Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.kolo ML 2008- 09 : NHÚ : MAZÁNEK MOBIL BŘEZKA 2:4

Podrobnosti z našeho utkání 2.kola ML 2008 - 09 s týmem Mazánek Mobil Březka ze dne 27.9.2008
V sobotu 27.9.2008 v dopoledních hodinách v 10:15 hod jsme začali náš druhý zápas EXTRALIGY ML 2008-09 ve Velkém Meziříčí.

V tomto 2.kole nás čekal další ambiciózní tým z popředí tabulky. Našim soupeřem byli hráči Březky, tedy tým, který patří k dalším aspirantům na vítěze ML (minulý ročník skončil v první pětce). V prvním kole předvedl tento soupeř suverénní vítězství, což ho zařadilo na druhé místo prozatimní tabulky.
S tímto týmem jsme v předchozích ročnících nezískali ještě ani bod, v minulém ročníku jsme utrpěli dokonce zatím naši nejhorší porážku, hrozivých 0:17. Naše bilance je tedy negativní a to 3:6, 2:5, 0:6, 0:17.
Do dnešního zápasu jsme tedy nastupovali v roli velkého outsidera.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Kubát Petr
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Krejska Bořivoj
Navrátil Michal
Strádal Radek (A)
Strádal Milan (A)

3.Útok

Cink Lubomír

Jelínek Jiří


Náhradníci
Burian Michal (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek  (omluven)
Požár Pavel (omluven)

 


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : M M BŘEZKA 2:4 (1:2) - STATISTIKY - více zde 

Jak již bylo napsáno, tým Březky nám dává každou sezónu pěkně zabrat. I tak jsme však do zápasu nevstupovali s pocitem odevzdanosti, chtěli jsme určitě odehrát co nejlepší utkání a třeba i protrhnout naši negativní bilanci s tímto týmem. 

A jak to tedy nakonec dopadlo?
V úvodu utkání se ukazoval soupeř v lepším světle, avšak nějaký drtivý tlak na naši branku, který jsme očekávali, z jeho strany nebyl. Překvapivě oba brankáři se museli dost činit, i když přece jen před naší bránou byl puk častěji. My jsme z úvodu utkání pochopili, že dnes se můžeme s Březkou i měřit a tak jsme se snažili soupeři jeho útočnou hru co nejvíce oplácet. Byl to tedy hokej na obou stranách a boj o každý "kousek" ledu. Když se na ukazateli blížila desátá minuta zápasu, poprvé udeřilo. Bohužel první branka padla do naší sítě. Po našem nedorozumění  v obranném pásmu, nebyl pro hosty žádný problém skórovat. V těchto okamžicích bylo důležité zachovat chladnou hlavu a nenechat soupeře vstřelit další branky, jinak to mohlo skončit opět debaklem. To se nám podařilo, takže jsme byli stále ve hře. Na ledě se odehrával tuhý, avšak čistý boj a čekalo se na další branku. Ta se nakonec podařila vstřelit do sítě Březky. Přibližně v pětadvacáté minutě zápasu, po našem vyhození z pásma, zabojoval na "buku" stojící Pepík Vacula, zablokoval obránce hostí a nechal proklouznout puk dále k bráně soupeře. Toho využilo naše levé křídlo první formace Jara Mucha. Ten se tedy dostal do sólového nájezdu, do kterého se mu ze začátku vypadajíc ani nechtělo a v koncovce zakončil blafákem. A bylo vyrovnáno a sportovně řečeno "se začínalo se od znova". Hra pokračovala stále v mírném náporu Březky, šance se ale rodily na obou stranách. Když jsme si už říkali, že bychom mohli výsledek do půlky udržet, opět jsme inkasovali. Při vhazování u modré čáry soupeře jsme propadli a nezachytili rychlý protiútok Březky. Jednoduchá akce, jednoduché zakončení, bohužel v naší síti.
Do konce půlky chybělo ještě několik minut, v těch však už žádný další gól nepadl.  
 
V šatně jsme se snažili povzbudit, bylo dnes vidět, že se s týmem hostů dá hrát. Naše taktika zůstala stejná, rozestavení beze změn. Do druhé části vstoupil soupeř jako uragán, chtěl určitě utkání co nejdříve rozhodnout. My jsme se nedali a tak tempo zápasu bylo ještě vyšší než v první půli. Stav skóre stále trval, oba brankáři několik ošemetných situací před svými brankami vyřešili. V druhé půli se už začalo i více vylučovat (v úvodní půlce snad jen jedno vyloučení), takže oba týmy si mohly vyzkoušet i hru v přesilovkách či oslabeních. Další změna skóre přišla přibližně v polovině druhé půle. Ztratili jsme puk, prohráli souboj u hrazení, čehož využil soupeř. Nahodil puk před bránu, kde se od jednoho z našich hráčů nešťastně odrazil do brány. Trocha smůly, ale i to je hokej. Navíc jsme si vybrali i to štěstíčko, když jsme mohli navíc ještě dříve inkasovat, rozhodčí však byl rychlejší, zapískal v momentě, kdy byl puk ještě před brankovou čárou.
Hla plynula a nám se podařilo opět snížit a to při přesilové hře. Naše druhá formace předvedla výbornou nátlakovou hru a ze závaru před bránou hostí vsítil branku nadvakrát Michal Navrátil (střela a doklepnutí nad brankářem hostí). O nahrávku se postaral Milan Strádal a Peťa Kubát. Všem patří pochvala- Branka nás opět  "nakopla", do konce utkání zbývalo přibližně ještě osm minut. Začali jsme ještě usilovněji dobývat bránu soupeře, který začal zase více spoléhat na rychlé kontry, takže se hokejově jiskřilo na obou polovinách ledu. Těsně před koncem se nám dokonce naskytla přesilová hra. Po vyhraném buly jsme málem vyrovnali, z naší střelou si však brankář hostí poradil, zavelel k útoku a po naší chybě jsme inkasovali v naší přesilovce rozhodující gól. Rychlý únik Březky byl opět nad naše síly a utkání bylo rozhodnuto. Do šaten jsme odcházeli zklamaní, avšak určitě s pocitem dnešního dobrého herního projevu.
 
Resumé utkání:
Dneska jsme navázali na naše úvodní utkání a určitě jsme se nemuseli za náš výkon nějak stydět. Dodržovali jsme výborně taktiku našich trenérů a na naši hru se dalo určitě dívat.
Soupeř byl velmi kvalitní a nakonec asi určitě i o ty dva góly lepší. Pokud však budeme dále hrát tak jak dnes, můžeme se herně postavit proti jakémukoliv týmu.
K hodnocení hráčů, dnes bych pochválil úplně všechny, byl to opravdu bojovný kolektivní výkon.
No a příště nás čeká další tým z TOP špičky ML, utkání s týmem SK Omega VB.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 12
Celkem: 692872
Měsíc: 12639
Den: 689