Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.kolo PO EML 2008-09: NHÚ - HORNÍ HEŘMANICE 1:6

Podrobnosti z našeho druhého utkání play out části EML 2008 - 09 s týmem Horní Heřmanice ze dne 04.03.2009
Ve středu 4.3.2009 ve večerních hodinách jsme začali náš druhý zápas play out letošního 6.ročníku EML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem Horních Heřmanic.  Tento tým není pro nás žádný nováček, na kluzištích se potkáváme velmi často, odehráli jsme v minulosti proti sobě bezpočet přátelských zápasů. Poslední dva roky se však zápasy soustředí už jen na městskou ligu.

Pro úplnost statistik, s týmem Horních Heřmanic máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (3:6, 7:1, 5:7, 5:5, 4:4, 7:4, 5:1, 2:8, 5:11, 3:16, 6:7, 2:5, 3:11, 4:7, 2:7, 0:8, 4:8, 2:8, 3:10, 4:11, 10:3, 7:9, 3:3, 11:7, 2:17, 1:5, 3:8). Tedy statisticky 27 zápasů s poměrem 5 výher, 3 remízy a 19 proher. 

Oba letošní zápasy jsme prohráli a to poměrem 1:5 a 3:8.
Favorit utkání byl tedy jednoznačně dán.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef
Strádal Radek (A)
Vacula Josef
Strádal Milan (C)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj
Požár Pavel
Navrátil Michal
Mucha Jaromír (A)
3.Útok
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Mucha Miroslav (stopka)
Burian Michal (ukončení sezóny - činnosti)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : HORNÍ HEŘMANICE 1:6 (1:2) - STATISTIKY - více zde 

Ke středečnímu důležitému zápasu jsme na led sice nenastupovali v roli favorita, každý zápas je však jiný, takže jsme chtěli hlavně zopakovat náš dobrý výkon z prvního zápasu play-out a tým Heřmanic tak co nejvíce v cestě za předpokládaným vítězstvím potrápit.
Taktika byla jasná jak před každým zápasem s Heřmanicemi a to uhlídat hlavně útočné komando v čele s "Jarynem".

Úvod zápasu se nesl ve velkém tempu, stačili jsme s týmem HH bruslit a tak se tedy ani nekonalo žádné jednostranné ofenzivní "bušení" před naší bránou. Šancí  v úvodu bylo poskrovnu, když však byly, museli se činit  brankáři na obou stranách. Naše hra nesla určitě známky kvality, bylo vidět, že nás zápasy play-out zatím zastihly v dobré formě. Jestli to však bude stačit, se teprve ukáže. Zápas plynul dále, a když se na obou stranách nepodařilo využít naskytnuté gólové příležitosti, musela úvodnímu gólu pomoct až přesilová hra. Byl to tým NHÚ, který měl převahu hráče v poli. Hned v úvodu při naší rozehrávce, když šli někteří hráči na obou stranách střídat, napřáhl téměř od červené čáry Ráďa Strádal a k překvapení všech i brankáře hostí zaplachtil puk až do brány. To bylo radosti na naší straně.
Bohužel naše vedení netrvalo dlouho. Přestali jsme hrát a soupeř toho využil. Jak jinak, než-li typickou akcí pro tým HH, rychlé přečíslení a přechod do naší obrany a bylo vyrovnáno. Ještě pro upřesnění, góly padly v 13. a 14. minutě zápasu. Ještě přibližně deset minut zápasu jsme nepolevovali v našem výborném výkonu. Bohužel poté jsme podruhé inkasovali, to běžela 22.minuta utkání, kdy jsme udělali chybu v rozehrávce a šancí tým Heřmanic nepohrdl.
Od této chvíle naše hra začala pomalu uvadat, a i když jsme stále s týmem Heřmanic drželi krok, už to nebyl ten nebojácný výkon z úvodu utkání, kdy si troufnu říci, že jsme byli i lepším týmem. Jak již bylo napsáno, do konce první půle jsme remízový stav neudrželi a do kabin jsme tedy odcházeli za nepříznivého skóre, i když jen o ten jeden rozdílový gól. A s tímto stavem se dalo určitě něco ještě vymyslet.    
 
Po přestávce se začalo hrát opět ve vysokém tempu. My jsme se sestavou nemíchali, důvěru dostalo stejné rozestavení. Náš tým se snažil co nejdříve vyrovnat, bohužel hned v 46.minutě jsme opět inkasovali. Opět akce jak přes kopírák, rychlý kontr a náš Kája Benáček v bráně něměl žádný nárok. To začalo být s námi opovážlivé a poněvadž jsme hned minutu poté inkasovali znovu (nyní po závaru před naší bránou), bylo již téměř po deseti minutách druhé půle o vítězi utkání rozhodnuto. Bohužel náš tým dnes v útočné fázi už nic kloudného nevymyslel a tak jsme se museli spokojit jen s jedním gólem na naší straně. To tým Heřmanic do konce utkání ještě skóre navýšil a to na konečných 1:6. Pátý gól padl přibližně v šedesáté minutě, postaral se o něj bleskurychlým protiútokem sám "Jaryn", šestý gól jsme inkasovali téměř v závěru, opět stejná bleskurychlá akce typická týmu Heřmanic.
Bohužel s jedním gólem se nevyhrává a tak jsme s konečným hvizdem odcházeli do šaten se sklopenými hlavami.

Resumé utkání:
Musím pogratulovat týmu Heřmanic, vyhrál zaslouženě. My jsme drželi krok bohužel jen první pětadvacetiminutovku, poté jsme takticky propadli a do zápasu jsme se již nevrátili. Samotný výkon nebyl špatný, jak již však bylo napsáno, útočná aktivita našeho týmu byla dnes bohužel neefektivní.
K hodnocení hráčů, dnes bez pochvaly na jednotlivce. Myslím však, že i přes prohru zaslouží všichni naši hráči uznání za bojovnost.

A příště zápas s týmem SK Vídeň.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 7
Celkem: 681210
Měsíc: 11310
Den: 651