově první o sobě vědět opět tým Eurobaggingu. Sice jsme "přežili" v úvodu i oslabení pět na tři, paradoxně však chvíli poté (už při hře pět na pět) jsme nestačili. Tým hostů předvedl rychlý přechod dopředu, na což jsme nestačili zareagovat. Gólem v naší síti lehce opadla naše koncentrace, za což jsme mohli následně inkasovat. Tato fáze zápasu však byl naštěstí jen lehký výpadek a nám se zanedlouho poté podařilo opět skórovat, lépe řečeno vyrovnat. Opět tomu pomohla přesilová hra.
Při přesilovce pět na čtyři, vyhrál buly v obranném pásmu soupeře náš centr Milan Strádal, puk posunul lehce na Pepíka Vaculu, ten mu jej vrátil. Milan vystřelil na bránu a těžký puk téměř z nulového úhlu dorážel z levého křídla do brány Jirka Jelínek. V dalším a posledním dějství hry jsme mohli jak my, tak soupeř několikrát strhnout vítězství na svou stranu. Kromě jiného se našemu týmu podařilo také dvakrát orazítkovat (i když jen bočně) bránu soupeře, to potřebné štěstí a brankařské schopnosti soupeře však našemu vedení zabránili. V naší bráně se také činil náš Karel B., podal zcela jistý a vynikající výkon. Když už se zdálo, že utkání skončí nerozhodně, s čímž by jsme byli spokojeni, inkasovali jsme. V poslední minutě jsme se možná až moc "bezhlavě" hnali dopředu, na což jsme také doplatili. Soupeř zachytil naše nahození před svoji bránu a rychlým kontrem vysunul přes půl hřiště svého "za bukem" čekajícího útočníka. Ten svůj nájezd chladnokrevně proměnil střelou podél našeho brankáře a tak přibližně deset sekund před koncem utkání skončila naše hokejová bitva (bohužel pro nás s "tragickým" vyústěním). Radost soupeře byla veliká, na našich hráčích byl poznat smutek, je to však jen hokej. Odplata za první prohru z úvodního zápasu se nám dnes tedy nepodařila.


Resumé utkání:
Utkání by možná slušela i remíza, za prohru jsme si však mohli zcela samy. Soupeř byl však o něco nebezpečnější a tak se to štěstíčko také přiklonilo na jeho stranu.
Těžko určit nejlepšího hráče našeho týmu, podali jsme myslím velmi kompaktní kolektivní výkon. Dnes bych pochválil celou naši obranu s brankářem.

A příště nás čeká tým Horních Heřmanic.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 691738
Měsíc: 11973
Den: 330