Jdi na obsah Jdi na menu
 


24.kolo ML 2007-08 : HORNÍ HEŘMANICE - NHÚ 7:2

Podrobnosti z našeho utkání nadstavbové části o celkové 6. až 11 místo ML 2007 - 08 s týmem Horní Heřmanice ze dne 23.2.2008
V sobotu 23.2.2008 v 16:15 hod jsme začali náš třetí zápas nadstavbové části o celkové 6. až 11. místo 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s nám velmi známým týmem Horních Heřmanic. Tento tým hraje městskou ligu prvním rokem a i tak však s velmi dobrými výsledky. Po základní části skončil tým Heřmanic na devátém místě se stejným počtem bodů jako náš tým. Hlavně však útočná síla týmu z Heřmanic hovoří sama za sebe, tento tým vstřelil v porovnání s naším týmem dvakrát více gólů. Ve svém týmu má také nejlepšího střelce po základní části, nám již dlouho známého "Jaryna", který náš tým a hlavně naši obranu svými výpady v každém zápase opravdu "provětrává".
V základní části skončil náš vzájemný zápas remízou 4:4 a tak jsme do zápasu určitě nenastupovali v roli nějakého outsidera. Respekt z domácích však náš tým určitě měl.

Pro úplnost statistik, s týmem Horních Heřmanic máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (3:6, 7:1, 5:7, 5:5, 4:4, 7:4, 5:1, 2:8, 5:11, 3:16, 6:7, 2:5, 3:11, 4:7, 2:7, 0:8, 4:8, 2:8, 3:10, 4:11, 10:3, 7:9, 3:3, 11:7, 2:17, 4:4). Tedy statisticky 26 zápasů s poměrem 5 výher, 4 remízy a 17 proher. S tímto týmem jsme také utrpěli také jednu z největších porážek v naší historii a to ostudných 2:17.
Dnes jsme však nepotvrdili náš dobrý první zápas v letošním ročníku.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Kubát Petr (Mucha Miroslav)
Burian Michal
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Jelínek Jiří
2.Pětka
Požár Pavel
Strádal Radek (A)
Cink Lubomír
Strádal Milan (C / A)
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Mucha Miroslav (odstoupil)
Jaša Vlastimil (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Novotný Radek (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HORNÍ HEŘMANICE : NHÚ BALINKA 7:2 (5:1) - STATISTIKY - více zde 

Náš třetí zápas v boji o konečné umístění jsme sehráli opět téměř po čtrnáctidenní pauze od aktivního hokeje. Každý z našich hráčů tedy čekal, co s námi hokejová přestávka udělá. Do zápasu jsme nastupovali sice o jednoho hráče v poli navíc, avšak i tak někteří hráči odehráli utkání ve stavu na hranici nemocnosti (díky chlapáci za váš přístup).

A teď již k zápasu. Úvod zápasu začal tak, jak je již několik posledních zápasů našeho týmu zvykem. Naše "hluboká" defenzíva, naopak soupeř se "vrhl" hned od začátku do utkání po "hlavě" a zatlačil nás do obranného pásma. Než jsme se stačili pořádně rozkoukat, už jsme prohrávali. Aby tomu nebylo málo, góly v naší síti rychle narůstaly, až se zastavili na skóre pět ku nule. Hlavně první útočná formace "domácích" Heřmanic nám dokazovala nepřetržitě své útočné schopnosti. Nutno podotknout, že na většinu gólů v naší síti jsme "přispěli" také i naší nedisciplovaností a hlavně zbytečnými chybami (většinou ztrátami puku či špatným vyhozením z obranného pásma). Zápas se podobal určitě prvnímu utkání z letošního ročníku, jen s tím rozdílem, že dnes bylo již po dvaceti minutách o vítězi utkání téměř rozhodnuto. My jsme hrozili v první části jen převážně z občasných rychlých protiútoků, až teprve ve druhé polovině první části hry se dalo hovořit o nějaké souhře našeho týmu. V této části se začala hra také vyrovnávat, šance byly již na obou stranách, skóre však bylo stále jednoznačné pro tým Heřmanic. Do konce první části se nám podařilo konečně utkání poprvé zkorigovat. Akce začala špatnou rozehrávkou z obranného pásma soupeře, nám se podařilo puk zachytit a dostat se napodruhé do útočného pásma. Akci začal Pepík Vacula, který se dopředu ještě neprobil, domácí obránce však udělal chybu a puk se odrazil k Jardovi Muchovi. Ten v tísni mezi dvěma obránci za útočnou modrou posunul puk dopředu na Milana Strádala, který svou skákavou střelou ze svého pohledu k levé tyčce "konečně" překonal brankáře týmu z Heřmanic. Tento gól nás nabudil, do konce první půle však již mnoho nescházelo a tak jsme odcházeli za nepříznivého skóre do kabin spíše se sklopenými hlavami.

V šatně naši "hrající trenéři" zdůraznili nedostatky v naší hře, hlavně se však snažili tým povzbudit. Naše hra v první části nebyla ideální, byly však vidět náznaky stálého zlepšování. Do druhé půle jsme také vstoupili se změnami v sestavě, když jsme "obnovili" naši první formaci z posledních zápasů.
Druhá půle byla z naší strany určitě vydařenější. Hlavně v první části této půle a téměř v celé druhé půli jsme si vytvořili mírnou převahu, brankář Heřmanic si nemohl určitě na "práci" stěžovat. Obranná hra Heřmanic s rychlým přechodem do protiútoků jeho týmu také vyhovovala a tak byly vidět šance na obou stranách. Brankáři však pracovali spolehlivě a tak již tolik gólů jak v první půli nepadlo. Nám se podařilo utkání opět zkorigovat, nejdříve vybojoval puk Radek Strádal. Z našeho obranného pásma jsme provedli rychlý výpad, puk si mezi sebou vyměnili Jara M. a Pepík V. Ten na modré vrátil puk opět Jardovi M., se kterým se řítil do samostatného nájezdu na branku domácích. Naše levé křídlo naznačilo blafák do pravé strany a vrátilo puk zpět před bránu na Pepíka V., který prostřelil bezmocného brankáře. V tento moment nám svitla jiskra naděje ke korekci skóre. Dále jsme se snažili vstřelit další gól, o to více jsme však otvírali naše zadní "vrátka", takže na naši bránu se vícekrát řítili útočnící Heřmanic. Naštěstí jsme měli za námi jistotu, našeho Karla B., který nás držel pořád ve hře. Stále více se blížil konec utkání, na naše hokejky se začala více a více vkrádat nervozita a skóre zůstávalo stále rozdílové o tři branky. Téměř s koncem zápasu, když už jsme věděli, že se nám už nepodaří vyrovnat, jsme inkasovali další dva zbytečné góly. Jak jinak než po našich chybách a rychlých protiútocích týmu domácích. Třetí utkání nadstavby tak pro nás skončilo opět prohrou, nyní o pět gólů.


Resumé utkání:
Dnešní prohra je zaslouženým, i když možná až moc krutým, vyjádřením sil na ledě. Tým Heřmanic nás svojí útočnou silou hlavně z první části převýšil. My jsme se sice snažili, ale opět nám utekl úvod a s "pouhými" dvěma využitými šancemi se jakékoliv utkání těžko vyhrává, natož obrací z tak nepříznivého skóre.
K hodnocení hráčů, dnes se prohrálo, takže to není moc o pochvale.
I tak bych však vyzdvihl "bojovnost" Milana S. a Jirky J.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 691457
Měsíc: 11948
Den: 367