Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.kolo ML 2007- 08 : SK VÍDEŇ : NHÚ 2:4

Podrobnosti z našeho utkání 2.kola ML 2007 - 08 s týmem SK Vídeň ze dne 22.9.2007
V sobotu 22.9.2007 v 21:45 hod jsme začali náš druhý zápas 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V 2.kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň, tedy tým, proti kterému hrajeme každoročně již od založení našeho klubu. V týmu soupeře je i několik našich kamarádů, dalo by se tedy říci, že každý zápas s tímto týmem je pro oba týmy takové malé "derby".

Pro úplnost statistik, tým Vídně se každoročně v ML umísťuje do 5 místa a i s tímto týmem máme z předchozích ročníků ML spíše negativní bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7). Dnešním zápasem jsme bilanci však vyrovnali.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Kubát Petr
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Jelínek Jiří
2.Pětka
Burian Michal
---
Cink Lubomír
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Strádal Radek (stopka)
Krejska Bořivoj (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Požár Pavel (pozdní příchod)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK VÍDEŇ : NHÚ BALINKA 2:4 (1:3) - STATISTIKY - více zde

Úvod zápasu začal opět ve svižném tempu, na začátku měl mírně navrch náš tým, hráči Vídně hrozili spíše z rychlých protiútoků. Naši mírnou převahu částečně utnuli rozhodčí, kteří začali hru kouskovat vylučováním, nutno avšak říci že na obou stranách. Tempo poté polevilo, hrálo se spíše v oslabeních a v přesilovkách. Toto pomohlo spíše hráčům soupeře, jelikož každé oslabení našemu týmu nám ubíralo síly z úvodní "euforie". Jak již je z úvodní sestavy zřejmé, nastoupili jsme jen v devíti hráčích v poli, tedy na tři obránce, což bylo fyzicky pro celý tým velmi náročné.
Paradoxně, kdy už byla hra vyrovnaná, jsme vstřelili úvodní branku utkání a to dokonce při našem oslabení. Opět první branku našeho týmu v utkání vsítil, dnes opět vynikající Pepík Vacula. Stalo se tak po nedorozumění hostujícího brankáře s obránci, Pepík ukázal šikovnost a moment překvapení, svým napadáním vybojoval puk a zakončení již byla pro něj lahůdka.
Soupeř se po obdrženém gólu nevzdával a začal se častěji dostávat před naši branku. Přibližně v polovině první části jsme inkasovali, hráči Vídně předvedli pěknou akci, náš brankář již nemohl střele zabránit. A začínalo se znovu.
Druhou polovinu první části jsme zvládli výborně, myslím, že tato část utkání byla pro konečné skóre rozhodující. Nejprve po závaru před svatyní Vídně, doklepl do sítě puk Pavel Pokorný. Akci prvního útoku před brankou začal Pepík V., Jirka Jelínek brankáře ještě neprostřelil, ale Pavel P. ukázal zkušenost a svůj přehled. Další gól v soupeřově síti následoval, napadáním v obranném pásmu Vídně, vybojováním téměř ztraceného puku na obránci a následnou střelou pod víko jej zajistil Jara Mucha.
Tým Vídně poté přeskupil řady, avšak jejich útoky končily na naší modré nebo v lapačce našeho Karla Benáčka. Konec první části jsme již uhájili bez velkých potíží.
Do druhé části utkání jsme vstoupili ležérně, i když přesně na toto nás naši trenéři o přestávce upozorňovali. Za vyloučení jsme pykali gólem v naší síti. Nátlak soupeře v našem pásmu jsme neustáli a po obdrženém gólu jsme částečně psychicky znervóznili. Herně jsme se však soupeři vyrovnali, i když v této části hry jsme to byli spíše my, kdo spoléhal na rychlé protiútoky. Hra se i tak však stále přelévala. Z jednoho rychlých kontrů naší první útočné formace jsme vsítili rozhodující gól zápasu. Opět se o něj zasloužil Pavel P., který tvrdou střelou téměř od poloviny hřiště překvapil hostujícího brankáře. Pavel nás svým gólem uklidnil a nutno říci, že od této chvíle jsme měli již utkání až na pár vyjímek pod kontrolou. Rozhodit nás mohl snad již jen gól v naší síti, který rozhodčí neuznali, těžko říci zda byl verdikt správný či ne. Každopádně při nás stálo to štěstíčko, které nám někdy chybí.
Po této situaci nás tým Vídně ještě zatlačil, k čemuž mu pomohli i rozhodčí, kteří ke konci utkání přáli spíše týmu soupeře, takže trestná lavice na naší straně byla do konce utkání v pernamenci. I tak jsme odolali i s přispěním našeho brankáře tlaku soupeře a na konci utkání jsme mohli poprvé zvednout ruce s pocitem našeho prvního vítězství v této sezóne.

Resumé utkání:
Zasloužené vítězství i s přispěním nepatrného štěstíčka. Každopádně jsme konečně zúročili dobrou formu na začátku soutěže a proměnili jsme i nějaké šance.
Uvidíme so s námi udělá další zápas s týmem TOP - Horními Heřmanicemi.
Nerad se vyjadřuji k hodnocení hráčů, od toho máme spíše trenéry. K dnešnímu výkonu bych však dle mého názoru jen řekl, opět velmi kompaktní kolektivní výkon, z kterého "nepatrně"vyčnívalo mládí . Výkon Pavla P. a Pepíka V. stojí určitě za povšimnutí.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 7
Celkem: 681508
Měsíc: 11515
Den: 540