Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.kolo EML 2009-10 : NHÚ - SK OMEGA VB 1:2

Podrobnosti z našeho 2.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem SK Omega VB ze dne 04.10.2009
V neděli 4.10.2009 ve večerních hodinách jsme nastoupili k našemu již druhému zápasu letošní sezóny EML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s dalším týmem z první pětky loňského ročníku ML (skončil na 4.místě) a tedy další aspirant na nejvyšší mety. Dnes se proti nám postavil tým SK Omega  Velká Bíteš.
Tento tým se v soutěži ML objevuje již třetím rokem a vždy patří k těm nejlepším.  Tým SK v letošním ročníku svůj úvodní zápas prohrál, ale i tak byl jednoznačný favorit utkání.

S tímto týmem jsme v naší historii odehráli již více zápasů, naše bilance je negativní. Statistika zápasů vypadá takto (1:4, 7:3, 9:5, 7:3, 6:4, 2:3, 6:5, 5:3, 5:2, 2:6, 3:11, 1:5, 1:6, 2:8, 1:7 a potupných 1:14).

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu :
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Krejska Bořivoj
Vacula Josef
Strádal Radek (A)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Požár Pavel
Necid Josef

Navrátil Michal

Strádal Milan (A)

Jelínek Jiří


Náhradníci
Cink Lubomír (omluven)
 Mucha Jaromír (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Komínek David (zranění)

Z důvodu onemocnění našeho sporťáka Jary jsem se dnešní reportáže zhostil osobně. Každopádně z důvodu vytíženosti se v letošním roce budeme s referáty pokud možno střídat nebo doplňovat a doufáme, že pochopíte i občasné menší zdržení s aktuálností, přeci jen práce a rodina jsou stále na prvním místě. A teď již k samotnému referátu.


Utkání 2.kola městské ligy jsme odehráli s našim tradičním soupeřem z Velké Bíteše, týmem SK Omega. Vzhledem k velké ofenzivní síle soupeře a s přihlédnutím k výsledkům z poslední sezóny jsme si moc šancí na dobrý výsledek nedávali. Před zápasem jsme navíc museli řešit velké problémy s marodkou (zranění z min. zápasu a „chřipková epidemie“). I přesto jsme chtěli odvést slušný výkon, který by vžil naději do dalších obtížných zápasů.


Od začátku zápasu se rozpoutal na ledě boj o každý kousek ledu, soupeř nás sice převyšoval a převážně se hra odehrávala na naší polovině, ale naše kontry a nasazení nadělávaly i spoustu práce soupeřově obraně. Již v páté minutě jsme odolávali přesilovce a nebýt vynikajících zákroku Karla B., mohli jsme jako již tradičně na začátku inkasovat. Náporu jsme odolali a v patnácté minutě po výborném kontru se nám po pěkné kombinaci podařilo skórovat. Nezištně se trefil Milan po předchozí kombinaci, do které se zapojil i Pavel s Pepíkem. Soupeř poté přidal na plynu, a tak se na naši branku valil útok za útokem. Naštěstí jsme následující pětiminutovku přežili bez úhony a pak se soupeř otupil sám svou nedisciplinovaností vyloučením za protesty OT na 10minut. Paradoxně ve fázi, kdy se na kluzišti odvíjel vyrovnaný souboj a dokonce se nám dostalo i výhody přesilové hry, jsme inkasovali po hrubé chybě při naší přesilovce a kvalita zakončení soupeře nedala našemu gólmanovi pražádnou šanci. Do konce třetiny již další gól nepadl a tak jsme odcházeli do šaten s velice příznivým výsledkem 1:1. 


Vzhledem k vývoji utkání nebylo třeba na naší taktice co měnit. Od začátku druhé půle jsme však byli opět zatlačení do obranného pásma a to i z důvodu dvou po sobě jdoucích přesilovek soupeře. V brance jsme však měli vynikajícího Karla, který náš tým podržel. Okolo desáté minuty soupeřův tlak rozdrobilo zranění hl. rozhodčího Tondy M., který však utkání po 3minutovém ošetření s bravurou dopískal. Následnou přesilovku jsme opět přežili, ale další tlak však vyústil ve druhý gól soupeře, kdy jsme vyhořeli po naší tradiční chybě, neschopnosti vyhodit puk ze třetiny. To probíhala 26minuta utkání. Tento gól nás však nastartoval a i s přispěním soupeře, který se lehce stáhnul, jsme přidali na tempu a začalo se něco dít i před soupeřovým gólmanem. Bohužel naše dvě přesilovky i přes šance ve vyrovnávací gól nevyústily. V posledních dvou minutách se nám dvě tutovky též nepodařilo proměnit, kdy se zaskvěl výbornými zákroky soupeřův gólman Radek Joch. Hra v této fázi byla nahoru dolů a gólmani obou mužstev byli v permanenci. Utkání tedy pro nás skončilo bez bodů, ale vzhledem k výkonu jsme mohli být spokojeni.

MM


Resumé utkání:

Soupeř byl přeci jen o ten jeden gól lepší, ale nato se ani ve sportu nehraje a tak dnešní prohry byla škoda. Vyzdvihl bych výkon především gólmana Karla a dařilo se též našim obráncům resp. obranné hře celého týmu vůbec. Uvidíme v dalších pokračováních městské ligy a pokusíme se v následujících 18ti zápasech „o nic“ připravit na konečnou fázi městské ligy. 



Komentář k utkání z www stránek SK Omega VB ZDE! - bude doplněn

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 5
Celkem: 681546
Měsíc: 11537
Den: 542