Jdi na obsah Jdi na menu
 


25.kolo ML 2007-08 : NHÚ - SK LAVIČKY 0:9

Podrobnosti z našeho předposledního utkání nadstavbové části o celkové 6. až 11 místo ML 2007 - 08 s týmem SK Lavičky ze dne 1.3.2008
V sobotu 1.3.2008 ve 17:15 hod jsme začali další nadstavbový zápas ML o 6. až 11.místo, tentokrát již předposledního 25.kola letošního ročníku.

V tomto 25.kole nás čekal zápas s týmem SK Lavičky. S tímto týmem se na ledových kluzištích jak ve VM, tak ve Velké Bíteši setkáváme každoročně, tento tým působil v minulosti pod názvem SK Lexikon.
Tým SK Lavičky v letošním ročníku ML skončil po základní části na osmém místě s pozitivní bilancí vítězství a se skórem 85:62, celkem získal dvacetšest bodů.
V prvním letošním vzájemném zápase jsme tento tým porazili 6:3, když se nám toto utkání velmi vydařilo a zajistilo nám tehdy naději na boj o šesté až jedenácté místo, což jsme dokonali vítězstvím v posledním zápase základní části.

Celkově z našich vzájemných zápasů máme s tímto týmem bilanci příznivou, výsledkově to vypadalo prozatím takto PÚ (5:3, 11:4, 3:6, 9:7, 6:4, 5:6, 9:4, 2:1, 6:3, 5:8, 10:1, 14:4), ML (2:3, 1:5, 5:1, 9:1, 3:2, 6:3). Celkově jsme tedy v osmnácti zápasech odešli jen čtyřikrát poraženi.

Dnešním zápasem jsme si bilanci pohoršili.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu na tři útočné formace a dvě obrany.
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Pokorný Pavel
Krejska Bořivoj
Vacula Josef
Strádal Radek
Jelínek Jiří

3.útok
Cink Lubomír
Kubát Petr
Požár Pavel
Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek (omluven)






PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SK LAVIČKY 0:9 (0:2) - STATISTIKY - více zde 

Zápas s týmem SK Lavičky nám dával naději, že bychom se mohli v nadstavbové skupině v případě vítězství posunout celkově do vyšších pater tabulky, což by byl určitě nadstandart od předsezónních očekávání. Také náš první vzájemný zápas z letošního ročníku a hlavně tehdejší vítězství nás utvrzovalo, že pokud budeme hrát zodpovědně, šanci proti týmu SK určitě máme.

Do zápasu jsme dnes nastoupili se třemi útočnými formacemi, marodka se vyprázdnila a tak chyběli jen zaneprázdnění a omluvení hráči. Protože nám i tak však chyběl jeden hráč do pole, nastupoval ve dvou formacích náš nejproduktivnější hráč Pepík Vacula.
Naše taktika do úvodu zápasu byla jednoznačná, přestát očekávaný úvodní tlak soupeře, vycházet tedy hlavně ze zabezpečené obrany. Přesně tak se také dělo, tým z Laviček se do nás pustil a my jsme opět "neporušili" pravidlo z posledních zápasů, neohrabaný hokejový úvod z naší strany. Bohužel jsme úvodní tlak nepřestáli a brzy jsme inkasovali. To nebyla dobrá zpráva, většinou pokud prohráváme, těžko se nám utkání podaří otočit. Naše hra na tři útočné formace nám dnes úplně neseděla, velkou vinu na tom však určitě mělo naše někdy až zbytečné vylučování, což přinášelo velké zmatky do našeho střídání. Také všichni hráči nebyli z tohoto důvodu zcela vytěžováni, což bylo poznat zřetelně i na výkonu na ledě. Soupeř se představil ve velmi dobrém světle, každý moment využíval v rychlý přechod do našeho obranného pásma, kde si vypracovával dosti šancí na to, aby mohl utkání rychle navyšovat. To se mu podařilo v další fázi utkání první části hry. Tento rozdílový stav o dva góly setrval až do konce první půle. Naše hra v první části při hře dopředu by se dala nazvat jako téměř neúčelná, mnoho šancí jsme si ani nevytvořili. Hra v našem obranném pásmu byla určitě lepší té útočné, i tak však byl soupeř lepší a hlavně gólově nebezpečnější. Většinu první části nás tým z Laviček tlačil a vedení o dva góly bylo zcela zasloužené.

V šatně nebyla nálada ideální, trápila nás hlavně hra dopředu a tak naši trenéři určili do druhé půle hru "vabank". Útoky jsme stáhli na dvě nejlepší útočné formace a obranu posílili o třetí dvojici. Nic jiného nám ani nezbývalo, hra na tři útoky nás vpředu brzdila a hráči nebyli v zaběhlém rytmu. Do druhé půle jsme nastupovali při hře v oslabení, takže jednoznačný úkol byl neinkasovat. To se nám však nepodařilo, takže hned po dvou minutách druhé půle jsme prohrávali již o tři góly. Hráči SK nás zcela v našem pásmu vyšachovali a tak nebyl pro ně problém skórovat. Tento gól nás však nabudil a v tento moment jsme začali konečně ohrožovat branku hostí ve větší frekvenci. Šance, které jsme si vypracovali, však nebyly stoprocentní a většinou měl brankář hostí s pomocí své obrany vše pod kontrolou. Pokud byl již překonán, zabránily vstřelení gólu dobře postavené tyčky brány, takže naše zkorigování výsledku stále nepřicházelo. Po tomto našem tlaku, který trval přibližně deset, patnáct minut, jsme vyrobili další hrubku a inkasovali ve druhé půli podruhé. Myslím, že tento gól padl také v oslabení. Důležitější však bylo, že tato inkasovaná branka utkání zcela rozhodla. Naše aktivita poklesla a co více, branky v naší síti začaly rychle narůstat. Během dalším pěti minut jsme inkasovali další tři a tak skóre narostlo na hrozivých nula ku sedmi. My jsme se stále snažili po zbytek utkání produkovat otevřený hokej, což hostům vyhovovalo. Aby tomu nebyl tedy konec, tato hra nás stála ještě další dvě brány za zády našeho brankáře. Při skóre nula ku devíti se čekalo již jen na to, kdo dá poslední gól zápasu, zda my ten čestný, nebo tým z Laviček ten desátý. Ani jednomu z týmu se to však již nepodařilo, čemuž napomohl i výpadek proudu asi čtyři minuty před závěrešným hvizdem. Utkání se po nahození proudu už ani nedohrávalo, nebyl ani důvod, zápas skončil jednoznačným vítězstvím hostů.
Do kabin jsme tedy odcházeli dnes v pokleslé náladě.


Resumé utkání:
Našemu týmu chybělo dnes úplně vše. Dnešní zápas můžeme nazvat jako náš druhý nejnepovedenější v tomto ročníku (horší byl snad jen zápas s Březkou). Soupeř nás přehrál, naše hra ve všech formacích nenesla známky týmu hrajícícho v první polovině tabulky městské ligy.
K hodnocení hráčů není co dodávat, dnes se od nás odvrátilo i to malé štěstíčko, které by nám i tak však na získání bodů nepomohlo.

A teď zbývá se nachystat na náš poslední zápas, na tým SK Building Centrum VM.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 690393
Měsíc: 12655
Den: 531