Jdi na obsah Jdi na menu
 


26.kolo ML 2007-08 : NHÚ - SK BUILDING CENTRUM VM 3:3

Podrobnosti z našeho posledního utkání nadstavbové části o celkové 6. až 11 místo ML 2007 - 08 s týmem SK Building Centrum VM ze dne 11.3.2008
V úterý 13.11.2007 ve večerních hodinách v 19:30 hod. jsme začali náš poslední soutěžní zápas letošního ročníku 07/08 ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto závěrečném kole nás čekal zápas s týmem, kterému utekl postup do první pětky letošního ročníku ML jen o "vlásek", řeč je o týmu SK Building Centrum z Velkého Meziříčí. Tento tým patří ke stálým účastníkům soutěže ML a v posledních dvou ročnících se zařadil i ke špičce této soutěže, což potvrdil i letošní sezónou. Letos tým SK skončil po základní části na šestém místě s aktivní bilancí s počtem 31 bodů a skórem 150:59. Hlavně tedy útočná fáze týmu patří k absolutní špičce soutěže, v počtu vstřelených gólu by patřila týmu Buildingu celkově třetí příčka.
S tímto týmem jsme v naší historii odehráli již několik zápasů ML, z kterých máme vyrovnanou bilanci. Statistika zápasů vypadá takto (8:3, 3:0, 1:12, 2:9).
První letošní zápas jsme jednoznačně prohráli a to v poměru 2:9.
Do dnešního zápasu jsme tedy nastupovali v roli velkého outsidera.


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Pokorný Pavel
Vacula Josef
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal / Kubát Petr
Kubát Petr / Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Vacula Josef (stopka)
Jaša Vlastimil (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Strádal Radek (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : SK BULDING CENTRUM VM 3:3 (2:1) - STATISTIKY - více zde 


Do posledního letošního soutěžního zápasu jsme nastupovali v roli papírově nejslabšího týmu druhé "výkonnostní" skupiny mužstev ML. Náš soupeř naopak tuto skupinu vede, o výsledku utkání neměl být tedy pochyb. Jak už to však bývá, předpoklad je jedna věc a skutečnost druhá.

Utkání začalo náporem soupeře, nebyl to však ten výrazný tlak, který jsme očekávali. Soupeř nás sice přehrával a vytvářel si šance, avšak s podivem i my jsme v úvodu zápasu celkem často vyráželi na steč k bráně Buildingu. Bylo vidět, že se hraje téměř beztarostný hokej a hru obou týmu nesvazovala žádná nervozita důležitosti utkání. I proto byly vidět šance na obou stranách, přece jenom však ve větším počtu v našem obranném pásmu. Všechny gólovky hostů však bez větších problémů pochytal náš Karel Benáček, a když už byl překonán, pomohla mu buď naše obrana nebo štěstí v podobě dobře postavených tyčí či samotná nemohoucnost útočníků hostí. Útočná síla týmu Buldingu se začala postupně otupovat, aktivity hostí se přesunuly téměř jen na samostatné akce či průniky, které však naráželi na výborně hrající naši obranu. Hra hostí nám dnes vyhovovala a tak se nám podařilo dokonce otevřít skóre v utkání. V našem obranném pásmu vybojoval puk Pepík Vacula a přesunul jej do středního pásma na Jaru Muchu. Ten s pukem projel do útočného pásma, zde zasekl s pukem před obráncem hostí a podél něj vytřelil umístěnou střelu do pravého spodního rohu branky hostí. Brankář hostů, nám dobře známý Tomáš B., nestačil zareagovat a tak jsme se ujali v utkání vedení. Utkání pokračovalo téměř se stejným scénářem z úvodu. Šance se střídaly na obou stranách, stále však trvala převaha hostí. Těm se také podařilo utkání vyrovnat. Akci hostí předcházel náš nájezd na branku hostí. My jsem nedali a tak se naplnilo pravidlo nedáš, dostaneš. Soupeř nás zatlačil v našem obranném pásmu a po více střelách na naši bránu dorážel jeden z útočníků do téměř odkryté naší branky. Tato branka nás nepoložila a tak se nám do konce první půle podařilo utkání dostat opět na naši stranu. Nyní akci odstartoval Pavel Pokorný, který našel našlápnutého Pepíka V. Ten s pukem prosvištěl od útočného pásma a tvrdou střelou prostřelil brankáře Buildingu. Do konce první půle se již nic podstatného nestalo a tak se odcházelo do kabin za překvapivého stavu v náš prospěch.

V kabině jsme se snažili vyhecovat a v utkání nepovolit. Taktika byla pořád stejná, zahrát si hlavně v klidu hokej. Částečně jsme museli přeskupit formace, na lavičce zůstal zdravotně indisponovaný Michal B., kterého nahradil Luboš C. (pozdější příchod), čímž se přesunul dozadu Petr K. Ve druhé půli byla hra opticky vyrovnaná, soupeř byl však i tak nebezpečnější. Naše hra však dnes snesla měřítko "kvality", dokonce jsem utkání navýšili ve vedení o dva góly. O náš třetí gól se nemohl postarat nikdo jiný, než náš nejproduktivnější hráč Pepík V. Gól padl po jeho samostatné akci, Pepík využil nedorozumění obránců hostí při rozehrávce a ukázal svou rychlost. Přesprintoval všechny hráče a nezadržitelně zavěsil. Hráče Buldingu tento obdržený gól znervózněl a začali stupňovat své tempo. My jsme vysunuli naši obranu na naši modrou a tak začala ta pravá "hokejová" bitva. Bohužel jsem nezvládli poslední dvacetiminutovku zápasu. Během chvilky jsme obdrželi dva góly. V této chvíli jsme byli rozhozeni i nekompletním počtem našich hráčů na ledě, poněvadž jsme utkání dohrávali v devíti z důvodu obdržení dvou po sobě jdoucích desetiminutových trestů. Po odbržených gólech jsme si vzali oddechový čas, abychom hru uklidnili, což nám evidentně pomohlo. Do konce utkání bylo již utkání vyrovnané, šance se stále střídaly. Nutno ještě upozornit na nevyužitá trestná střílení na obou stranách, nejdříve náš Karel B. vychytal hráče hostí a téměř v poslední minutě nezkompletoval hattrick Pepík V., jemuž v rozjezdu k provedení nájezdu zabránil závěrečný hvizd utkání. Myslím, že nakonec do šaten odcházeli oba týmy ve spokojené náladě.
Odchodu do šaten předcházelo ještě záverečné vyhlášení nejlepších hráčů obou týmů v sezóně a předání pohárů za konečná umístění od organizátora soutěže Pavla Rosického.
Tímto bychom mu také chtěli poděkovat za skvělou organizaci a vedení celé soutěže. Pavle patří Ti velké DÍKY.

Resumé utkání:
Dnes jsme předvedli až překvapivě velmi dobrý výkon. Je vidět, že pokud otevřeme skóre v utkání, většinou odhrajeme solidní zápasy a můžeme se měřit i s "TOP" týmy.

K hodnocení hráčů, dnes byly vidět na naší straně vyčnívající výkony několika hráčů. Doufám, že se na mě tito hráči nebudou zlobit (oni vědí, kteří hráli dobře), ale dnes bych chtěl pochválit a vyzdvihnout úplně všechny.
Přece jen se jednalo o poslední soutěžní utkání, ale hlavně se na náš výkon, po posledních zápasech, dalo konečně i snad dívat.

Děkuji všem hráčům a ostatním za podporu,... v letošním ročníku a už se těším na další soutěžní ročník 2008/2009.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 13
Celkem: 692912
Měsíc: 12670
Den: 697